AdBlock Plus arriveert in de App Store

20 reacties

Het mocht even duren, maar de meest populaire Adblocker op de desktop is nu ook voor iOS verkrijgbaar. Ontwikkelaar Eyeo heeft AdBlock Plus voor iOS 9 in de App Store geplaatst. De adblocker belooft vervelende advertenties te blokkeren.

Standaard toont AdBlock Plus alleen ‘acceptabele’ advertenties. Dat is tevens het verdienmodel van de gratis dienst. Advertentienetwerken betalen om reclame die als ‘aanvaardbaar’ geclassificeerd wordt door te laten.

De iOS-app heeft geen mogelijkheid om sites te whitelisten, maar wel om het doorlaten van acceptabele advertenties uit te zetten. De instellingen zijn verder summier en de app is geen schoonheid, maar dat is niet erg bezwaarlijk voor een app die waarschijnlijk toch in een mapje of ergens ver weg op de homescreen-pagina’s terecht komt.

abp-settings-001

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  erwin33

  Niet compitable met mijn apparaat? Ik heb een iPhone 5c. Hoe dan?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Idem hier. iPhone 5C, en niet compatible. Huh?:)

 • Profielfoto
  Licko

  Schijnt dat ze pas werken vanaf een iPhone 5s…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Klopt. een 64-bits iPhone is nodig en de 5s was met de A7-chip de eerste 64-bits iPhone. De 5c heeft net als de iPhone 5 een 32-bits A6-chip.

 • Profielfoto
  Geert1976

  werkt effectief en laadt pagina’s zeer snel op mijn nieuwe iPhone 6S.

  Afgelopen dagen met Purify gewerkt. Ook prima blocker. Even aankijken voor welke ik uiteindelijk zal gaan

 • Profielfoto
  erwin33

  Gemiste kans dus weer. Hopelijk komt er snel een update waarin 5c gebruikers er ook gebruik van kunnen maken.

 • Profielfoto
  int3nz0r

  Jammer, hier een iPhone 5. Onbegrijpelijk dat zo’n soort app 64-bit vereist. Inderdaad een gemiste kans.

 • Profielfoto
  Basket Case

  De klacht over niet werken op oudere iOS apparaten lees je veel. Blijkbaar is het erg onlogisch voor mensen dat het niet werkt en heeft Apple het waarom erachter niet voldoende duidelijk uitgelegd.
  Het is in feite heel simpel: een content filter zoals Apple het nu geïmplementeerd heeft is heel veilig; gegevens over wat je in Safari doet worden niet doorgegeven aan het filter of waar dan ook, en super snel; er zit heel veel werk in Safari om ‘het web’ zo soepel mogelijk te laten draaien en dat moet het filter juist versnellen door onnodige rotzooi weg te laten. Het filter zelf moet dus snel genoeg zijn om de snelheidswinst niet verloren te laten gaan. Voor een ‘leek’ lijkt zo’n filter heel eenvoudig. In werkelijkheid is het juist heel complex en wordt het toegepast op elk onderdeel van een website die geladen wordt (een eenvoudige pagina als deze bevat al duizenden elementen). Het filter vereist dus een enorme berg aan rekenkracht. Dusdanig veel dat op oudere toestellen het filter dusdanig veel tijd op zou slokken dat de snelheidswinst teniet gedaan wordt.
  Korte versie: het is geen flauwigheid van Apple. Het is technisch onmogelijk om een goede gebruikservaring te leveren op oudere toestellen.

 • Profielfoto
  Ron Stijnen

  @Basket Case, goede duidelijke uitleg!

 • Profielfoto
  Edwin

  Hoop dat er binnenkort een up-to-date review komt van een groot aantal adblockers. Purify werkt prima op mijn iPhone 6 maar niet (of nauwelijks) op mijn iPad Air 2. Gebruik nu op beide apparaten Adblock (getadblock.com) en heb het ook maar weer eens in gebruik genomen voor Mac OS X met Safari en Chrome.

  Zie door de bomen het bos niet meer met al die adblockers maar wel goed dat ze er zijn want anders zag ik door de advertenties de webpagina’s niet meer…

 • Profielfoto
  wikniee

  Op het moment gebruik ik al Weblock wat ook de advertenties in apps weert. Werkt hier ook goed. Geen reden voor mij om er nog een te installeren.

 • Profielfoto
  iBaar

  Ik heb net als Biker op alle iDevices (OS-X en iOS) Adblock geïnstalleerd, voor een vrijwillige donatie doet ie zijn werk goed….

 • Profielfoto
  iBaar

  Adblock (zie boven) blokkeert helaas geen ads in apps, alleen in Safari.
  In Safari werkt het prima.

  Ik heb nu Adblock van Futureminds erbij gezet (0,99): deze blokkeert wel ads in apps.
  Niet van YT, dat schijnt lastig te zijn, maar daar zijn ze mee bezig…..naar eigen zeggen.

 • Profielfoto
  Balsjer

  Ik gebruik Adblock (getadblock.com) net als Biker en iBaar en, moet zeggen het doet z’n werkt prima.

 • Profielfoto
  erwin33

  Welke Adblocker doet ook op 5c en blokkeert ook ads in app’s? Zag er wel 1 waarmee je een VPN verbinding moet maken maar dat lijkt me omslachtig en daar wordt je toestel trager van.
  Overigens vind ik een 5C toestel niet oud, wat eerder hier aangedragen werd, dus vreemd dat ze niet aan deze toestellen denken bij de productie van zo’n app.

 • Profielfoto
  Peppijnr

  Ik heb een iPad4. Deze adblocker zoals de meeste zijn niet compatible met mijn apparaat. De enige adblockers die werken zijn de zogenaamde adblock browsers. Echter zijn deze tergend langzaam. Ik zit met smacht te wachten op een goed werkende adblocker voor mijn iPad4. Iemand een idee?

 • Profielfoto
  Basket Case

  Wees heel voorzichtig met speciale browsers of VPN oplossingen. De adblock business is een heel schimmige. Er wordt geld verdiend met het tracken van wat je allemaal doet op internet. Net zoals de gevreesde advertentienetwerken die je juist wilt blokkeren.

  Als je een speciale browser gebruikt, kan die werkelijk alles dat je doet tracken (desnoods zelfs de wachtwoorden die invult) en doorsturen naar hun eigen servers. Hetzelfde geldt grotendeels ook voor VPN verbindingen (wachtwoorden zijn dan lastiger, maar alles wat je bezoekt en op klikt kan getracked worden).

  De oplossing van Apple is wel veilig. Nu ja, richting derde partijen dan. In principe kan Apple zelf wel alles tracken als ze dat zouden willen. Het is maar net wie je vertrouwd.

 • Profielfoto
  iBaar

  @erwin33:
  Dat schrijf ik een uur voor jouw reactie…..

 • Profielfoto
  erwin33

  @iBaar: dat is niet gratis, en ben een beetje huiverig voor aps waarvoor je moet betalen als je niet weet wat ze doen. Kun je dan je geld terug krijgen?

 • Profielfoto
  iMonkey

  Aanvankelijk even met Crystal gewerkt, maar daarmee werd de tekst van sommige knoppen op fora onleesbaar over elkaar geplaatst. Initieel ook geen mogelijkheid tot whitelisting. Daarna op Purify overgestapt (€ 3,99 dacht ik), echt geweldige aanrader. Nog sneller, echt een verademing, en je kan gemakkelijk whitelisten. Dit is van dezelfde makers als uBlock voor Safari. Ik denk dat je hiermee het meest gerust kunt zijn dat ze niet omgekocht gaan worden door één of andere advertentiegigant.