Eerste indruk: Apple TV 4 met tvOS

93 reacties


Nu de nieuwe Apple TV in de winkels ligt, is het tijd voor een eerste blik op de nieuwe settopbox en vooral het nieuwe besturings­systeem van de Apple TV 4: tvOS. Is de toekomst van televisiekijken al gearriveerd? 

Frisse start

Wie de vorige generatie Apple TV kent, is onmiddellijk bekend met tvOS. Apple heeft het grid wat verfrist, maar de vertrouwde opzet is gebleven. Je begint met een praktisch leeg scherm. Behalve de gebruikelijke apps zoals iTunes Films, Foto’s, Muziek en Instellingen zijn er geen standaard geïnstalleerde apps.

De bedoeling is dat je de belangrijkste 5 apps bovenaan zet. De Apple TV toont daar direct bovenaan uitgelichte content zodra je met de afstandsbediening over het icoon veegt.

Screen Shot 2015-10-30 at 14.29.39
Je begin met een schone lei.
Screen Shot 2015-10-30 at 15.42.55
Maar die is snel gevuld. (OMT TV?! Spoiler alert!)

Geen Siri, beperkt zoeken

De door Apple aangeprezen Siri-functies gaan voorlopig aan Nederlanders voorbij. Een druk op de Siri-knop van de afstandsbediening toont een zoekvenster. Helaas geen steminvoer dus het is ouderwets met de afstandsbediening over letters swypen. Gelukkig gaat het al een stuk beter met een touchpad. Pro tip: op een letter drukken voor een hoofdletter.

Een tegenvaller is dat zonder Siri ook universeel zoeken niet mogelijk is. De Apple TV hoort in de iTunes Store, Netflix en meer diensten tegelijk te zoeken, maar we kregen alleen resultaten uit de iTunes Store, ook na het installeren van Netflix.

Screen Shot 2015-10-30 at 14.47.00
Waren alle filmtitels maar zo kort…
Screen Shot 2015-10-30 at 14.45.38
Naast Siri heeft Nederland ook geen universeel zoeken tussen streamingdiensten.

Films en Muziek

Standaard worden de apps Films en Muziek meegeleverd. Die hebben ongeveer dezelfde opzet als de iTunes Store op de Mac en iOS. Bovenaan kies je uit de menu-opties, daaronder staat uitgelichte content en via submenu’s blader je door genres. Bij iedere film wordt een korte samenvatting, lijst met acteurs en mogelijkheden tot kopen of huren getoond.

Screen Shot 2015-10-30 at 16.04.56
De films-app lijkt een strakke/platte versie van iTunes Films.
Selecteren op genre.
Selecteren op genre.
Screen Shot 2015-10-30 at 14.47.13
Film-overzichtpagina.

De Muziek-app integreert met Apple Music, maar toont ook muziek uit iTunes Match en bevat een webradiodienst. Radio was overigens op moment van schrijven nog niet functioneel en toont een ‘tijdelijk niet beschikbaar’ melding.

Webradio ontbreekt niet in de Muziek-app.
Webradio ontbreekt niet in de Muziek-app.
Screen Shot 2015-10-30 at 14.33.05
Minimalistische player.
Screen Shot 2015-10-30 at 14.32.40
Minimalistisch overzicht.

Randapparatuur met beperkingen

Naast de standaard meegeleverde afstandsbediening zijn nog veel meer apparaten aan te sluiten. Omdat stembesturing ontbreekt, leek een Bluetooth-toetsenbord ons een goed idee. Helaas is dat niet meer mogelijk, maar tot onze verrassing herkende de Apple TV wel een Bluetooth-speaker en hoofdtelefoon. Dat compenseert voor het ontbreken van een audio-uitgang op de settopbox zelf.

Screen Shot 2015-10-30 at 16.22.02
Via dit menu zijn ook andere niet-Apple afstandsbedieningen aan te sluiten.
Screen Shot 2015-10-30 at 15.00.20
Geen audio-uitgang, maar wel herkenning voor Bluetooth-speakers.

App Store

De App Store is nog niet erg goed gevuld, maar internationale diensten als YouTube, Netflix, Vimeo en Flickr zijn vertegenwoordigd. Nederlandse streamingdiensten als NPO, Videoland en RTL XL schitteren door afwezigheid. Apple heeft de apps gecategoriseerd in kijken, spelen en apps. De categorieën zijn nog niet zo goed gevuld dat ze een eigen scherm nodig hebben. Het assortiment bestaat nu vooral uit games en kijk-apps.

Wel grote internationale, maar amper Nederlands apps in de App Store.
Wel grote internationale, maar amper Nederlands apps in de App Store.
Aangename verrassing: gekochte iOS-apps met TV-component worden automatisch getoond.
Aangename verrassing: gekochte iOS-apps met TV-component worden automatisch getoond.
Screen Shot 2015-10-30 at 14.51.04
Games zijn het best vertegenwoordigd.

App-ervaring

De apps werken vloeiend en starten snel, maar zijn niet allemaal even nuttig. Zo voelt Periscope als een opgeblazen iPhone-versie. De layout van bekende apps als YouTube is opgefrist, maar de opzet en bediening zijn onveranderd. Zoeken in apps kan nog steeds alleen met de afstandsbediening, dicteren is (ook in de VS waar Siri wel werkt) binnen apps niet mogelijk.

Screen Shot 2015-10-30 at 16.18.09
Periscope: ondanks de extra ruimte ontnemen elementen nog steeds zich o op de video.
Screen Shot 2015-10-30 at 14.45.11
Netflix heeft een nieuwe lay-out, maar kan niets nieuws.
Screen Shot 2015-10-30 at 15.39.37
Nuttige nieuwe functie in alle video streaming-apps: snel audio en ondertiteling aanpassen.

Game-ervaring

Het aanbod games is divers. Er zijn kleine spelletjes die met met de stadsbediening speelt (Crossy Road / Mr. Jump), maar ook Karaoke en muziek (Sing! Karaoke / Guitar Hero Live), Fitness (Streaks Workout) en racegames (Asphalt 8). Alle games zijn met de afstandsbediening te spelen, maar voor racen is een controller nodig.

