Disney probeert de iPad Pro: “Laten we een stapel bestellen!”

15 reacties

Apple is op promotietour met de iPad Pro. Na een bezoek aan Pixar vorige week, was Walt Disney Studios aan de beurt. Wie kan de  artistieke mogelijkheden van de grote iPad en Apple Pencil immers beter beoordelen dan de animatieprofessionals van Disney en Pixar.

De ervaringen van de animators zijn te bekijken op Twitter en Periscope. De iPad Pro en Apple Pencil maken ook bij Disney indruk door de goede handpalm-detectie en de drukgevoeligheid van de stylus.

Bij de hands-on werden betaversies van de apps ProCreate en Paper by FiftyThree gebruikt. Product Manager Paul Hildebrandt roept aan het einde van de Periscope-sessie enthousiast “Let’s order a bunch!” Foto’s en video’s van de Disney-animators met de iPad Pro zijn op Twitter te bekijken. De Periscope-sessies (1, 2, 3) zijn opgeslagen en eveneens terug te kijken.
disney-ipad-pro-proberen-16x9
disney-ipad-pro-001

iPad Pro in november verkrijgbaar

De 12,9-inch iPad is in november verkrijgbaar, naar verwachting al in de eerste week van die maand. De Europese prijzen zijn nog onbekend, want Apple heeft alleen de Amerikaanse de prijzen bekendgemaakt. In de VS komt het instapmodel van de iPad Pro (32GB) voor 799 dollar in de handel. Voor een Apple Pencil moet 99 dollar betaald worden en een toetsenbord, dat tevens als hoes dient, kost 169 dollar.
ipad-pro-stylus-16x9

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Maurice

  Doe er maar 10!

 • Profielfoto
  computer space

  Sinds gistermiddag nog minder relevant. Misschien zelfs gedateerd. Veel plezier ermee! Ik sla over.

 • Profielfoto
  tomc

  Handpalm-detectie in de MacBooks zodat de hele ruimte onder het toetsenbord als trackpad gebruikt kan worden;-)

 • Profielfoto
  wouwout

  lol. Hoera website OMT

 • Profielfoto
  Maikelw

  Was 10 minuten seconden enthousiast over dit ding. Maar nee, loopt toch te veel achter op de net aangekondigde Surface 4 en Surface book. ’t is nog steeds een grote iPhone in plaats van een werkpaard. Bedankt maar nee bedankt.

 • Profielfoto
  olbo

  Moet je opnieuw betalen voor bijvoorbeeld apps zoals ProCreate (geschikt gemaakt voor iPad Pro)?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Mooi , maar loopt helaas weer achter op de surface pro 4.
  In 1 van die filmpjes wou de tekenaar de tekening wissen met zijn stylus , helaas. Gaat niet .

  MS pen heeft die functie nu wel , als gommetje op de bovenkant . Is een detail , maar zo zijn er nog .

 • Profielfoto
  Muiter

  Kan me herinneren dat bijna alle nieuwe Apple (producten) door Jan en alleman werden afgeschoten… totdat ze er zelf mee aan het werk kunnen en mogen.

  Dan blijkt alles toch steeds wel weer aardig goed in elkaar te zitten, ondanks de ‘mindere’ specs. Zowel qua hardware als software…

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Een ipad pro met IOS en AX9 cpu vs native windows 10 met i5/i7 cpu
  Dat zijn niet zomaar mindere specs, maar een compleet andere omgeving.

 • Profielfoto
  Muiter

  De prijsverhouding tussen de Surface en iPad Pro is toch ook wel enigszins belangrijk? Een serieus specs vergelijk is dan ineens niet meer goed mogelijk.
  Ik denk dat je voor het geld van de iPad Pro wel een serieus iets koopt. Zeker in vergelijking met bijv. een Wacom Companion.

  De huidige iOS app’s kunnen (nog) niet zoveel als hun grote OSX/Windows broertjes maar komen al wel steeds verder dichterbij.

  De praktijk zal het straks vanzelf wel uitwijzen of de iPad Pro mee kan komen of niet. Voor nu zover ik het (online) gezien heb, denk ik het zelf wel.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Soulshaker,

  volgens mij kan het basismodel niet op tegen de iPad Pro. Als je dan kijkt naar i5, dan loopt de prijs op richting € 1.300, wat toch best een verschil is.

 • Profielfoto
  Joffry

  Pixar, heeft dat iets te maken met Apple ?

 • Profielfoto
  App69

  Pixar, heeft dat iets te maken met Apple?

  Heeft in feite véél te maken met !
  En zodoende ook Walt Disney.
  Lees maar eens de biografie van S. Jobs.
  Laat nou toevallig die twee bedrijven de iPad Pro uitproberen.

 • Profielfoto
  Shyos

  Net even de presentatie van surface 4 bekeken… Wat een stelletje auto dealers tijdens die presentatie.
  En het product, ja het is een laptop met een tourscreen maar toch echt niet te vergelijken met de iPad pro.
  Alleen de afwerking alleen al en al die ellende met usb poorten!?! En wat hun pen betreft… dat ding lijkt toch nergens op… kom op zeg!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik was dus wel enthousiast over dit grote ding:p Ik vind het echt super. En ja, die Apple-pen kan dan op dit moment niet gommen, wellicht lukt het met een software-update of een (tweede gen Apple-pencil). Ik weet ook zeker dat iOS meer en meer desktop prestaties zal gaan aankunnen. Eerst en vooral gaat men altijd maar weer voort op die spec’s, dit terwijl een echte Apple gebruiker zou moeten weten dat Apple veel meer kan met “veel minder”. Draai maar eens 4GB ram bv met OS X en 4GB ram met Windows. Eens zien wie het langst zal volhouden. De Processor van de Win mag zelf hoger liggen… Dan nog gaat de OS X met de winst lopen…

  Iedereen kijkt altijd, wow die heeft maar zoveel ram. Zelfde met de iPhones… de 6s heeft nu “maar” 2GB maar de meeste lijken te vergeten dat iOS/OS X geoptimaliseerd is voor de hardware, en omgekeerd. Enfin. Degene die zich willen amuseren met hun “SURF Face” pro moeten dat zeker doen;-)