Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 7 oktober 2015

Beats en Apple komen samen in de nieuwe Pill+ Speaker

Het is alweer enige tijd gelden dat we nieuwe hardware van Beats zagen. Nadat het bedrijf in 2014 werd ingelijfd door Apple waren er ongetwijfeld even andere prioriteiten, maar nu is er weer een aankondiging. De Beats Pill+ is een gloednieuwe Bluetooth-speaker.

De invloed van Apple is duidelijk zichtbaar. Zo is de grote verzameling kleuren vervangen door de keuze zwart of wit en bevat de speaker een Lightning-poort. Alles is afgestemd op gebruikers van iOS-apparaten.

Geen AirPlay

Audio wordt via Bluetooth of een aux-kabeltje overgedragen, opvallend is dat AirPlay ontbreekt. De speaker houdt het 12 uur op een acculading vol en de ingebouwde accu is binnen drie uur opgeladen via de Lightning-poort. Door de aanwezigheid van een USB-poort kan de speaker ook een smartphone of tablet opladen.

Geluidskwaliteit en App

Over de geluidskwaliteit kunnen we nog weinig zeggen, maar The Verge kon de speaker al beluisteren en omschreef de geluidsweergave als prima. Beats prijst zelf de twee apart aangestuurde tweeters en woofers aan. Deze hebben ieder een eigen versterker en dat zou moeten zorgen voor “an optimized sound field for dynamic range and clarity across all genres.”

Wie aan een speaker niet genoeg heeft, kan met de bijbehorende app voor iOS en Android twee Pill+ speakers samenvoegen als stereopaar voor extra breed geluid of in Amplify-modus voor extra hard geluid. De app bevat ook een DJ-functie die meerdere mensen de playlist laat bewerken. Een lanceringsdatum voor Europa is nog onbekend, in de VS is de prijs 229 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beats en Apple komen samen in de nieuwe Pill+ Speaker
Sluiten