Ben jij klaar voor het eerste iPhone 7-gerucht?

18 reacties

Dat de iPhone 7 aanzienlijk zal verschillen van de iPhone 6s is een aangenomen feit. Apple hanteert het tik tok-ritme waarbij een compleet nieuwe generatie iPhone om de twee jaar verschijnt. Analist Gene Munster doet alvast een duit in het geruchten-zakje.

Munster spreekt als eerste investeerder zijn verwachtingen uit. De analist zegt dat er een kans is dat de iPhone 7 zijn homeknop gaat verliezen en dat de accu volgend jaar wél aanzienlijk groter gaat worden.

Volgens Munster zou een scherm met 3D Touch de home-knop kunnen vervangen. Hij ziet in Touch ID nog wel een uitdaging, maar volgens de analist zou Apple de sensor eventueel naar de zijkant kunnen verplaatsen.

3D Touch may provide Apple with a way to eliminate the home button and use the additional space to make the screen bigger or make the device smaller. One barrier to this could be Touch ID, which is integrated into the home button currently. Apple would need to move the Touch ID reader to potentially the side of the phone to remove the home button. We believe a home-buttonless iPhone has a 50% chance for the iPhone 7.

Klein geheugensteuntje: Munster is de analist die tien jaar lang riep dat Apple met een eigen televisietoestel zou komen en pas vlak voor de onthulling van de Apple TV 4 toegaf dat het toch niet waarschijnlijk was. De voorspelling van vandaag is realistischer en technisch mogelijk. We schreven al eerder over Gorilla Glass met geïntegreerde vingerafdrukscanner.

Nog iets anders? Ja. De accuduur van de iPhone 7 zou worden verbeterd:

Another area on which we believe Apple may focus is battery life. Looking at Macs over the past few years, Apple has close to doubled battery life for its Macbook line up (largely 5 hour battery to ~10 hours). It has achieved this through more efficient processors and software. We believe battery life is one of the biggest areas of potential improvement and one that might be most welcomed by customers.

De analist, die hiermee Apple’s accu-logica volledig onder tafel veegt, heeft nog een laatste verwachting: Apple is volgens Munster door de Apple Watch bedreven genoeg in het gebruik van saffier en dit jaar zou de iPhone dan toch écht een saffieren scherm krijgen.

Hartelijk dank, meneer Munster. Uw bijdrage is genoteerd.

Concept: iPhone met home-knop in het scherm.
Concept: iPhone met home-knop in het scherm.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  no_poo

  Aangezien het optie manier steeds duurder wordt het glas te vervangen zullen ze vast voor het sterkere saffier gaan. Of misschien iets revolutionairs als een onbreekbare kunststof die net zo goed aanvoelt. Samen met het gerucht dat de volgende iPhone niet van aluminium zal zijn… Wie weet wat de materialen van de toekomst worden!

  Jammer dat Apple het niet per de nodig heeft de concurrentie nog een paar stappen extra voor te zijn, dan hadden we bovenstaand concept misschien al in de iPhone 6 gezien. Waar een wil is (en een berg geld)…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Analist Gene Munster is dus eigenlijk gewoon de Opper-Koffiedik-kijker.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik denk dat het mogelijk is dat Apple de homeknop weg gaat doen, maar ik weet zeker dat Apple niet de touch ID naar de zijkant gaat verplaatsen. Als Apple analist moet je toch wel een beetje kunnen bedenken dat ze zoiets echt niet doen.

  Ze zullen met een idee moeten komen dat ervoor zorgt dat de scanner onder het glas ergens onzichtbaar in het displaypanel komt of zoiets. Of ze laten alsnog een zwart randje over waar de scanner onder kan zitten.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik volg het met gepaste interesse. Ik heb nu een iPhone 5 en ik weet nu al dat ik de iPhone zeven en waarschijnlijk ook de 7S zal overslaan en daarna kijk ik wel weer eens verder.

  Van mij mag Apple het nu eens als een absoluut doel stellen om een accu te creëren geschikt voor de iPhone waarmee ik met goed fatsoen op pad kan. En dus niet gemiddeld twee keer per dag dat ding opnieuw moet opladen. Gek makend is het af en toe dat je steeds op zoek moet naar een punt waar je iPhone kunt opladen.

  Als ik met mijn iPhone net zo lang toe kan als met mijn iPad dan zou ik al een stuk blijer zijn met een nieuwe iPhone lancering. De rest is best leuk maar vreet mijn accu nog verder leeg.

 • Profielfoto
  knekkie

  3D touch schept zeker mogelijkheden voor het volledig weg halen van de home knop.

  Alleen maakt dit het apparaat niet erg toegankelijk meer voor minder validen.

 • Profielfoto
  mac748

  @marco.nl

  Ken je dit: http://www.apple.com/support/iphone5-battery/
  De batterij ging daarna weer bijna 2 dagen mee.

 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  Niet aluminium maar Magnesium dat is nog lichter en bijna even sterk

 • Profielfoto
  knekkie

  Zou apple Microsoft achter na gaan Door van je telefoon een volledige PC/Mac maken als je hem draadloos connect met een keyboard en muis en willekeurig scherm?

  https://youtu.be/f0CwFRQv-Vs

  Apple heeft er alles voor in huis. maak een nieuwe versie van Airplay/ noem het airwork of zo om alles op een elegante manier te connecten zonder dock en draden zee.

  Met de goed gemutste groep developers die er bovenop willen springen om de apps geschikt te maken zou zelfs het app aanbod geen probleem moeten zijn.

