AirPods: Bluetooth-EarPods van Apple?

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Apple probeert naar alle waarschijnlijkheid de merknaam AirPods te registeren. Dat wijst erop dat de iPhone-maker een Bluetooth-variant van zijn bekende EarPods wil lanceren. Momenteel verkoopt alleen dochterbedrijf Beats draadloze oordopjes.

De huidige EarPods werden in 2012 samen met de iPhone 5 aangekondigd. Moderne producten als de Apple Watch vragen om een draadloze variant en die heeft Apple nog niet onder eigen naam in het assortiment.

De Amerikaanse website MacRumours kwam de AirPods op het spoor omdat een waarschijnlijk aan Apple gelieerd bedrijf een handelsmerk op de naam heeft aangevraagd. Apple gebruikt wel vaker lege vennootschappen om handelsmerken in het buitenland aan te vragen. Zo hoopt het bedrijf dat de registraties niet al te veel opvallen.

De enige draadloze oordopjes van Apple zijn nu de Powerbeats 2 van het vorig jaar ingelijfde Beats Audio, maar die zijn meer gericht op sporters en sluiten niet aan bij de uitstraling van producten als de iPhone en Apple Watch.
powerbeats2

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  pimski

  Wanneer komt er gewoon een door Apple ontworpen Line-up met beats samen, het sluit op de Apple kleuren (space grey etc) na totaal niet aan op Apple..

 • Profielfoto
  thd

  …zullen de jongens van het Kickstarterproject Truebuds niet zo leuk vinden;-)

 • Profielfoto
  KeKo

  Ik ben geen fan van de beats-producten, maar ik hoop dat deze airpods idd gebaseerd zijn op een beats-product en niet op de eigen doppen/de oude lijn, die zijn namelijk echt verschrikkelijk. Nu is hier vast weer iemand te vinden die ze wel fijn vindt, maar algemeen vindt vrijwel iedereen ze een hel….

 • Profielfoto
  polansky

  Het is natuurlijk maar wat je ‘draadloos’ noemt met die Powerbeat oordoppen.

  Draadloos is in mijn optiek dat het ook echt draadloos is. Dus niet alsnog een touwtje van je rechter- naar je linkeroor.

 • Profielfoto
  pimski

  Polansky

  Het is natuurlijk maar wat je ‘draadloos’ noemt met die Powerbeat oordoppen.
  Draadloos is in mijn optiek dat het ook echt draadloos is. Dus niet alsnog een touwtje van je rechter- naar je linkeroor.

  Inderdaad Polansky, er loopt hier gewoon een draad, maar is alleen oortjes wel een oplossing denk je? Want dan moet je ze ook alle 2 opladen lijkt mij..

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Esthetisch geen idee, maar het geluid van de Apple oortjes is beslist niet slecht. Als die bluetooth variant ook zo gaat klinken ben ik daar wel gelukkig mee.

 • Profielfoto
  iStenekes

  Misschien equivalent van Sonos?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Gewoon de tweede versie van de iPod Hi-Fi. Zaak gesloten. Maar ik hoop wel dat het deze keer studio monitoren zijn, want die heb ik hard nodig:)

 • Profielfoto
  BomC

  Ik ben geen fan van de beats-producten, maar ik hoop dat deze airpods idd gebaseerd zijn op een beats-product en niet op de eigen doppen/de oude lijn, die zijn namelijk echt verschrikkelijk. Nu is hier vast weer iemand te vinden die ze wel fijn vindt, maar algemeen vindt vrijwel iedereen ze een hel….

  Bingo! Ik ben er erg blij mee; het zijn ongeveer de enige dopjes die ik langere tijd pijnloos kan dragen. Bovendien twijfel ik een beetje dat ‘iedereen de een hel’ vindt; de consensus schijnt toch te zijn dat ze een akelig stuk beter zijn dan het wanproduct dat Apple daarvoor gebruikte.

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik mag hopen dat Apple de earphones laat maken bij een kwaliteitsproducent en niet bij dochter Beats. Wat een rommel is dat, zowel in duurzaamheid als geluidskwalteit. Dan toch liever AKG, Sony of Sennheiser.