Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 oktober 2015

Apple TV 4: universeel zoeken open voor alle diensten

Een van de handigste nieuwe functies van de Apple TV 4 is ongetwijfeld het in meerdere apps tegelijk naar series en films kunnen zoeken. Bij een zoekopdracht toont de settopbox resultaten van alle diensten waar je op geabonneerd bent

In eerste instantie is dit beperkt tot iTunes, Netflix, Hulu, Showtime en HBO. Maar tijdens een interview met John Paczkowski zei Tim Cook dat alle tv-apps doorzoekbaar worden. Apple komt snel met een open API.

Met die API kunnen apps hun hele catalogus aan de Apple TV kenbaar maken en vraag je in de toekomst net zo gemakkelijk aan Siri om de laatste aflevering van House of Cards om die ene aflevering van TROS Radar over woekerpolissen (mits de NPO een Apple TV-app maakt).

Universal Search op de Apple TV 4.

Verfijnd zoeken

In het interview benadrukt Cook het belang van Universal Search. “Ik denk dat veel apps Universal Search zullen integreren”, aldus Cook. “Het is geweldig voor gebruikers,” legt hij uit, “Zelfs als je het geluk hebt om de content die je wilt bekijken in een app aan te treffen, weet je vaak niet precies in welke app. Was het Netflix, Hulu of Showtime? Dat moet eenvoudig te vinden zijn.”

De zoekfunctie wordt erg fijnmazig. De Apple TV kan aangeven dat de eerste drie seizoenen van een serie op Netflix beschikbaar zijn, het vierde seizoen via op iTunes te huren is en dat het laatste seizoen alleen op HBO staat. De settopbox zal diensten waarop de gebruiker geabonneerd is prioriteit geven.

De nieuwe Apple TV is eind oktober verkrijgbaar vanaf 149 dollar (europrijs onbekend). In deze video een voorproefje van de zoekfunctie met Siri:

https://www.youtube.com/watch?v=wGe66lSeSXg

Reageer op artikel:
Apple TV 4: universeel zoeken open voor alle diensten
Sluiten