 • Profielfoto
  FFH

  Mijn inziens gaat Apple voorlopig nog geen afscheid nemen van de fysiek home-knop. Ze halen zich daar diverse problemen mee op de hals, naast die van de touch-id, ook het verdwijnen van een ‘escape-knop’.

  @marco.nl

  Wel eens gekeken naar batterij-besparende tips voor je Iphone? Ik gebruik mijn iphone 6 overdag intensief en heb aan het eind van de werkdag gemiddeld 30/35% accu-lading over.

 • Profielfoto
  maconly

  Mijn inziens gaat Apple voorlopig nog geen afscheid nemen van de fysiek home-knop. Ze halen zich daar diverse problemen mee op de hals, naast die van de touch-id, ook het verdwijnen van een ‘escape-knop’.

  @marco.nl

  Wel eens gekeken naar batterij-besparende tips voor je Iphone? Ik gebruik mijn iphone 6 overdag intensief en heb aan het eind van de werkdag gemiddeld 30/35% accu-lading over.

  Zelfs met alle besparingen aan is m’n 6 plus gewoon leeg aan het einde van de dag , schandalig voor zo’n toestel.
  Had hem 3 mm dikker gemaakt , arrogante wereldvreemde personen bij apple.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik begrijp niet dat saffier glas zo’n spektakel is, terwijl vaak genoeg is bewezen dat Gorilla Glass sterker is dan saffier glas.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  @maconly

  Hier gaat ie rond 07.00 uur van de lader en gaat tussen 23:00 en 00:00 uur er weer aan. Gebruik de 6plus intensief een heb gemiddeld tussen de 20-30% over.
  Hoezo arrogant en wereldvreemd?

 • Profielfoto
  makasa

  Mijn iPhone 5 ging altijd een gehele dag makkelijk mee bij redelijk intensief gebruik. Facebook is een accu slurper. Die gebuik ik met de meest accu gunstige instellingen. En als ik aan het werk ben heb ook geen tijd om veel andere zaken dan bellen met de iPhone. Dan kan je er lang genoeg mee.
  Met mijn iPhone 6 dezelfde ervaring. Daarnaast neem ik als ik weet dat ik de iPhone als accespoint wil gebruiken ook een losse accu mee.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb zelf ook een iphone 5. Ik moet ook toegeven dat ik hem soms meer aan de lader moet hangen dan ik zou willen. Om die reden gebruik ik geen bluetooth/Wifi op mijn iPhone, want dan lijkt het alsof je een glas water omgiet (maar dan met de batterij). Ze is heel snel leeg… Maar goed. Ik gebruik mijn Iphone dus enkel voor bellen en smsen, af en toe om te internetten, dan zet ik even 4G aan, of wifi als ik thuis ben, maar dat zet ik na max 30min. weer af. Het zou zeker fijn zijn om een batterij te hebben die lang meegaat. Maar met al die “leuke” functies gaat de batterij snel leeg.

  Persoonlijk denk ik ook dat de homeknop nog even gaat blijven. Het is zoals al gezegd in vorige berichten, ze missen dan een “escape” functie. Ik heb het wel al veel gelezen online dat ze er komaf mee zouden maken.

  Verder ben ik vooral benieuwd wat ze met het uiterlijk zullen doen. Want ze kunnen natuurlijk wel nog dingen van het scherm veranderen. Maar, de vraag is, gaan ze hem nog dunner maken? Het gaat voornamelijk ben altijd om “dunner” geworden iPhones, of iPads of Macbooks… Dus ik ben wel erg benieuwd.

  Natuurlijk zou het wel fijn zijn dat Apple het scherm echt volledig “scherm” maakt, dus van beneden tot boven zonder randen, “edge to edge”. Afwachten…:-)

 • Profielfoto
  TandMac

  Op zich blijft het zielig dat een toestel dat zo veel geld kost
  amper een dag kan met één batterijlading.
  Tenzij je kunst en vliegwerk uit haalt om 30% over te houden op het einde van de dag.

  Drie dagen gebruik zou een wettelijk minimum moeten zijn.

 • Profielfoto
  rammes

  Ik volg het met gepaste interesse. Ik heb nu een iPhone 5 en ik weet nu al dat ik de iPhone zeven en waarschijnlijk ook de 7S zal overslaan en daarna kijk ik wel weer eens verder.

  Van mij mag Apple het nu eens als een absoluut doel stellen om een accu te creëren geschikt voor de iPhone waarmee ik met goed fatsoen op pad kan. En dus niet gemiddeld twee keer per dag dat ding opnieuw moet opladen. Gek makend is het af en toe dat je steeds op zoek moet naar een punt waar je iPhone kunt opladen.

  Als ik met mijn iPhone net zo lang toe kan als met mijn iPad dan zou ik al een stuk blijer zijn met een nieuwe iPhone lancering. De rest is best leuk maar vreet mijn accu nog verder leeg.

  als je een iphone 5 hebt kan ik me voorstellen dat je 2x pd moet laden. heb ik met de 6 echt geen last van

 • Profielfoto
  IsSidha

  Iemand die 10 jaar lang iets verkondigd wat uiteindelijk toch allemaal onzin is zou ik geen analist noemen maar werkeloos.

  Volgens Munster zou een scherm met 3D Touch de home-knop kunnen vervangen. Hij ziet in Touch ID nog wel een uitdaging, maar volgens de analist zou Apple de sensor eventueel naar de zijkant kunnen verplaatsen.

  de zijkant.. die man snapt er werkelijk geen drol van

 • Profielfoto
  Bman

  Open deur