Games zijn opvallend vaak single player, terwijl een apparaat in de woonkamer zich juist leent voor samen gamen. Dit komt waarschijnlijk omdat je slechts één afstandsbediening tegelijk kan koppelen. Naast de afstandsbediening kun je nog twee externe controllers aansluiten.

Screen Shot 2015-10-30 at 14.55.38
Casual games zijn prima met de afstandsbediening te spelen.
Screen Shot 2015-10-30 at 15.09.48
Racen met de afstandsbediening is geen geweldige ervaring. Gamepad aangeraden.
Screen Shot 2015-10-30 at 15.08.12
Levels worden als losse ‘bundels’ gedownload, als je geen snelle internetverbinding hebt duurt het soms even voordat je verder kan.

Conclusie

De nieuwe Apple TV is in alle opzichten beter dan zijn voorganger. Van de interface tot de afstandsbediening, alles is moderner, werkt sneller en het zelf kunnen kiezen van de apps is een verademing tegenover de grote hoeveelheid apps die standaard op de Apple TV 3 geïnstalleerd staan.

Het platform heeft veel potentie, maar staat duidelijk nog in de kinder­schoenen. Het ontbreken van Siri en dictatie in Nederland doet een aantal van de belangrijkste functies van de nieuwe settopbox teniet. Als je een Apple TV 3 hebt en die vooral voor streaming gebruikt, kan het geen kwaad om de kat nog even uit de boom te kijken terwijl de toekomst van televisie zich ontvouwt.

Reacties

93 reacties
 • Profielfoto
  Nicolinden

  eerste indruk qua device is super maar qua bediening valt het tegen. Baal er ook van dat je geen toetsenbord kunt aansluiten, waarom ze daarvoor gekozen hebben snap ik niet.

  Werk de remote app alleen nu nog? Met andere woorden kun je de invoer nog van een iOS device doen? Tijdens de installatie kon dit maar nu lijkt het niet meer te kunnen…

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  @Nicolinden Op verschillende sites wordt gemeld dat de app nog niet werkt, maar op anderen weer dat het vervangen is. Erg onduidelijk dus.

 • Profielfoto
  GT1988

  Kan je nu met zekerheid zeggen dat siri ook niet werkt als je de taal veranderd naar Engels?

 • Profielfoto
  Frank Peters

  Hoe koppel je je telefoon met bluetooth vind hij hem niet. Verder zit er veel potentie in! Kan nu gewoon alle soorten video’s al afspelen met Videoexplorer.
  Ook US account is nuttig voor bv Trailer app

 • Profielfoto
  Zakske

  Kan je nu met zekerheid zeggen dat siri ook niet werkt als je de taal veranderd naar Engels?

  Nope, werkt niet.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  @Zakske Hmm vreemd… op Macrumors staat dat het kan door de regio te veranderen naar bijvoorbeeld US. http://www.macrumors.com/2015/10/30/new-apple-tv-tidbits-app-discovery-amazon/ onder het kopje “Charging and using the Siri remote”

 • Profielfoto
  Zakske

  @Zakske Hmm vreemd… op Macrumors staat dat het kan door de regio te veranderen naar bijvoorbeeld US.

  Dat is apart, want ik las vanmorgen op verschillende sites (waaronder deze) dat het niet werkt door je regio te veranderen.

 • Profielfoto
  Kirrid

  Podcasts, toetsenbord, Apple Events, iCloud foto bibliotheek, Siri, de remote app, iMovie Theater, en vast nog wel wat meer dat er niet meer is. Nu maar hopen dat die App Store snel vol zit.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  ATV4 vandaag ontvangen. Prima upgradevan vorige ATV, maat duidelijk een halffabrikaat. Ontbrekende SiRi en lege

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ja dat is inderdaad raar. Maar misschien kan iemand hier die hem al binnen heeft het uitproberen?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  App store zijn hiervan voirbeelden.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik vind het erg jammer dat alleen mijn Apple Music beschikbaar is maar mijn partner enkel zijn bibliotheek kan airplayen.
  Net als de single player games: de Apple tv is toch voor het hele gezin…. niet dus.

  En iCloud Photo Library schittert in afwezigheid. Zonde.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ik was net in de Apple Store in A’dam, en daar werkte Siri wel, althans hij herkende je stem en typte ingesproken woorden uit.
  Maar omdat het demo model geen Netflix account had, kon ik zaken als “Rewind 30 seconds” niet testen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @Zakske Hmm vreemd… op Macrumors staat dat het kan door de regio te veranderen naar bijvoorbeeld US.

  .
  Dat is apart, want ik las vanmorgen op verschillende sites (waaronder deze) dat het niet werkt door je regio te veranderen.

  .
  http://www.iculture.nl/tips/siri-instellen-apple-tv/

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik was net in de Apple Store in A’dam, en daar werkte Siri wel, althans hij herkende je stem en typte ingesproken woorden uit.

  De stores draaien op het netwerk van Apple, en dat heeft een Amerikaans IP-adres. Lijkt op valse reclame, want bij thuiskomst werkt het dan ineens niet meer.

  http://www.iculture.nl/tips/siri-instellen-apple-tv/

  Oké, met een fake Amerikaanse iTunes-account werkt het wel. Hou er wel rekening mee dat dat volgens Apple niet mag, en ze je account kunnen stopzetten.

 • Profielfoto
  Ab Sluiter

  Een gemiste kans bij de Apple TV 4 is voor mij toch wel het ontbreken van de optische aansluiting, waarmee je de Apple TV op je stereo kon aansluiten.
  Ik laat deze versie maar aan mij voorbij gaan.
  Ab Sluiter

 • Profielfoto
  IsSidha

  optische uitgang = jammer dat het er niet meer is
  4K = is daar content voor dan?? nee, nog niet

  wat ik net ergens anders las.. de eerste games zijn uit die 3D TV’s ondersteunen..

  source

  woohoo.. 3D games.. eat dirt y’all

 • Profielfoto
  fdrent

  Siri: inloggen met je amerikaanse account en taal instellen op engels

 • Profielfoto
  Jamaco1947

  @Ab Sluiter
  Heb een optische kabel van mijn surroundset in de tv en de HDMI aansluiting van de ATV4 in de tv werkt perfect.

 • Profielfoto
  toffradio

  In de doos zit er een usb kabel… wat doe ik daarmee?

