Facebook-app krijgt 3D Touch-functies

10 reacties

Aan de erg algemene update-omschrijving zie je het niet, maar Facebook heeft zijn app zojuist voorzien van 3D Touch. Versie 41.0 laat gebruikers van de iPhone 6s stevig op het icoon drukken en een post schrijven, foto/video maken, of bestaande foto/video uploaden.

Er kunnen maximaal vier 3D Touch-functies aan een app toegevoegd worden, dus er is nog ruimte voor een extra (misschien contextgebaseerde) optie. 3D Touch zo ook bij een nog niet uitgerolde functie van pas komen.

Het sociale netwerk test een alternatief voor de like-knop. Er wordt al lange tijd gevraagd om een ‘dislikes’ knop, maar Facebook pakt het anders aan. In plaats van een like, kan ook een emoji gebruikt worden. De reactions-functie wordt in Spanje en Ierland getest en zou zich wel voor 3D Touch lenen. Stevig op de like-knop drukken voor een alternatieve reactie.

Op ondersteuning voor de Apple Watch of Live Foto’s moeten we nog even wachten, dat zit niet in deze update.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Yosemite

  Jammer dat ze zijn vergeten om het in het Nederlands te vertalen als je je taal op Nederlands hebt staan.

 • Profielfoto
  Needler

  Ah, een functie die Path al 100 jaar heeft.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik weet nog niet echt goed wat ik van dat 3D Touch moet vinden. In essentie is het een functie die handige zaken toe kan voegen zonder extra rompslomp, maar het maakt het OS wel minder eenvoudig, en dat is nu net waar Apple om gekend is.

  Laten we eerlijk zijn; de gemiddelde gebruiker van Apple is tegenwoordig geen groot licht, de meesten hebben geen idee dat ze “verstuurd vanaf mijn iPhone / iPad” uit kunnen zetten. Voor hen maak je het enkel ingewikkelder, en dat kunnen ze niet aan.

 • Profielfoto
  Spinozo

  @Zakske: ergens hard op drukken moet wel lukken toch, en het komt bovenop bestaande functionaliteit dus alle minder heldere lichten kunnen blijven doen wat ze al deden. Misschien kan Apple het mogelijk maken om met 3D Touch de zin “verstuurd vanaf mij iPhone/Ipad” aan of uit te zetten:P

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Het gaat er niet om hoe moeilijk het is om hard te drukken, maar dat het een verstopte functionaliteit is.

 • Profielfoto
  Imagic

  Geen zin in 3D Touch? Zet je het toch gewoon uit? Ik vind het vooralsnog een welkome toevoeging/laag in/op iOS. Met name in de toekomst verwacht ik fijne toepassingen hiermee.

 • Profielfoto
  knekkie

  Is er functionaliteit die je mist wanneer 3D Touch aan staat maar je weet niet waar de verborgen functionaliteit zit?

  Ik kan mij voorstellen dat wanneer je niet weet wanneer je het kan gebruiken en niet lukraak overal hard of zacht op gaat zitten drukken je het zelfde moet kunnen doen mat je iPhone als op een iPhone zonder 3D Touch

 • Profielfoto
  yellow

  3D Touch = rechtermuisknop.
  Of is dat een onnodige uitvinding?

  (Off-topic: wie heeft de rechtermuisklik eigenlijk uitgevonden? Microsoft?:D )

 • Profielfoto
  App69
   
  3D Touch = rechtermuisknop
   

  Ik zat ook in die richting te denken.

 • Profielfoto
  wouwout

  ja zoals die rechter muisknop zo zie ik het ook. android heeft daar lang drukken voor