Cloud Chasers: vluchtelingenverhaal als app-avontuur

6 reacties

Dat de vanmiddag uitgebrachte game Cloud Chasers zo dicht op de Europese actualiteit zit, had het Zweedse Blindflug Studios niet kunnen voorspellen. De game die je een eigen vluchtelingenverhaal laat beleven, was sinds maart in ontwikkeling.

In Cloud Chasers leidt je boer Francisco en zijn dochter Amelia door woestijnen naar het beloofde land in de wolken. Je krijgt te maken met uitzettingen, grenscontroles en een steeds kleiner wordende watervoorraad

Non-linear avontuur

Hoewel het onderwerp erg realistisch is, is het spel uitgevoerd in een fraaie fantasie-stijl. De wereld dreigt uit te drogen en een enorme woestijn te worden, maar enkele bevoorrechte burgers wonen op kunstmatig drijvende eilanden in de lucht. Francisco en Amelia maken een lange toch om ook weg naar boven te vinden. De levels zijn niet-linear en zo beleeft iedere speler een ander verhaal in de totaal vijf woestijnen.
Cloud_Chasers_Promo_2

Zweefvliegtuig

Een van de zorgen die het duo heeft is de watervoorraad. Amelia kan het laatste beetje water dat naar boven wordt getransporteerd onderscheppen door op haar zweefvliegtuig te stappen, maar komt daar ook drones en ander gevaar tegen. Je overlevingskans wordt vergroot door de juist uitrusting bij te hebben, onderweg verzamel je upgrades en items.

Cloud Chasers zet het vluchtelingenverhaal in een haast romantisch perspectief en focust vooral op de reis. De game is voor € 3,99 verkrijgbaar voor iPhone en iPad. Er zijn geen in-app aankopen.

(via: iFun)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  farl4web

  Leuk idee! Ik ga het eens proberen voor de prijs van speciaal biertje.:)

 • Profielfoto
  Lucas V

  Ik koop liever minecraft story mode

 • Profielfoto
  Switched

  Smakeloos

 • Profielfoto
  sedikit

  vluchtelingenverhaal als app-avontuur” ????
  Misschien even kijken/zoeken bij uitzendinggemist.nl vorige week, ik dacht in Nieuwsuur, hoe de werkelijkheid is.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Jongens, neem niet alles zo letterlijk. Het leven wordt anders zo zwaar.:)

  Het is een verhaal over vluchtelingen. Zoals we die al hebben sinds eh, de prehistorie. En ja, er zijn overeenkomsten… want mensen op de vlucht.

  Verder lijkt het wel of het woord ‘vluchteling’ de halve wereld een hartverzakking bezorgd.

  n.b.: Kijk de tekst nog even na, want er zijn wat missende letters en woordjes, en daardoor nét niet kloppende zinnen.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @KarelWillem: Gek hè?