 • Profielfoto
  mrchablis

  Afstandsbediening opladen

 • Profielfoto
  toffradio

  ah, had ik nog niet gemerkt:-)

 • Profielfoto
  IsSidha

  @Ab Sluiter
  Heb een optische kabel van mijn surroundset in de tv en de HDMI aansluiting van de ATV4 in de tv werkt perfect.

  het gaat er juist om, om muziek af te spelen zonder dat de TV aan hoeft

  dit kan ook wel, maar dan met HDMI naar versterker en van versterker naar TV.. alleen niet alle versterkers hebben deze optie

 • Profielfoto
  densing

  Vanavond via simplex filmpje gekeken, werkt perfect. Music geprobeerd, werkt ook lekker. Ben dus zeer tevreden: natuurlijk zijn er verbeterpunten maar dit is dag 1. iPhone werkte ook niet perfect op dag 1

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Dank voor dit uitgebreide overzicht…
  maar wat een missers!!!
  Geen audio uit!!!
  Geen siri!!! Terwijl dat al lang op IOS zit!!!
  Geen toetsenbord mogelijk!!!!!!
  Niet te bedienen vanaf IOS!!!!!!
  Dit is werkelijk verschrikkelijk, anno 2015.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Dank voor dit uitgebreide overzicht…
  maar wat een missers!!!
  Geen audio uit!!!
  Geen siri!!! Terwijl dat al lang op IOS zit!!!
  Geen toetsenbord mogelijk!!!!!!
  Niet te bedienen vanaf IOS!!!!!!
  Dit is werkelijk verschrikkelijk, anno 2015.

  Euh, als ik over een aantal jaar terugdenk aan 2015 weet ik zeker dat dit niet het meest verschrikkelijke is van 2015.
  Wellicht lees je eens wat kranten of kijkt het nieuws eens op TV

 • Profielfoto
  SvS

  :cry: kalm blijven, AJ…

  PS niet te bedienen vanuit iOS? En Remote app dan?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  woohoo.. 3D games.. eat dirt y’all

  .
  Als er iets is wat geen hond (meer) gebruikt, dan is het wel 3D op de TV.:)

 • Profielfoto
  eliasNL

  Is het normaal dat ik steeds de ondertiteling moet aanzetten in Netflix?

 • Profielfoto
  pippen2

  4K = is daar content voor dan?? nee, nog niet

  Op Netflix is er al heel veel 4K content. Dus dat vind ik echt een gemis. De kwaliteit ziet er super uit. Ik speel Netflix tegenwoordig maar direct van m’n Smart TV af, omdat je dan wel 4K hebt. Die schermen zijn niet duur meer, dus er zijn al best veel huiskamers waar een 4K tv staat.

  Ik lees hier dat de remote app niet zou werken. Klopt dat? Ik kan me dat haast niet voorstellen.

 • Profielfoto
  eliasNL

  Na een eerste avond ermee spelen kan ik niet anders concluderen dan dat dit een apparaat is vol bugs.

  – Apple tv gaat na uitgezet te hebben soms spontaan weer aan;
  – Ondertiteling moet bij elke serie die ik kijk (in Netflix) aangezet worden;
  – Schakelen van Amerikaans naar Nederlandse iTunes account zorgt ervoor dat iTunes series verdwijnt (dat is logisch) maar wanneer ik weer terug ga naar Amerikaanse iTunes account komt iTunes series niet terug in het hoofdscherm;
  – Siri is extreem traag;
  – Heb al twee vastlopers gehad;
  – Er zijn apps verdwenen (die op Apple tv 3 wel te openen waren (o.a. Movies));
  – De iOS app remote werkt niet met deze Apple tv en typen met deze afstandsbediening is absoluut geen verbetering tov de voorgaande.

  Pfffff

 • Profielfoto
  AT024

  Kan je nou eindelijk divx en andere bestandsformaten streamen naar je Apple tv?

 • Profielfoto
  vroem

  Ik heb de nieuwe steelseriescontroller bijgekocht en die werkt goed en ook bij 4 games die ik al gespeeld heb. Dus zeker z’n geld waard vind ik. Ik moet uiteraard morgen nog verder testen.
  Ik heb de aptv4 voornamelijk voor de games gekocht maar het is nog maar het begin dus het zal wachten zijn op meer en nog betere games.

  Netflix moet ik nog testen maar ik stream netflix altijd via de iPhone zo naar de chromecast 2, dat doe ik het liefste, is easy ook.

  Via de youtube app muziek laten afspelen amaai, da boenkt goed moetk zeggen in combinatie met mijnen Sony soundbar.

  Vergeet ook niet; mensen die zoals mij een nas hebben staan, vlc zou bezig zijn aan een app ;). (en plex ook). Dus het kan alleen maar beter en beter worden.

  Densing; ik heb die app ook gekocht maar blijkbaar doe ik wat fouts, die zegt dat em onbereikbaar is als ik wil connecteren? Ik moet zeggen dat ik der weinig ervaring mee heb dus ik zal wel ergens wat fouts doen. Ik heb mijn account van plex gekoppeld enzo en geinstalleerd op mijne macbook.

  Nog een vraagske; stel bv dat ik eens een film wil kopen (iets wat ik nooit doe ze maar voor te testen wrm niet e); als ik die dan aankoop en download? Neemt dat van die 32GB in vd Apple tv ofzo dan? Of zit die in de cloud of op de pc ofzo , hoe gaat dat in z’n werk?

 • Profielfoto
  densing

  @AT024: ja via het door mij genoemde simplex

  @vroem: ik sloot hem aan en hij gaf mij gelijk een aantal bibliotheken waaruit ik kon kiezen.

  @eliasNL: de bug door het switchen van land is logisch: het apparaat is er niet voor gemaakt en dan is het ook niet getest. kan ook best wel gedeelte van andere bugs opleveren, bv vastloper. Ik heb vanaf 16.30 continu het apparaat aangehad en heb totaal geen vastlopers gehad.
  Ondertiteling in Netflix is denk ik een probleem van Netflix zelf

 • Profielfoto
  Romapedi

  Alles werkt goed, behalve diashow stopt na ca 5 foto’s, ben benieuwd of er nog meer bugs inzitten.
  Ook bij streamen van eigen gemaakte films moet hij soms nog bufferen.

