Apple Music: 6,5 miljoen gebruikers betalen

19 reacties

Hier zijn de eerste officieel cijfers over het gebruik van Apple Music na de gratis proefperiode. Tijdens een interview op techconferentie WSJDLive heeft Apple-CEO Tim Cook gezegd dat 6,5 miljoen gebruikers voor de muziekdienst betalen.

Cook vertelde tijdens de conferentie van The Wall Street Journal dat Apple Music momenteel 15 miljoen actieve gebruikers kent. Daarvan zijn 8,5 miljoen mensen nog bezig met de gratis proefperiode van drie maanden.

Hoewel Apple Music met 6,5 miljoen betalende gebruikers kleiner is dan Spotify (20 miljoen betalende gebruikers – sinds 2008 online) hebben opvallend veel gebruikers hun proefabonnement omgezet naar een betaald abonnement. Als we van de 11 miljoen proefabonnementen uitgaan die Eddy Cue eerder riep, heeft 59 procent een betaald abonnement genomen. Een stuk meer dan de 31 procent uit onze eigen poll. Een abonnement op Apple Music kost € 9,99 (individueel) of € 14,99 (gezinspakket voor 6 mensen).

Geen cijfers over Apple Watch

Tim Cook liet zich niet uit over de verkoopresultaten van de Apple Watch. Hij zei slechts dat er “een heleboel verkocht waren en dat er in het najaar nog veel meer verkocht gaan worden”. De geruchten over Apple’s toetreding in de automarkt wilde Cook slechts kwijt dat Apple een ‘iPhone-ervaring’ naar de auto wil brengen door middel van CarPlay.

Tijdens het interview werd ook de verkoopstart van de Apple TV 4 aangekondigd.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik heb een betaald familie abonnement. Bevalt goed. De radio stations (dance) zijn redelijk goed om de hele dag op te zetten. Zo komt er een hoop nieuwe muziek voorbij. Daarnaast geen gezeik met de pubers in huis over betaalde downloads. Ze kunnen hun eigen playlists maken zonder pa elkeen aan zijn kop te zeuren.
  Qua kosten zal het in mijn geval op jaarbasis niet vele uitmaken koop versus streamen.
  Een storend punt: ik heb een snelle internetverbinding maar toch spelen gestreamde playlists regelmatig niet zonder onderbrekingen af. Moet niet te vaak voorkomen….

 • Profielfoto
  polansky

  Reteslechte muziekstations, waarbij je het idee krijgt dat je al wekenlang naar SkyRadio hebt geluisterd. Muziekaanbod lijkt ondanks datApple anders zegt ook een stik kleiner te zijn dan bij Spotify. Zoeken is een ramp en de interface behoorlijk flut.

  Geen wonder dat zoveel mensen afhaken. Van de 700 miljoen iOS gebruikers heeft Apple het dus nog niet eens voor elkaar gekregen om 1% over de streep te trekken.

  Apple muziek is ondanks de hype en alle advertentircampagnes een grote fail. Snel die lui van Beats weer uit de directie flikkeren en gaan doen waarvoor je bent opgericht. Steve zou zich omdraaien in zijn graf.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Het is inderdaad niet heel erg overtuigend allemaal. Weet niet of ze er zelf heel blij mee zijn, aardige start meer niet. Beats was niet bepaald goedkoop en vooralsnog is dat geld in ieder geval nog lang niet terugverdiend.
  Dat er geen Apple Watch aantallen worden genoemd zegt me eigenlijk al genoeg. Ook die aantallen zijn nog verre van de doorbraak die ervan verwacht werd. Zeker, ze zijn in een klap de grootste speler op de markt geworden maar die totale markt is nog steeds maar klein.
  Volgende ronde: de automarkt dan maar!

  O ja: waarom geeft Apple wel de cijfers over Apple Music, maar niet over de Apple Watch. Vanwege competitieve redenen, zegt Cook. Ze willen niet dat de concurrentie die cijfers kent. Waarom niet Tim? Waarom wel cijfers delen over Music, iphones, en Macs maar niet de Apple Watch? Niet indrukwekkend genoeg misschien?

