Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 14 september 2015
Leestijd: 1 minuut

Woz: ‘Steve Jobs nam zelf ontslag’

Op 3 december verschijnt de tweede film genaamd Steve Jobs over het leven van Steve Jobs in de bioscoop met Michael Fastbender in de hoofdrol. Net zoals bij de matig beoordeelde film Jobs, met Ashton Kutcher als Steve Jobs roert medeoprichter Wozniak zich.

Maar dit keer niet om zich negatief uit te laten over het waarheidsgehalte van de film, Woz was er zelfs buitengewoon positief over. Hij reageerde op een Facebook-bericht van Apple-blogger Robert Scoble en gaf aan dat Steve Jobs helemaal nooit is ontslagen bij Apple, maar uit eigen beweging vertrok.

Beide Steves in de begindagen.

Het staat haaks op het beeld dat Jobs zelf naar buiten bracht in z’n beroemde Stanford Commencement Address uit 2005.

Dit zou betekenen dat John Sculley, de Pepsi-CEO die Jobs zelf binnenhaalde bij Apple, een minder kwaaie pier is dan het beeld dat van hem bestaat. Sculley heeft in eerdere interviews gezegd dat hij Jobs alleen van het Mac-project heeft afgehaald. Over deze bijval uit onverwachte hoek heeft Sculley zich nog niet uitgelaten.

Een jaar geleden prikte Woz al een andere mythe door: de start van Apple in de beroemde garage. We zijn benieuwd of ons nog meer verrassingen staan te wachten, die een herdruk van de biografie noodzakelijk maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woz: ‘Steve Jobs nam zelf ontslag’
Sluiten