Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

Facebook: “Accugebruik was een foutje”

Afgelopen week was er veel te doen over de Facebook-app die doorlopend activiteit op de achtergrond uitvoerde, zelfs als gebruikers dit expliciet uit hadden gezet. Het accugebruik liep daardoor behoorlijk op. Volgens Facebook was het gewoon een foutje.

Facebooks iOS-chef Ari Grans heeft op de kritiek gereageerd en zegt dat de achtergrondactivitiet per ongeluk is ontstaan door een aantal bugs. Een reeds vrijgegeven update zou het moeten verhelpen.

Voor het lezen van de reactie van de ontwikkelaar is het goed om te weten dat iOS applicaties die op de achtergrond draaien, automatisch na 10 minuten afsluit. Apps die audio afspelen kunnen echter actief blijven. Facebook zou dat misbruiken om langer actief te blijven. Volgens Grans zit het anders:

If you leave the Facebook app after watching a video, the audio session sometimes stays open as if the app was playing audio silently. This is similar to when you close a music app and want to keep listening to the music while you do other things, except in this case it was unintentional and nothing kept playing. The app isn’t doing anything while awake in the background, but it does use more battery by being awake. Our fixes will solve this issue and remove background audio.

De ontwikkelaar beschrijft verder dat een ‘CPU spin’ in de netwerkcode van de app is opgelost. De Facebook-app bleef eindeloos om een bepaald bestand vragen, waardoor meer accu werd verbruikt. De hele reactie is op Facebook te lezen. De oplossing voor het accugebruik zit in versie 42.0 van de Facebook-app.

Was het écht een vergissing? Wij gaan het accugebruik van de app nauwlettend in de gaten houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Facebook: “Accugebruik was een foutje”
Sluiten