 • Profielfoto
  Newsphoto

  Een gemiste kans bij de Apple TV 4 is voor mij toch wel het ontbreken van de optische aansluiting, waarmee je de Apple TV op je stereo kon aansluiten.
  Ik laat deze versie maar aan mij voorbij gaan.
  Ab Sluiter

  Ik ben het helemaal met Ab Sluiter eens.
  De oude ATV heb ik via een externe DAC aan mijn versterker zitten, dat kan nu niet meer.

  Dus de conclusie van de auteur ben ik het niet eens:
  …..De nieuwe Apple TV is in alle opzichten beter dan zijn voorganger…..

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Dat probleem dat de ATV en de tv weer aanspringen na in sluimerstand gezet te hebben, heb ik ook, zeer vervelend….

 • Profielfoto
  DosEquis

  Whoohoo! Met een Amerikaans account werkt Siri zonder problemen! Ik ben blij:)

 • Profielfoto
  IsSidha

  Kan je nou eindelijk divx en andere bestandsformaten streamen naar je Apple tv?

  dat kan al jaren, sinds de ATV1 al.. opletten en erbij blijven graag

 • Profielfoto
  mikehons

  Apple TV 4 is een mooi apparaat echter is het wel een blamage van Apple dat je bij de muziek app de afspeellijsten waar soms wel meer dan 200 nummers in staan niet kan shuffelen. Op een gegeven moment gaan steeds dezelfde nummers wel erg vervelen. Dit is op de iPhone of iPad wel gewoon mogelijk. Voor een product met zo’n hoge prijs vindt ik dit wel een heel erg gemis. Ik hoop dat dit snel opgelost kan worden.

 • Profielfoto
  sonic1984

  Ik heb hem ingesteld op locatie VS en taal Engels.
  Siri werkt wel als ik mijn Amerikaanse App Store account gebruik, niet als NL store account ingelogd is. Wat dan wel werkt is tijdens kijken van video via bijv YouTube een commando geven als “what did she say?” of “play last 30 seconds again”.
  Wat ook een mooie verassing is: je kunt met Apple TV remote direct TV aanzetten en ik kan zonder iets in te stellen (behalve dat ik receiver wil bedienen ipv tv) mijn Marantz versterker z’n volume regelen!

 • Profielfoto
  Ce

  De conclusie dat deze nieuwe ATV “in alle opzichten beter dan zijn voorganger” staat ongeveer haaks op de ervaringen van een aantal gebruikers in deze thread. Missende features, haperende nieuwe features, veel bugs, verwijderde hardware en randapparatuur met beperkingen. Afgezien van de interface lijkt de ATV “in bijna alle opzichten slechter dan zijn voorganger” te zijn. Wat de ATV op dit moment WEL goed kan wijkt m.i. niet eens zo heel veel af van een middenklasse smartTV van een willekeurig merk. De onderscheidende functionaliteit werkt nog niet of nog niet naar behoren. D’r had een “beta” prijskaartje aan moeten hangen.

 • Profielfoto
  puccini

  Gisteravond de ATV4 binnen gekregen, maar ik ben er niet kapot van.
  Buiten het feit dat de remote app op de iPhone niet meer werkt en er geen nieuwe remote app in de store is te ontdekken wat een misser van de eerste orde is en verdient de bediening met de bijgeleverde remote nou niet echt de schoonheidsprijs
  Ben echt wel een beetje teleurgesteld zeker voor het bedrag dat je er voor moet neerleggen, daar had je toch meer van mogen verwachten, en zit er over na te denken om de ATV4 gewoon retour te sturen.
  Jammer Apple weer een product wat niet helemaal des Apple is qua uitvoering en gebruikersgemak.

 • Profielfoto
  bert1976

  Was van plan om één te kopen, maar als ik dit allemaal lees en ook op andere sites, ga ik nog ff wachten, tis voorlopig zijn geld nog niet waard, al zijn sommige mensen wel (over)enthousiast maar dat komt blijkbaar omdat ze hun toch wel enige miskoop niet willen zien

 • Profielfoto
  Zakske

  De conclusie dat deze nieuwe ATV “in alle opzichten beter dan zijn voorganger” staat ongeveer haaks op de ervaringen van een aantal gebruikers in deze thread.

  Dat is gewoon een typische zin van Raymon; niet geheel op de waarheid gebaseerd, maar de schoorsteen moet roken. Iedereen die via de link in het artikel op deze site naar de Apple Store surft en een nieuwe Apple TV koopt levert immers geld op voor OMT.

  Hetzelfde zie je bijvoorbeeld ook op The Verge; zowel de review van Walt Mossberg als die van Nilay Patel waren niet super positief, maar toch geven ze de nieuwe Apple TV dan een 9 als score. Een 9, terwijl je er behoorlijk wat op aan te merken hebt?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  @Zakske, wat dat betreft komen de buren van iCulture daar meer voor uit. Die vragen je om een link onderaan het artikel te gebruiken om te bestellen onder het motto; “Kost je een kleine moeite, maar levert ons weer geld op.”.

  Mijn inziens veel sympathieker en zou misschien meer opleveren…

 • Profielfoto
  Zakske

  Die vragen je om een link onderaan het artikel te gebruiken om te bestellen onder het motto; “Kost je een kleine moeite, maar levert ons weer geld op.”.

  Mijn inziens veel sympathieker en zou misschien meer opleveren…

  Ik denk dat dat een heel goed idee zou zijn; gewoon een sympathieke en duidelijke tekst, via zo’n link iets bestellen kost je niks extra én je steunt er deze site mee.

 • Profielfoto
  pako

  Ik kan me de tijd van de eerste iPhone nog goed herinneren. Toen was er nog niet eens een Appstore. De eerste iPad: wat was het nut van zo’n ding? Nu is de iPad 3 (vervanger van de 2) inmiddels een vervelend zwaar ding en lonkt de Air2 of Mini4.

  Terug naar de AppleTV, ik begon er al mee bij de eerste zwarte uitvoering. Toen was er nog geen Netflix, maar in de loop der tijd kon er steeds meer mee en momenteel met de Atv3 is het een fijne -veel prettiger werkend- alternatief voor mijn smarttv met ook apps.

  Ook nu heb ik me laten verleiden om de 4 te kopen. En dat terwijl ik niet eens Apple aandelen heb.

