Apple TV 4 ook nuttig in de (Franse) keuken

1 reactie

Deze week valt de nieuwe Apple TV bij de eerste kopers op de mat en ontwikkelaars racen om hun apps in de App Store te krijgen. Naast entertainment-apps en games voor in de woonkamer, brengt een Franse startup de Apple TV 4 naar de keuken.

Het Franse Popina heeft een systeem voor restaurants rondom iOS-apparaten gemaakt. De bediening gebruikt iPods om bestellingen op te nemen en de chef ziet deze direct op een scherm met Apple TV.

Er zijn al langer systemen die iPods inzetten voor bediening in de horeca, maar de laatste stap is vaak een papieren ticket met de order. Dat kan al snel chaotisch worden als klanten een extra bestelling doen of deze wijzigen. Met real-time weergave op de Apple TV wordt dat overzichtelijker.
atv4-orders
De applicatie biedt een aantal interessante functies. Als een bestelling klaar is, wordt de betreffende bediende op de hoogte gebracht door middel van een pushbericht op de iPod die hij gebruikt om bestellingen op te nemen. Een ander voordeel is dat de tijd die de bereiding van ieder gerecht kost bekend is en de bediening gasten kan informeren over de wachttijd.

Popina is alleen beschikbaar in Frankrijk, maar er volgen ongetwijfeld ook originele Nederlandse apps voor de Apple TV. Heb je zelf een app gemaakt die in TV App Store te vinden is? Laat het ons dan weten.

Reacties

1 reactie
 • Profielfoto
  plonserd

  Als ex-kok van beroep denk ik dat ik me toch bij de papieren bonnetjes zou houden..

  Even met “vuile” handen een pen gebruiken om te doorstrepen wat al weg is scheelt een pak meer tijd dan eerst de handen te moeten wassen om zo’n Apple Remote te gebruiken..
  Zelfs in een propere keuken (die zoals het hoort dagelijks meerdere keren grondig gepoetst wordt) is het ook meestal wel warm, vochtig en vettig. Geen ideale omstandigheid om een tv op te gaan hangen.

  En als het dan eens heel druk is en je hebt 20 bestellingen hangen, dan wil je graag wel een volledig overzicht zonder te moeten swipen.