Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 oktober 2015

10 jaar later: Google omarmt podcasts

In 2005 integreerde Apple podcasts in iTunes en de iPod. Later zou iOS standaard een Podcast-app krijgen. Vandaag kondigt Google aan hetzelfde voor Google Play Music en Android te gaan doen. De Play Music-app krijgt een Podcast-sectie.

De zoekgigant gaat een eigen Podcast-portal bouwen en automatisch shows aanraden. Als podcasters van het eerste uur juichen we deze ontwikkeling natuurlijk toe, al werkt de dienst voorlopig alleen in de VS.

Google gaat op basis van interesses en luistergedrag podcasts aanraden aan gebruikers van Play Music en Android. Het mobiele besturingssysteem van Google zal net als iOS standaard over een podcast-app beschikken. De dienst is nog niet open voor publiek, maar Amerikaanse podcasters kunnen zich alvast aanmelden. Wanneer de dienst naar Europa komt is onbekend.

Google pakt podcasts commerciëler aan de Apple. In de voorwaarden voor podcasters lezen we dat het bedrijf het recht heeft om advertenties rondom podcasts te verkopen, maar dat de opbrengst niet met podcasters wordt gedeeld. Google belooft alleen audio- en video-advertenties na podcasts te tonen, dus niet voor of in het midden van de show.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 jaar later: Google omarmt podcasts
Sluiten