 • Profielfoto
  Tweng

  Wanneer wordt die limiet nu eens opgetrokken naar 100.000 nummers voor Itunes Match ?

 • Profielfoto
  DosEquis

  6,5 miljoen betalende klanten? Dat moeten vast 6,5 miljoen gratis gebruikers zijn die vergaten om het abonnement op te zeggen! Wat een prut-product dat Apple Music. iTunes is kut, waar is versie 4 gebleven? Ik wil gewoon een muziekspeler die werkt, niet al die onzin erbij waar ik nooit om gevraagd heb.

 • Profielfoto
  Neowip

  Radiostations zijn geweldig. Zodanig goed dat ik eigenlijk meer radio luister als naar m’n eigen muziek. Met name Zane Lowe en Ebro Darden. Veel orinele tracks, weinig herhaling.

  Ieder z’n meug dus blijkbaar. Ik ben er blij mee.

 • Profielfoto
  App69

  O ja: waarom geeft Apple wel de cijfers over Apple Music, maar niet over de Apple Watch. Vanwege competitieve redenen, zegt Cook. Ze willen niet dat de concurrentie die cijfers kent. Waarom niet Tim? Waarom wel cijfers delen over Music, iphones, en Macs maar niet de Apple Watch? Niet indrukwekkend genoeg misschien?

  Toen ik deze stelling onlangs hier op OMT probeerde uit te leggen werd me verweten dat ik een troll was, alleen maar reageer op artikels om reacties uit te lokken, e.d.
  Dat ik het allemaal niet zo goed kan verwoorden kan ik niks aan doen.
  Tx Ozzie.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  @Neowip Ik vind de muziek ook goed, alleen iTunes en de Muziek app zijn niet goed (genoeg).

 • Profielfoto
  Imade

  6,5 miljoen betalende klanten? Dat moeten vast 6,5 miljoen gratis gebruikers zijn die vergaten om het abonnement op te zeggen! Wat een prut-product dat Apple Music. iTunes is kut, waar is versie 4 gebleven? Ik wil gewoon een muziekspeler die werkt, niet al die onzin erbij waar ik nooit om gevraagd heb.

  Apple heeft mails verzonden dat het betaald zou worden.
  Ik heb een betaalde Apple Music abbo.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het resultaat van Apple Music uitstekend! Als Apple in drie maanden 6,5 miljoen betalende gebruikers over de streep heeft weten te halen, terwijl Spotify over z’n 20 miljoen ruim 7 jaar heeft gedaan, is dat helemaal niet slecht.

  Wat je van Apple Music vindt, hangt vooral van de manier af waarop je het gebruikt en hoe specifiek je smaak is. Maar je kunt veel kanten op. Sommigen luisteren vooral naar de radio stations / streams en zijn er blij mee. Zelf luister ik daar nooit naar, want daar wordt mijn muziek niet gedraaid.

  De manier om je voorkeuren aan te geven moet verbeterd worden. Nu kan je dat alleen behoorlijk doen door alle artiesten waar je van houdt te gaan volgen. Op zich geen probleem, maar het duurt even. Maar het resultaat is dan wel geweldig.
  Elke dag heel verrassende play lists op basis van je voorkeuren. En dus ook veel oude en nieuwe muziek die je niet hebt opgegeven, maar die heel goed bij je smaak past. Dat is echt perfect en voor mij al voldoende reden om mijn familieabonnement te gaan betalen. Het is ongelooflijk om te zien hoe gedetailleerd Apple Music je smaak oppikt. En ik ben echt heel kieskeurig daarin.

  Zelfs mijn kinderen – die eigenlijk niet wilden (hebben Spotify en ik heb ze Apple Music eigenlijk opgedrongen omdat een familieabonnement naar verhouding veel voordeliger is) zijn helemaal om en willen Apple Music graag houden.

