Apple koopt veelbelovende maker van virtuele assistenten

5 reacties

Apple heeft een start-up overgenomen die zich bezighoudt met de ontwikkeling van virtuele assistenten en spraaktechnologie. Het gaat om het Britse bedrijf Vocal IQ, dat zich vooral richtte op het maken van een virtuele assistent voor gebruik in de auto.

Apple bevestigde de overname tegenover The Financial Times. De technologie die voor ‘een natuurlijker verloop van gesprekken tussen mens en computer’ moet zorgen, wordt waarschijnlijk ingezet voor Siri.

Apple’s virtuele assistent is op alle platforms aanwezig, van de nieuwe Apple TV tot de Apple Watch om je pols, dus iedere technologie die Siri kan verbeterden in een prima toevoeging. Vocal IQ was erg ge├»nteresseerd in het maken van een virtuele assistent voor in de auto. Dit sluit aan bij de vele geruchten over Project Titan (Apple Car) die de afgelopen tijd de kop opstaken. Naar verluidt wil Apple al in 2019 een hybride auto op de markt brengen.

‘Siri is middeleeuwse technologie’

Bijzonder is dat Vocal IQ begin dit jaar nog een blogpost schreef waarin het Siri met de grond gelijk maakte. Volgens het bedrijf is de assistent van Apple gebaseerd op middeleeuwse standaarden en meer speelgoed dan een serieuze interface. De blogpost is -niet geheel verassend- verwijderd, maar Google Cache heeft een kopie.
vocaliq-16x9

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Kuin

  Daar hadden ze wel een punt. Ik vind Siri echt waardeloos, als ik kijk naar Google zn voice assistant dan loopt Apple ook een lichtjaar achter…

 • Profielfoto
  MacJelle

  Is de eerste zin, derde alinea met Siri ingesproken?

 • Profielfoto
  knekkie

  Jammer dat de potentie van SIRI beperkt wordt door Apple’s eigen privacy wetten.

  En zelfs binnen die speelruimte haal Apple er niet alles uit wat er in zit.

  Zonde want met de introductie van SIRI liep Apple echt voorop.

 • Profielfoto
  knekkie

  Elke verbetering aan SIRI is welkom. Ik ben benieuwd welke nieuwe functionaliteit deze aankoop ons brengt.

  Zal SIRI er op elk platform* op vooruit gaan, of blijft dit beperkt tot in de auto?

  (*Apple Watch, iPhone, iPad en misschien ooit de de Mac)

 • Profielfoto
  App69

  Geeuw.