  Na wat inlezen de 32GB, ik verwacht niet veel games te gaan spelen, daarvoor heb ik immers een PS3 (inderdaad nog geen 4). Ik zie hem dus vooral als tv-hub. En ik verwacht op (hopelijk korte) termijn dan ook een heke schare aan handige apps zoals Uitzending Gemist. Nog wel even geduld hebben idd, wat dat betreft een ‘valse start’. Maar die apps zijn er ook nog niet voor de Atv3.

  Ik heb de nieuwste versie nog maar net, maar wat direct opvalt is dat ‘ie gewoon beter en prettiger werkt, heel snel mbv iPhone instellingen overnemen in je netwerk hangt en de interface is weer net een slagje mooier.

  De uitpakparty was ook alweer een feestje natuurlijk:-)

  En nu maar wachten: ik zeg ‘great things to come’!

  @Apple: graag snel ook de Remote-App updaten, over valse start gesproken…

 • Profielfoto
  AAPL

  Is het mogelijk om met meerdere Apple ID’s in te loggen bij muziek? Dat mis ik aan de huidige Apple TV. Aangezien mijn vriendin en ik nu allebei Apple Music hebben (family pass) met eigen playlists, zou het handig zijn om net zoals bij Netflix dat met profielen werkt, ook ieders eigen playlists kan benaderen.

 • Profielfoto
  vroem

  Apple kan zoveel beter en meer meedoen maar helaas, in feite onbegrijpelijk.
  Maar heb ik spijt van mijn aankoop?
  Zeker en vast niet ondanks ik gisteren ook een vastloper heb gehad.

  Ik heb die apple tv 4 vooral gekocht om te gamen en om eventueel mss nog te gebruiken via mijn nassysteem als de vlc app er is of heel mss ook voor netflix al heb ik daar mijne chromecast 2 voor die goed werkt.
  De games zijn zijn heel mooi vind ik en blijkbaar als je games/apps hebt gekocht op de iPhone dan zijn die gratis op de apple tv 4, mooi zo. Ik had eerst gedacht als ze badland bv uitbrengen dat we der nog eens voor moeten betalen maar dat blijkt dus niet zo te zijn, vind ik wel een plus, ik zou anders nog eens appart moeten betalen voor ene game die ik heb.

  Nu zal men zeggen wrm koop je geene ps4 ofzo maar de reden wrm ik de aptv4 heb gekocht is omdat ik heel wat games die ik op de iPhone graag speel dat die bv niet op de ps4 te koop zijn :-), daarom dus.

  En ik kan zeker voor de mensen die willen gamen de (nieuwe) steelseries controller aanraden.

 • Profielfoto
  steveb

  @nicolinden
  @aartjan
  @eliasNL

  apple is verstandig t.o.v. zichzelf maar niet vriendelijk tov klanten

  geen keyboard? tuurlijk want met keyboard en icloud zou de atv 4 voor veel mensen een goedkope mac worden.
  via apple tv surfen, mailen, foto’ s, keytnote, pages, numbers,….. zou velen aansturen om geen imac meer te kopen.

  oplossingen?
  via remote app toch alle nodige ios apps laten draaien op u iphone/ipad en live streamen?
  of een andere app waarmee je iphone scherm gecloond kan worden naar u tv.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Tjsonge jonge jonge…..
  Wat een negativiteit hier.
  Het enige dat ik echt vervelend vind is het ontbreken van een optimale out. Niet werkende Siri en de bekende traagheid van Apple’s servers.
  Het werkt nog niet super idd.
  Paar crashes gehad, buffer problemen bij afspelen muziek, weinig echte bijzondere apps en veel wat hier boven al genoemd is heb ik zelf ook ervaren.
  Maar het apparaat is nog maar een dag onder ons.
  Ik neem aan dat Apple snel met bugfixes zal komen en dat het aantal apps snel zal toenemen.
  Heb een paar prachtige apps gedownload die echt wat toevoegen op de Apple TV.
  Heb geen spijt van mijn aankoop.

 • Profielfoto
  Ce

  @sjonnie, ik waardeer jouw geduld jegens Apple en dat bedoel ik echt niet sarcastisch o.i.d.

  Zou jij ook zo geduldig zijn indien jouw nieuwe wasmachine gelijksoortige kuren zou vertonen? Wasprogramma’s worden niet afgewerkt, stoppen een keer doorgeslagen en na het centrifugeren is de was nog te nat. Ik denk het niet. Ik denk dat je snel bij de winkel zult staan om jouw beklag te doen. (ik in ieder geval wel;-) )

  Apple is een premium merk, met premium uitstraling, premium producten, premium commercials en vooral premium prijzen. Het kan toch niet zo zijn dat versie 4 van een apparaat dat al een aantal jaren op de markt is deze kuren laat zien?

  Dat het apparaat nog maar een dag onder ons is moet absoluut niet uitmaken. Vanaf dag 1 mag er hooguit wat “klein grut” niet goed werken, maar alles wat in deze thread beschreven is hoort niet bij een A+++ merk. Dit is gewoon broddelwerk, niets meer en niets minder.

 • Profielfoto
  ralph87

  Ik zou graag een atv4 bestellen. Maar nu ik dit hier allemaal lees?? Jammer.

 • Profielfoto
  speedlite

  Ik wacht wel op de ATV5:cool:

 • Profielfoto
  Zakske

  Vanaf dag 1 mag er hooguit wat “klein grut” niet goed werken, maar alles wat in deze thread beschreven is hoort niet bij een A+++ merk.

  Helemaal mee eens; Apple heeft jaren ervaring met de Apple TV, dan zijn belangrijke gebreken in versie 4 gewoon niet goed te praten. Ik kan me van weinig apparaten die ik in de loop der tijd van Apple heb gekocht herinneren dat zelfs de eerste versie niet gewoon oké was.

 • Profielfoto
  iMaf

  Ik zat ook vol ongeduld en goede hoop te wachten, nu hun hobby als een volwaardig product zou gelanceerd worden met eigen Appstore en al, niet dus, een gemiste kans op zijn zachts gezegd als ik alle commentaren mag geloven en zal ik voorlopig maar overschakelen op plan B, en daarom ook, deze vraag, kan iemand mij zeggen of de steelsersie ook op de iPad gebruikt kan worden (is daar toch oorspronkelijk voor gemaakt, dacht ik en voor de iPhone) zo ja, schaf ik me nog een “oude” ATV3 om zo spelletjes op tv te spelen want dat zou de enige reden zijn om een ATV4 te kopen.

