Dat is snel: iOS 9 jailbreak beschikbaar

18 reacties

De Chinese ontwikkelaarsgroep Pangu heeft de eerste jailbreak voor iOS 9 beschikbaar gesteld. De jailbreak werkt met de meest recente iOS 9.0.2-update en kan alleen worden gebruikt met een Windows-computer. Een Mac-versie volgt waarschijnlijk later.

Pangu is inmiddels geen onbekende naam meer. De Chinese groep maakte de afgelopen jaren ook stabiele jailbreaks voor iOS 7 en 8. Dit jaar vereist het jailbreaken van iOS 9 overigens een extra stap.

Met een jailbreak is het mogelijk om onofficieel wijzigingen aan iOS aan te brengen en apps uit de alternatieve App Store Cydia te installeren. Pangu heeft een goede reputatie, maar met een jailbreak wordt een deel van de beveiliging van iOS uitgeschakeld. Het blijft dus een risico.
pangu-ios-001

Pangu getest

OMT heeft de jailbreak getest en kon een iPhone 6s met iOS 9 succesvol jailbreaken. De keuze om een Chinese alternatieve App Store te installeren is niet meer aanwezig, dat is positief. Opmerkelijk is wel dat de jailbreak de WWDC-app installeert en toegang vraagt tot je fotobiliotheek. Mogelijk bevat de foto’s-app een zwakheid die jailbreaken mogelijk maakt.

Voor het jailbreaken moet ‘Zoek mijn iPhone’ uitgeschakeld zijn en een back-up van je apparaat gemaakt zijn. In onderstaande video doorloopt Jeff Benjamin (iDownloadblog) de jailbreak stap-voor-stap.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Matthijs Logemann

  Ugh… Jailbreaks

 • Profielfoto
  Verdult

  Wat kan je tegenwoordig eigenlijk nog extra met jailbreak? Vroeger kon je echt functies toevoegen, maar het meeste zit nu al standaard in iOS.

  Ja, je kan betaalde apps gratis uit cydia halen, maar ik neem aan dat dat gedeelte niet gepromote wordt op OMT?

 • Profielfoto
  winwiz

  Met gratis daarbij een grote kans op mallware.. Wil je dat echt?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Wat kan je tegenwoordig eigenlijk nog extra met jailbreak?…

  .
  Bijvoorbeeld: alles tot en met een iPhone 6 in landscape in je auto gebruiken, zonder dat alle iconen ‘verkeerd om’ staan.

  Of: CarPlay gebruiken op een iPad.

  Om maar efkes wat dingen te noemen, die Apple onnodig tegenhoudt.

 • Profielfoto
  LabombaNL

  Zou dit toch niet meer vertrouwen. Vooral niet na het nieuws van al die malware uit china…

 • Profielfoto
  pinkie

  Of zelf bepalen welke geluiden je hoort voor welke notificatie, ook in apps die je een zeer beperkte keus geven (WA, Messenger) of zelf bepalen hoe je springboard eruit ziet in plaats van je door Apple te laten beperken. Het heet ‘User Interface’ dus moet de user ook tot in alle details kunnen bepalen hoe die interface eruit ziet naar mijn bescheiden mening.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Stomme Windows 10.:)
  .

 • Profielfoto
  Niels

  Toch wel grappig, de grootste argumenten van  gebruikers voor hun keuze voor iOS zijn stabiliteit en veiligheid. Waarom zou je dan in godsnaam een jailbreak uitvoeren? Dan kun je net zo goed een iPhone clone met Android halen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En jaar in, jaar uit…

  :)

  (Slechts een heel klein zuchtje kan ik hier nog voor opbrengen.)

 • Profielfoto
  pruus

  Ik snap dat jailbreaken niet. Ik kreeg trouwens ook de foutmelding.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik snap dat jailbreaken niet.

  .
  De meest gehoorde quote sinds ik mijn iPhone 3 jailbreakte. En dat is al héél wat jaartjes dus.

  Je hoeft het ook niet te snappen. Ik snap bijvoorbeeld mensen die voetballen kijken leuk vinden weer niet. Geeft niks, want ik kijk gewoon niet. Maar val die mensen er ook niet mee lastig.;)

 • Profielfoto
  pruus

  @KarelWillem, grapje…waarom zou ik het ook anders proberen te installeren…

 • Profielfoto
  menno9

  Stel ik zou dit doen. Wat voor toegevoegde waarde heeft het voor mij en wat kan ik er zoal mee doen? Vroeger heb ik het wel eens op mijn oude iPod gedaan en toen alleen paar spelletjes en emulators gedownload, maar ga er nu van uit dat er veel meer dingen te doen zijn. Is het ’t waard om een iPhone te jailbreaken? Graag van iemand een antwoord:D

 • Profielfoto
  Spam

  Toch wel grappig, de grootste argumenten van  gebruikers voor hun keuze voor iOS zijn stabiliteit en veiligheid. Waarom zou je dan in godsnaam een jailbreak uitvoeren? Dan kun je net zo goed een iPhone clone met Android halen.

  Er zijn nog wel redenen om het te doen:
  – Animated backgrounds
  – Lockinfo – betere lockscreen
  – Protean – status bar aanpassen
  – Full Force – iPhone apps echt fullscreen laten draaien op een iPad
  – F.Lux – blauw licht reduceren.

  Vooral die laatste vind ik erg fijn. Ik lees nogal veel op mijn iPhone & iPad en F.lux helpt daarbij voor het slapen gaan.

 • Profielfoto
  vioolboeffie

  Grappig, al die reacties. Jailbreak, wat moet je ermee…. Er zijn heel wat features van iOS ontwikkelt door jailbreak. Bijvoorbeeld, hou je 2 vingers tegen elkaar en je kan een stuk makkelijker over je toetsenbord scrollen of tekst selecteren. Andere, notificatie Center. Kon je met jailbreak helemaal naar jouw wens inrichten. Kan met iOS 9 nog steeds niet helemaal. Andere, gaat wel komen maar is er nog niet op iOS 9. Wanneer je iemand belt geeft telefoon kleine trilling als er wordt opgenomen. Vind ik zeer handig.

 • Profielfoto
  Usain

  Dat hele 3d touch word ook naar oude devices gebracht door een long press. Voor nieuwe functies van iOS 10 kijkt Apple altijd even naar de jailbreak community.

 • Profielfoto
  App69

  F.Lux – blauw licht reduceren.

  Bestaat dat niet voor op de iMac en MacBook?
  Zo ja, begrijp ik niet waarom ze het niet voor iOS uitbrengen.

  Edit – Why isn’t f.lux available in the Apple App Store?
  We would love to make f.lux available for all iOS devices. To make f.lux work on iOS, we’ve had to go outside the bounds of what apps are normally allowed to do. Currently, iOS does not allow developers to access the Private APIs we need to make f.lux work on iOS.
  https://justgetflux.com/ios.html

 • Profielfoto
  Ansems

  Kun je dan misschien ook andere dingen met je Apple watch of blijft die gewoon het zelfde?