Beats en Apple komen samen in de nieuwe Pill+ Speaker

14 reacties

Het is alweer enige tijd gelden dat we nieuwe hardware van Beats zagen. Nadat het bedrijf in 2014 werd ingelijfd door Apple waren er ongetwijfeld even andere prioriteiten, maar nu is er weer een aankondiging. De Beats Pill+ is een gloednieuwe Bluetooth-speaker.

De invloed van Apple is duidelijk zichtbaar. Zo is de grote verzameling kleuren vervangen door de keuze zwart of wit en bevat de speaker een Lightning-poort. Alles is afgestemd op gebruikers van iOS-apparaten.

Geen AirPlay

Audio wordt via Bluetooth of een aux-kabeltje overgedragen, opvallend is dat AirPlay ontbreekt. De speaker houdt het 12 uur op een acculading vol en de ingebouwde accu is binnen drie uur opgeladen via de Lightning-poort. Door de aanwezigheid van een USB-poort kan de speaker ook een smartphone of tablet opladen.
laden-pillplus-001

Geluidskwaliteit en App

Over de geluidskwaliteit kunnen we nog weinig zeggen, maar The Verge kon de speaker al beluisteren en omschreef de geluidsweergave als prima. Beats prijst zelf de twee apart aangestuurde tweeters en woofers aan. Deze hebben ieder een eigen versterker en dat zou moeten zorgen voor “an optimized sound field for dynamic range and clarity across all genres.”
pp-front
Wie aan een speaker niet genoeg heeft, kan met de bijbehorende app voor iOS en Android twee Pill+ speakers samenvoegen als stereopaar voor extra breed geluid of in Amplify-modus voor extra hard geluid. De app bevat ook een DJ-functie die meerdere mensen de playlist laat bewerken. Een lanceringsdatum voor Europa is nog onbekend, in de VS is de prijs 229 dollar.
pillplusapp

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Nou, die samenwerking is inderdaad wel 3 (of was het 4) miljard waard….

 • Profielfoto
  Athomas

  Ziet er mooi uit, maar ik vind de geluidskwaliteit van de Pill toch erg ondermaats. Daarom heb ik gekozen voor de Ultimate Ears Boom, ook een mooi geluid, schokbestendig, 15 uur accuduur en waterbestendig. Ik raad iedereen deze speaker aan. Zeker omdat er nu een nieuwe nog betere versie is uitgekomen.

  Het grootste minpunt: er is niet zo’n mannetje. En die zijn bij de Pill erg leuk.

 • Profielfoto
  no_poo

  Nou, die samenwerking is inderdaad wel 3 (of was het 4) miljard waard….

  Apple Music? O wacht, je bent niet serieus.

 • Profielfoto
  Tov

  Opvallend dat ze airplay niet hebben ingebouwd. Heb daar zelf, in combinatie met een Libratone Live speaker, erg slechte ervaringen mee thuis. Heb nu een Beolit 15 (van B&O), die werkt via bluetooth en dat functioneert perfect. Stabiele verbinding en goede geluidskwaliteit. Accu gaat 8 uur mee, en het design is vele malen mooier dan dit product van Beats (al is dat natuurlijk persoonlijk). Anyway, het lijkt erop dat Apple Airplay geen voorname rol meer gunt.

 • Profielfoto
  Ziegler

  Het succes van Apple music moet nog blijken. En dat succes zal ongetwijfeld ten koste van de itunesstore gaan. Ik zeg niet dat het een slechte deal is, maar of het een goede deal is weten we ook nog niet.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Dan is de Bose Sounddock mini toch wat fraaier.

 • Profielfoto
  App69

  Geef mij maar deze.
  Plus het feit dat je er met een gitaar op kan spelen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  https://www.youtube.com/watch?v=JMTBiel5uhQ

  Resultaten kunnen verschillen.:)
  Want hier klinkt ‘ie ‘like shit’.

 • Profielfoto
  Spam

  Wat ontzettend dom dat ze Lightning hebben gebruikt. Was voor USB-C gegaan, nu stoten ze onnodig Android gebruikers voor het hoofd.

  Dat airplay er niet in zit verbaasd me niks. Airplay werkt heel vaak niet goed bij een WiFi netwerk; hapert en airplay speakers verdwijnen te vaak. Ik gebruik nu spotify connect op m’n libratone zipp en dit werkt fantastisch. Je kunt de muziek volledig autonoom laten draaien en je krijgt tenminste je apparaat weer terug (voor bellen of iets anders met audio).

  Zowiezo heb ik het gevoel dat Apple z’n interesse voor airplay mbt audio een beetje verloren heeft. Een paar jaar terug was Airplay een van de weinige protocollen die multiroom audio ondersteunde. Maar Apple beperkte dit weer tot iTunes waardoor je altijd een pc aan moet hebben staan. In plaats daarvan hadden ze het perfect in de timemachine kunnen inbouwen of bijvoorbeeld de Apple tv (toen ie nog optische uitgang had). Gewoon allemaal net niet.

  Nee, airplay voor audio is volgens mij een gepasseerd station.

 • Profielfoto
  polansky

  Nou, die samenwerking is inderdaad wel 3 (of was het 4) miljard waard….

  Apple Music? O wacht, je bent niet serieus.

  .
  Is Apple zelf wel serieus te nemen, want voorlopig valt het aantal gebruikers, dat het na de testperiode blijft gebruiken toch behoorlijk tegen.

  Overigens maakt het mij verder niet uit. Voor mij zo min mogelijk clouddiensten die je maandelijks moet betalen. Al die kleine abonnementjes van telkens een tientje maken samen iedere maand toch een behoorlijk bedrag.

 • Profielfoto
  App69

  Tevreden iTunes Match gebruiker.
  Geen  music of Spotify.

  want voorlopig valt het aantal gebruikers, dat het na de testperiode blijft gebruiken toch behoorlijk tegen

  Heb ik ook gelezen. Vond het trouwens al een domme zet van  om Beats over te nemen. Alleen maar omdat de Beats hoofdtelefoons populair waren?
  Again  fail.

 • Profielfoto
  App69

  Want hier klinkt ‘ie ‘like shit’.

  Heb je het over die iLoud?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik lees echt de hele tijd Phill+ Speaker.

 • Profielfoto
  pruus

  Hier mis ik, niet om te zeuren, toch wel de ‘braun’-vormgeving in. Jammer…