 • Profielfoto
  apple-man

  ik heb de ATV4 sinds vrijdag en ik moet zegen dat ik tot nu toe erg te spreken ben over de nieuwe apple tv. Hij heeft een zeer handige remote die dankzij bluetooth een veel beter bereik heeft waardoor het scrollen door het menu ook sneller gaat.
  Verder vind ik de toevoeging van de App Store echt een toevoeging aan de apple tv. Ik denk als er goede apps voor de ATV4 worden uitgebracht deze in de toekomst alleen maar interessanter wordt. Echter vind ik het ontbreken van siri wel jammerlijk voor siri in het Nederlands hebben redelijk lang moeten wachten hoop dat het nu sneller gaat maar ik ben bang van niet. Tevens is mij ook opgevallen dat airplay nu veel beter werkt omdat de ATV4 nu over AC 5GHZ beschikt. Hij is echter wel een heel stuk duurder dan de ATV3 wat ik persoonlijk niet zo erg vind. Ik vind de ATV4 in ieder geval een zeer fraai product met een goede prijs kwaliteitverhouding. Echter snap ik wel dat er mensen zijn die problemen hebben met de duurder prijs. zeker als je de 109 euro gewend bent die de ATV3 vroeger koste.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik ben niet laaiend enthousiast, maar wel tevreden, ondanks de frustratie van een een niet werkende remote-app en het daardoor erg ongemakkelijk moeten invoeren van mijn wachtwoord bij de eerste app aankopen. Siri mis ik (nog) niet, want ik ben meer van het bladeren dan van het zoeken. De (extra) digitale-audio uitgang ontbreekt, maar daartegenover staat dat het gebruik van Airplay speakers nu juist uitstekend werkt, en ook de tv-bediening via HDMI.

  Ik vind het het apparaat nu het geld al wel waard, maar ik ben wel erg benieuwd of er nu ook vaker en substantiëlere OS updates gaan komen. Want er valt nog steeds nogal wat te verbeteren. Als het nu net zo stil blijft op het gebied van updates als bij de Apple TV 3 dan zou dat wel erg jammer zijn.

 • Profielfoto
  Mac-Eddy

  Zie dat plex wel echt bezig is met een app. Zie update huidige desktop software.

  Version 0.9.12.18.1520
  Oplossingen

  Impove remote control reliability in certain cases.
  ——->Improved audio codec handling for an unreleased app for an unreleased fruit-themed device.<——————— :lol:
  Check non-primary languages in OpenSubtitles agent.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Slechte zaak dat niet alleen Siri het niet doet, maar ook het universeel zoeken in allerlei apps en het internet. De twee interessante opties van de Apple TV doen het dus niet en waarschijnlijk nog in geen jaren. (Vergelijk de functionaliteit van Siri in de iPhone 4S. Daar hebben we ook 3 jaar op moeten wachten).
  Dat er ook (nog) geen Nederlandse streaming Apps zijn is ook een tegenvaller. Ik koop voorlopig nog geen Apple TV, terwijl ik het na het kijken van de Keynote wél van plan was.

 • Profielfoto
  yasser

  wel raar dat in het artikel het woord nieuwe “apple tv” linkt naar de 3de generatie

  http://cdn.onemorething.nl/uploads/community/05e9beec3cf58ff8f56e28543d8f6d81cd4e239b_88051.png

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Weer een dagje ervaring met ATV4. Plus: bluetooth verbinding, snellere streaming, app store. Min: tekst invoeren is een hel door ontbreken siri en niet werkende remote app (blunder). Toch maar even een US account regelen….
  Tot nu toen goede upgrade maar nog niet de “toekomst van TV”. Is half klaar product maar wel met potentie…

 • Profielfoto
  apple-man

  Ik vind het een beetje kort door de bocht om de ATV4 een half klaar product te noemen. Je weet dat we Europa altijd alles later krijgen dan in vs. Ik heb een vraag? toen apple de eerste iphone uitbracht met touch id die apple pay deed ondersteunen was dit eerst ook alleen in vs beschikbaar en is dit later pas in meerdere landen uitgerold in Nederland helaas nog steeds niet. Is de iPhone dan ook niet een half klaar product toen hij hier te koop kwam? IK heb thuis ook een xbox one toen die hier uit kwam had hij ook nog niet alle mogelijkheden die ze in de vs hebben. Dus dat op de ATV4 nog niet alles beschikbaar is verwonderd mij niet echt. wij consumenten menen dat we altijd alles meteen moeten hebben en dat gaat nu eenmaal niet. We moeten gewoon geduld hebben.

  PS als wij geen half klare producten willen had apple dan de Europese release van de ATV4 dan maar met een half jaar moeten uitstellen. IK zeg nee aangezien je dan ook weer mensen hebt die daar weer over gaan klagen. weet je wat het probleem is met ons consumenten wij zijn egotistisch geworden om dat ze ons veel teveel verwend hebben met al die elektronica shit. Ik zeg niet dat dit voor alle mensen opgaat maar er zijn tegenwoordig veel mensen die menen dat ze alle meteen moeten hebben als er iets nieuws uitkomt. Als je tegenwoordig geen smartphone hebt met WhatsApp er op hoor je er gewoon niet meer bij triest vind ik dat.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik vind het een beetje kort door de bocht om de ATV4 een half klaar product te noemen.

  .
  Ik niet. Als je al begint functies te missen die je op je Apple TV 2 en 3 wel had, dan is dat stap één waardoor je het product half-klaar mag noemen.

  Als je dan van de beloofde functies ook de meeste niet kunt gebruiken, is dat stap twee.

  Voeg daarbij de ontkenning van toekomstbestendige resoluties, dan krijg je van mij stap drie er gratis bij.

 • Profielfoto
  apple-man

  met Stap 1 en 2 heb je een beetje een punt vind ik. Maar met stap 3 ga je in de fout. je bedoelt zeker het ontbreken van 4K ondersteuning. Mijn vraag? is wat voor zin heeft het om de ATV4 hier mee uit te rusten als er nog geen content in 4K is. De PS4 en Xbox one ondersteunen dit nog niet eens en voor zover ik weet gaat nog wel een tijdtje duren voor de eerste consoles komen dier dit ondersteunen. Dus zo gek vind ik het niet dat apple er voor kiest om dit nog niet te ondersteunen.

