Duitsers kunnen apps via provider betalen

7 reacties

Apple is samen met de Duitse provider O2 begonnen met zogenaamde Carrier Billing. Dit stelt gebruikers in staat om aankopen in de App Store en iTunes Store af te rekenen via hun telefoonrekening. De functie is in november beschikbaar.

De Duitse blogger Carsten Knobloch ontdekte de nieuwe betaalmethode per toeval. Apple heeft de samenwerking met de provider inmiddels bevestigd en een support-artikel met details online geplaatst.

Zowel klanten met een abonnement als een prepaidkaart kunnen gebruik maken van Carrier Billing. Apple geeft het aankoopbedrag van apps, films en muziek media door aan de provider, die het vervolgens via zijn de telefoonrekening van de klant incasseert of van het prepaid-tegoed afhaalt.

Duitsers kunnen in de App Store, iBooks Store iTunes Store en Apple Music-abonnementen afrekenen via hun telefoonrekening. In november moeten alle klanten van O2 toegang tot de dienst hebben. Of de service ook naar andere Europese landen komt is onbekend, maar wel waarschijnlijk.
ios9-iphone6-carrier-billing

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  NU hier nog. Een supersimpel alternatief voor mensen zonder creditcard. En het is ook nog eens makkelijk. Veel beter dan de neppe service van Click & Buy.

 • Profielfoto
  Usain

  Pff heeft mn Blackberry al jaren.. /s

  Wel echt een handige functie. Niet veel nederlanders hebben een creditcard. En dan hoef je ook niet steeds naar de winkel voor die giftcards.

 • Profielfoto
  Rubby

  Ideaal voor zzp’ers. Eindelijk eenvoudig de aangekochte apps zakelijk indienen. Ik neem aan dat de BTW dan ook netjes vermeld wordt. Nu is het echt onbegonnen werk om BTW terug te vragen.

 • Profielfoto
  GForce85

  Ik neem aan dat je Apple ID dan aan je telefoonrekening gekoppeld wordt en je er ook op je iPad en Mac zaken mee kan kopen. Anders loop je daar alsnog te klungelen met een andere betaalmethode.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Ik zou het wel handig vinden als het hier ook komt. Tegelijkertijd vraag ik me wel af wat veel mensen toch tegen Click&Buy hebben hier… Werkt voor mij al járen (sinds eerste App Store-transactie) als een zonnetje en had het ook zonder ook maar één enkel probleem aan de gang gekregen. Maar ‘k zal dan toch de enige zijn, zeker?:shock:

 • Profielfoto
  IsSidha

  een duidelijk signaal naar de banken ook met hun vastgeroeste betweterigheid

 • Profielfoto
  apple-man

  Sorry dat ik het zeg maar ergens lijkt mij dat een gevaarlijke constructie. Er zijn nu al mensen die iedere maand een toren hoge telefoonrekening hebben. Als ze alle aankopen gaan optellen en gaan samen voegen met de telefoonrekening bestaat het risico dat bepaalde mensen het westen kwijt raken over wat ze nu allemaal hebben uitgegeven. Dus ik ben er persoonlijk niet voor dat ze dat hier ook zouden gaan in voeren. Er lopen in Nederland al genoeg jongeren rond die niet met geld kunnen omgaan en geen benul hebben wat hun smart phone iedere maand kost.

  PS

  Het zou mij tevens ook niets verbazen dat mensen hierdoor teveel gaan betalen aangezien de provider namelijk ook profijt wil hebben van zo een constructie. Zoals extra transactiekosten die in rekening worden gebracht. Het is voor de providers en apple namelijke meer werk om alle kosten samen te voegen. En wie gaat dat betalen? in ieder geval niet zoete lieve Gerritje.