Concept: 3D Touch in het control center

8 reacties

Met Force Touch in de MacBook en Apple Watch en 3D Touch in de iPhone 6s is het zeker dat de toekomst volgens Apple niet alleen aanraak- maar ook drukgevoelig is. Binnen OS X en iOS wordt die druk­gevoeligheid nog beperkt gebruikt.

Wat zou een nuttige toepassing van 3D Touch in iOS 10 zijn? Designer Ran Avni heeft wel een idee en laat in een conceptvideo zien hoe we met 3D Touch nog snellere acties kunnen doen in het control center.

3D Touch in iPhone 6s

Met 3D Touch kan de iPhone 6s voelen hoe hard je op het scherm drukt. Dit opent een scala aan mogelijkheden voor Apple en ontwikkelaars om nieuwe vormen van interactie toe te voegen aan apps en games.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Joop Vanaeken

  Een heel filmpje+artikel voor 2 kleine ideetjes? Anders gelijk ‘BREAKING:’ bijzetten?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Oh, hell no. Geen concept-video’s en plaatjes meer.
  Ik kan ze niet meer zien.:)

 • Profielfoto
  Maikelw

  Wacht wel af wat de toekomst brengt, maar vindt dit net zo verwarrend als de derde muisknop van jaaaaren geleden.

  Harder drukken, zachter drukken. Ik ram altijd op mijn scherm en toetsenbord, betekende dat ik dit nu met beleid moet gaan doen omdat ik anders andere opties krijg? Je kan dit bestempelen als een negatieve gedachtengang, maar ik zie het nut van deze functie echt niet en veroorzaakt naar mijn mening alleen maar verwarring en functies die door deze ontstane verwarring niet gebruikt gaan worden. Voorbeeld van zo een functie: Ken O zo veel mensen die niet weten dat apps open blijven staan en je ze kunt sluiten door twee keer de homebutton in te drukken en dan weg te vegen.

 • Profielfoto
  IsSidha

  nou.. toet toet.. wat spannend weer

 • Profielfoto
  whaha

  Eens met Maikelw. Dit gaat nog zorgen voor verwarring en vergissingen.

 • Profielfoto
  Matthijs Logemann

  @Maikelw iOS zorgt ervoor dat de apps automatisch worden afgesloten, de apps blijven alleen in het lijstje staan. Eigenlijk hoef je ze niet af te sluiten, want dat regelt iOS helemaal voor je zonder dat je het weet

 • Profielfoto
  Mr Joost

  zou het wel een mooie toevoeging vinden. ik gebruik veel bluetooth apparaten en dit zou best handig zijn. Het is niet erg dat je nu steeds naar instelingen moet gaan. Maar het lijkt me interest om te zien als dit daadwerkelijk wordt toegevoegd

 • Profielfoto
  NI3LS

  Ik zie liever eens een keer een 4G-button. Iets dat Android al sinds mensenheugenis heeft en wat een waardevolle toevoeging zou zijn.