 • Profielfoto
  Ce

  @apple-man. Apple begint de uitleg over de nieuwe ATV zo ongeveer met het noemen van Netfix (naast een paar anderen) en laat nou net Netflix hard werken aan het aanbod 4K series en films….Een paar goed lopende series en een hand vol films zijn al in 4K. Aanbod neemt rap toe.

 • Profielfoto
  Jeroen H.

  Ik loop tegen twee bugs aan in de vernieuwde Netflix app op de Apple TV 4. Ten eerste krijg ik het lettertype van de ondertiteling niet gewijzigd. Als ik in de instellingen van de Apple TV de stijl van de ondertitels wijzig, werken veel wijzigingen door in de Netflix app, maar het lettertype niet. En het standaard geïnstalleerde lettertype vind ik ronduit lelijk. Ben ik de enige of is hier een oplossing voor?

  Ik baal ook dat de ondertiteling nog steeds veel te hoog in beeld staat, maar dat was bij de Apple TV 3 ook al geruime tijd zo…

  Ten tweede gebruiken wij hier thuis meerdere Netflix profielen. Bij het hoofdprofiel wordt zoals voorheen “Mijn lijst” weergegeven, maar als ik een ander profiel kies, zijn hun lijsten niet meer te vinden in de nieuwe Netflix app. Wederom de vraag: ben ik de enige, of is ook dit een bug?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Mijn vraag is wat voor zin heeft het om de ATV4 hier mee uit te rusten als er nog geen content in 4K is….

  .
  iPhone 4K
  iMovie 4K
  Camera’s 4K

  Youtube 4K
  Netflix en HBO 4K
  Nieuwe televisies 4K
  Blu-ray 2016 4K

  Dat is de zin.

  Saillant detail: vrijwel alle afbeeldingen van Netflix hierboven zijn 4K-series.

 • Profielfoto
  error

  Absurd dat de tekstinvoer momenteel nog alleen met de afstandsbediening kan. Mijn 2e generatie Apple TV kon al met een Bluetooth toetsenbord overweg. Wat is Apple denkende… zo complex is dit toch niet? Of zijn ze in de VS volledig Siri-focussed?

  Toen ik even met mijn US account inlogde in de App Store (om de Trailers app van Apple te downloaden) kreeg ik wel de optie of ik Siri wilde aanzetten… maar daar heb ik geen behoefte aan. Ik zie mij echt niet tegen een afstandsbediening kletsen. Ik heb iPhone Siri ook nog nooit gebruikt.

  Benieuwd wanneer NPO/NOS met hun Apple TV apps komen. Teletekst!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Benieuwd wanneer NPO/NOS met hun Apple TV apps komen.

  .
  NPO Niet. Ze hebben al gezegd dat de huidige AirPlay mogelijkheden voldoende zijn, en dat een nieuwe app (te) veel geld kost.

  http://www.iculture.nl/nederlandse-apple-tv-apps-omroepen-tv-aanbieders/

 • Profielfoto
  IsSidha

  …Mijn vraag is wat voor zin heeft het om de ATV4 hier mee uit te rusten als er nog geen content in 4K is….

  .
  Nieuwe televisies 4K

  EEN TV IS GEEN CONTENT!! malloot

 • Profielfoto
  IsSidha

  Benieuwd wanneer NPO/NOS met hun Apple TV apps komen.

  .
  NPO Niet. Ze hebben al gezegd dat de huidige AirPlay mogelijkheden voldoende zijn, en dat een nieuwe app (te) veel geld kost.

  tja.. dat geld wordt natuurlijk besteed aan hun waanzinnige 4K content.. *proest*

 • Profielfoto
  Spinozo

  Kunnen ze met een volgende update van tvOS niet 4K toevoegen of werkt dat niet zo?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het zou theoretisch een mogelijkheid zijn. Maar de hardware is er niet voor geoptimaliseerd.

  …EEN TV IS GEEN CONTENT!! malloot

  .
  Ja lieverd. Als we gaan strooien met termen als malloot en zo, dan ben je me een beetje kwijt. Heel serieus kan ik daar niet meer op reageren.

  Het hele 4K verhaal is voor veel mensen – waaronder jij – nog nét wat te ingewikkeld. Geeft niets hoor. De wat beter opgeleide medemens geniet er in ieder geval alvast lekker van.

  Nou vooruit; ik geef je nog één cadeautje.
  Ter overdenking: http://www.techradar.com/news/gaming/5-best-4k-games-the-best-looking-titles-to-play-in-4k-1296513

 • Profielfoto
  Imade

  @Spinozo – Dat is niet te doen omdat 4K HDMI 2.0 verplicht en de AppleTV heeft HDMI 1.4

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Bij de ATV2 en ATV3 had je geen siri maar kon je in ieder geval tekst ingeven via de remote app. Bij ATV4 heb ik minder functionaliteit dan met de vorige versies. Daarnaast een app store zonder echt goede aansprekende apps. Siri werkt wel in NL maar waarom niet op de ATV4?
  Voor mij is het dus een half klaar product met potentie om goed te worden. Dan eerst NL siri, goede games en apps. We zullen zien.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @Spinozo – Dat is niet te doen omdat 4K HDMI 2.0 verplicht en de AppleTV heeft HDMI 1.4

  .
  4K over HDMI 1.4 is geen enkel probleem.

  http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/4K.aspx

  Lees ook dit vergelijk tussen HDMI 1.4 en 2.0:
  http://www.trustedreviews.com/opinions/hdmi-2-0-vs-1-4

 • Profielfoto
  Zakske

  4K over HDMI 1.4 is geen enkel probleem.

  Als je ergens 4K aan toe gaat voegen moet je het meteen goed doen, en dus alles ondersteunen. HDMI 1.4 kan wel 4K aan, maar enkel op 30 fps. Netflix heeft nu al programma’s in 4K op 60 fps, en dat kan de Apple TV gewoon niet afspelen.

  Claiming you’re seeing all the benefits of 12-bit colour on a £750 4K LCD is like singing the praises of 24-bit FLAC files through a pair of Apple EarPods.

