Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 oktober 2015
Leestijd: 2 minuten

Eerste reviews: Apple TV 4 legt de lat hoog

Diverse Amerikaanse media hebben al de mogelijkheid gekregen om de nieuwe Apple TV te testen en publiceren vandaag hun eerste reviews. Is de toekomst van televisiekijken nu echt begonnen? De Apple TV 4 legt de lat in ieder geval hoog voor de concurrentie.

De teneur alle reviewers is gelijk. De interface en bediening zijn prima uitgewerkt, maar de prijs van de settopbox is ook erg hoog. Ook is de nieuwe Apple TV niet vrij van bugs. De meest interessante bevindingen:

David Pogue (Yahoo)

De conclusie van Pogue is dat de Apple TV 4 veel potentieel, maar ook veel bugs heeft. Hij merkt op de dat spraakherkenning van de settopbox aanzienlijk beter is dan die van de Amazon Fire TV of Roku. Toch kan de nieuwe Apple TV volgens Pogue niet veel meer dan de concurrentie, maar is het wel de meest elegante.

Nilay Patel (The Verge)

The Verge benoemt een aantal tekortkomingen. Universal Search omvat bijvoorbeeld geen muziek uit Apple Music en alleen grote streamingdiensten zoals Hulu (alleen VS) of Netflix. Bij het zoeken in de App Store of YouTube werkt de stembediening niet, dus blijft typen noodzakelijk. Games zijn niet van het niveau Xbox of Playstation, maar wel een leuke toevoeging.

John Paczkowski (Buzzfeed)

John Paczkowski ontdekt dat de Apple TV 4 ook prima met een Bluetooth-hoofdtelefoon werkt en is onder de indruk van de afstandsbediening. Verder zijn de apps volgens de Buzzfeed-reporter nog niet erg bijzonder. De nieuwe Apple TV is niet beter of slechter dan de concurrentie, maar wel beter dan de Apple TV 3.

Walt Mossberg (Re/code)

Techveteraan Walt Mossberg schrijft in zijn review dat Apple de TV nog niet opnieuw heeft uitgevonden, maar dat de integratie binnen het iOS-ecosysteem veelbelovend is en de nieuwe norm stelt voor andere settopboxen.

Iets om rekening mee te houden bij het bekijken en lezen van de reviews is dat Siri aanvankelijk niet voor Nederlanders beschikbaar zal zijn. Ook is niet alle getoonde content wereldwijd beschikbaar. De nieuwe Apple TV is nu te bestellen in de Online Apple Store (€ 179 / 32GB) en wordt binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste reviews: Apple TV 4 legt de lat hoog
Sluiten