Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 oktober 2015

Codeslot iPhone weer veilig met iOS 9.0.2

Met de release van iOS 9.0.2 op woensdag­avond heeft Apple niet alleen een probleem bij het activeren of deactiveren van mobiele data voor apps gecorrigeerd, maar ook het toegangsscherm weer veilig gemaakt. Het codeslot was in iOS 9 deels te omzeilen.

Op 24 september werd bekend dat het bij iPhones met iOS 9 door middel van een trucje toch mogelijk was om foto’s en contacten te bekijken. Apple erkent het probleem en zegt het in iOS 9.0.2 opgelost te hebben.

De truc gebruikt de methode die de iPhone na 5 verkeerde toegangscodes blokkeert en Siri. Door Siri naar een scherm met een zoekvenster te loodsen was het uiteindelijk mogelijk om bij contacten en foto’s te komen. Wij hebben het met iOS 9.0.2 getest en kunnen bevestigen dat het opgelost is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Codeslot iPhone weer veilig met iOS 9.0.2
Sluiten