  Wat de Apple Watch betreft: inderdaad teken van slechte verkoopcijfers. Ik kan me niet herinneren dat Apple geen verkoopcijfers noemde van een apparaat.
  De Watch is nog teveel een leuk speeltje, waar je makkelijk buiten kunt. Dat gaat wel veranderen als er sensors komen met écht belangwekkende meetresultaten.
  Opvallend: ik ken erg veel mensen met iPhones, maar niemand heeft een Apple Watch. Ik heb zelfs nog helemaal nooit iemand gezien die er eentje draagt!

  Wat de Apple Car betreft, dat ziet er niet goed uit. Op basis van deze uitspraak van Tim Cook, lijken de plannen meer op een veredelde Carplay en geen eigen auto. Dat zou jammer zijn!

 • Profielfoto
  marquez

  Ik gebruik Apple Music elke dag! Heb nog niet meegemaakt dat ik een bepaald nummer wilde horen, maar het niet kon vinden. Voor mij is het ideaal en ik vind het spotgoedkoop voor wat ik ervoor terug krijg.

 • Profielfoto
  Blackchedoe

  Vergeet niet dat je bij KPN gratis spotify krijgt dat heb je bij Apple music nog niet

 • Profielfoto
  mrchablis

  Hier ook betaald abonnement, naar volle tevredenheid. Heb ook Spotify gebruikt, maar voor mij werkt  Music gewoon vlotter. Nu nog de app op de Apple TV en dan werkt het helemaal perfect.

 • Profielfoto
  Buzz

  Dat er geen Apple Watch aantallen worden genoemd zegt me eigenlijk al genoeg. Ook die aantallen zijn nog verre van de doorbraak die ervan verwacht werd. Zeker, ze zijn in een klap de grootste speler op de markt geworden maar die totale markt is nog steeds maar klein.
  Volgende ronde: de automarkt dan maar!

  O ja: waarom geeft Apple wel de cijfers over Apple Music, maar niet over de Apple Watch. Vanwege competitieve redenen, zegt Cook. Ze willen niet dat de concurrentie die cijfers kent. Waarom niet Tim? Waarom wel cijfers delen over Music, iphones, en Macs maar niet de Apple Watch? Niet indrukwekkend genoeg misschien?

  Dat is inderdaad precies de reden waarom die cijfers niet worden vrijgegeven. Mensen zoals jij gaan die cijfers dan vergelijken met verkoopcijfers van iPhones en iPads, en dan valt het zeker weten tegen. Terwijl niemand bij Apple een uitspraak heeft gedaan over wat de verwachting was, en omdat de verwachting per definitie slechts een kleine fractie van de iPhone verkoopcijfers kan zijn (omdat een iPhone nodig is voor gebruik).

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Ik ben 1 van die betalers en bewust!
  Vind het helemaal prima. Ik denk dat enkelen van de munkers hier niet eens de moeite hebben genomen apple music (iTunes) goed uit te zoeken. Er zitten juweeltjes van streams/ playlist en stations tussen.

  my 2 cents

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik vond het een dieptepunt in de Apple-geschiedenis. Ik heb er zelfs een heel blog aan gewijd, dat uitzonderlijk rantend was. Zie http://www.aartjan.nl/blog/spotify

 • Profielfoto
  App69

  @ aartjan,

  Je eigen muziek kan je uploaden naar de Apple Servers, dat heette vroeger iTunes Match.

  Dat bestaat toch nog steeds?

 • Profielfoto
  IsSidha

  Geen wonder dat zoveel mensen afhaken. Van de 700 miljoen iOS gebruikers heeft Apple het dus nog niet eens voor elkaar gekregen om 1% over de streep te trekken.

  jonge jonge jonge .. wat een ONZIN

  van de paar MILJARD computer/telefoon gebruikers heeft Spotify er maar 20 miljoen weten te overtuigen.. dat is nog niet eens 0,1%.. dus het is een nog veel ergere flop

  hoe DOM moet je zijn om met dit soort argumenten te komen zeg

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ik blijf tot grote tevredenheid iTunes Match gebruiken. Nu nog wachten tot eind van het jaar om 100.000 songs te mogen uploaden.