Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

Dat is snel: iOS 9 jailbreak beschikbaar

De Chinese ontwikkelaarsgroep Pangu heeft de eerste jailbreak voor iOS 9 beschikbaar gesteld. De jailbreak werkt met de meest recente iOS 9.0.2-update en kan alleen worden gebruikt met een Windows-computer. Een Mac-versie volgt waarschijnlijk later.

Pangu is inmiddels geen onbekende naam meer. De Chinese groep maakte de afgelopen jaren ook stabiele jailbreaks voor iOS 7 en 8. Dit jaar vereist het jailbreaken van iOS 9 overigens een extra stap.

Met een jailbreak is het mogelijk om onofficieel wijzigingen aan iOS aan te brengen en apps uit de alternatieve App Store Cydia te installeren. Pangu heeft een goede reputatie, maar met een jailbreak wordt een deel van de beveiliging van iOS uitgeschakeld. Het blijft dus een risico.

Pangu getest

OMT heeft de jailbreak getest en kon een iPhone 6s met iOS 9 succesvol jailbreaken. De keuze om een Chinese alternatieve App Store te installeren is niet meer aanwezig, dat is positief. Opmerkelijk is wel dat de jailbreak de WWDC-app installeert en toegang vraagt tot je fotobiliotheek. Mogelijk bevat de foto’s-app een zwakheid die jailbreaken mogelijk maakt.

Voor het jailbreaken moet ‘Zoek mijn iPhone’ uitgeschakeld zijn en een back-up van je apparaat gemaakt zijn. In onderstaande video doorloopt Jeff Benjamin (iDownloadblog) de jailbreak stap-voor-stap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Dat is snel: iOS 9 jailbreak beschikbaar
Sluiten