  En ja, om het verschil te kunnen zien heb je een grote, dure 4K televisie nodig, dus niet zo’n goedkoop kreng.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Laten we het daar maar op houden.
  Want verder dan dat komen we toch niet in de discussies.

 • Profielfoto
  vroem

  Ik heb nog helemaal nikske van 4K toestellen en ik vind het ook nog niet nodig.
  Omdat de kwaliteit een beetje beter is, mag altijd e maar zo levensbelangrijk vind ik dat niet ze + de meeste zaken vind ik nog te duur als je een deftig 4K scherm wil en neen die tv’s van 800 euro zijn nie goed genoeg. Ben dit al nagegaan.

  Om iets in te typen zou het idd wel beter zijn mocht je dit met een toetsenbord kunnen doen, ik gebruik der mijne steelseriescontroller voor.

  Ik zit ook met een bug; De touchpad op de afstandsbediening werkt bv overal heel goed maar ga ik naar de instellingen dan opeens nikske meer, stekker uittrekken dan ist weer effe in orde maar x tal tijd nadien hebk het weer steken.
  Hopen dit snel word opgelost.

  Ik vind de aptv4 z’n geld waard maar der zijn nog verbeteringen vind ik en die bugs moeten der nog uit, nog meer games moeten er komen enz… Op sommige zaken is het gewoon geduld hebben.

 • Profielfoto
  apple-man

  Wat jij zegt over die touchpad heeft neem ik aan betrekking op het navigeren. Wat mij is opgevallen is dat hij bij netflix niet helemaal lekker werkt het navigeren gaat niet bepaald soepel. Ik hoop dat ze deze bugs snel verhelpen want ik vind dit best wel irritant.

 • Profielfoto
  mvanalem

  Als Apple minder functionaliteit heeft in de Nederlandse Apple TV zou ook de prijs lager mogen zijn. Echter het blijft een Amerikaans bedrijf. En die gaan alleen voor maximale winst.

 • Profielfoto
  donut

  Het ziet ernaar uit dat Apple’s hoogtepunt ‘ de introductie van de iPhone’ nog wel jaren het hoogtepunt zal blijven.
  iedereen wist dat Apple een telefoon zou maken en toch had Apple iedereen verbaast met de revolutionaire uitkomst. Niet alleen was het een revolutionair product, het was een opvallend volwassen product zonder veel mankementen.
  Nu zoveel jaar later is Apple rijker dan ooit, maar kan het alleen uitblinken in het op de markt zetten van matige producten en software vol met bugs en zonder toegevoegde waarde. El Crapitan en iOS9 vol bugs; de applicatie Photos en het de nek omdraaien van Aperture; de overgang naar het onprofessionele Final Cut pro X, de AppleWatch met weinig toegevoegde waarde en een niet intuitieve bediening; een 4e generatie Apple TV vol bugs + het missen van optisch geluid en 4K…
  Wat doen ze daar met al dat geld en menselijk kapitaal?
  Weg met die slechte leiding die duidelijk niet weet wat ze wil en moet, behalve onnodig aanhaken bij de sleur van de dag.

 • Profielfoto
  pjhoomans

  Ik heb simplex geïnstalleerd om vanaf mijn nas te kunnen streamen. Helaas doet ie helemaal niets. Na het inloggen blijft ie op een volledig wit scherm hangen. Ding aan en uit zetten helpt niet. Zelfs deleten en opnieuw installeren helpt niet.
  Zijn er meer met dat probleem?

 • Profielfoto
  densing

  @pjhoomans

  bij mij werkt het echt perfect. misschien even verwijderen en daarna weer installeren?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  De Foto app start wel maar het duurt eeuwig voor ik fotos zie. Heb al een keer opnieuw opgestart maar het is onwerkbaar zo. Iemand een oplossing?

 • Profielfoto
  Richard74

  Ik zal wel heel dom zijn maar ik snap echt de ballen van dat apple music. Ik heb een bibliotheek van bijna 45.000 nummers. Ik heb een abonnement van apple music. Maar als ik nu op mijn zojuist vandaag ontvangen Apple TV kijk zie ik slechts 1026 nummers verschijnt onder Mijn muziek. Ik heb Mijn iCloud-bibliotheek aangezet. Moet ik dan eerst nog al mijn muziek die in iTunes staat overzetten op een of andere manier? En ik zie nu al andere hoezen e.d. Mijn verzameling is echt perfect getagd en voorzien van albumillustraties. Daar zitten heel wat uurtjes in. Wordt dat dan overschreven?

 • Profielfoto
  App69

  Hoe installeer je de Plex Media Server op een Lacie NAS?
  Plex is is nu beschikbaar voor de TV 4.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Dag5 ATV4: de remote hangt soms bij het swipen net of er een vertraging in zit. De zoekfunctie met remote is echt het stenen tijdperk, wat een armoede. Lettertje voor letter intypen. Achteruitgang tov ATV3.
  App store heeft potentie maar aanbid is nu erg mager. Zit te wachten op NOS, uitzending gemist, Telegraaf, pathe, Nu.nl etc
  Mijn foto app laadt nauwelijks fotos en hangt continu. Na 5dagen zie ik max 10 fotos van mijn 30k bibliotheek.
  Gelukkig heb ik de imovie theather app gevonden.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ruim een maand ATV4: remote app lost veel op, laden icloud fotos nog steeds niet mogelijk of extreem traag, een diashow kan je vergeten. App aanbod iets beter (NOS) maar nog steeds mager.

 • Profielfoto
  Beech

  Vandaag de nieuwe Apple TV 4 geïnstalleerd, fluitje van een cent. O.a. de app Theater gedownload. Helaas geeft deze na een tijdje dezelfde mededeling als de Apple TV 3: probeer het later nog eens. Is het aantal filmpjes te veel (want ik kom zulke berichten tegen) of werkt het sowieso niet ? Heeft iemand iMovie Theater werkend op een ATV ?

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Foto app op de ATV4 is nog steeds bagger. Krijg melding geen internetverbinding terwijl alle andere apps wel gewoon werken. Ook melding Lege Stream bij gedeelde mappen terwijl dit niet klopt. Diashow van een map is niet mogelijk. Wat een puinzooi.