Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 oktober 2015
Leestijd: 1 minuut

Apple Store Brussel is trendsetter in Dubai

Apple gaat het proberen in het Midden-Oosten. Vandaag zijn twee nieuwe Apple Stores in de Verenigde Arabische Emiraten geopend. Het zijn tevens de eerste officiële Apple-winkels in de Golfstaten. Apple nam zijn intrek in twee bijzonder luxe winkelcentra.

De nieuwe flagship store in Dubai is de op één na grootste Apple Store ter wereld, de Covent Garden Store in Londen is de grootste. Het interieur is bijna identiek aan dat van de recent geopende Brusselse Apple Store.

Mall of the Emirates – Dubai

De grootste van de twee nieuwe stores bevindt zich in Dubai. Apple-topvrouw Angela Arendts was aanwezig bij de opening een Tweette een aantal foto’s. In winkel staan, net als in de Apple Store van Brussel, een aantal bomen centraal opgesteld. Er is ook een ‘levende muur’ met diverse planten en zelfs de swype-tafels en gigantisch scherm op de achterwand ontbreken niet.


 

Yas Mall – Abu Dhabi

De tweede winkel opende op dezelfde dag in een andere stad, namelijk Abu Dhabi. De tweede store is minder groot en moet het zonder bomen doen. Het is overigens eerste keer sinds lange tijd dat Apple twee winkels op dezelfde dag opent. De eerste keer gebeurde dat in Virginia en Californië met de eerste twee Apple Stores ooit.

Apple heeft zich goed aangepast aan de plaatselijke cultuur. Een woordvoerder vertelt aan Emirates247 dat er bijvoorbeeld ‘ladies only’ workshops gehouden worden. Apple kondigde de opening van de winkels aan op 15 oktober, het Islamitische nieuwjaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Store Brussel is trendsetter in Dubai
Sluiten