Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 september 2015

Websites kunnen 3D Touch ook gebruiken

3D Touch is niet voorbehouden aan iOS-apps, maar kan ook op het web worden gebruikt. De nieuwe functie van de iPhone 6s die je verschillende acties uit laat voeren door harder op het scherm te drukken, doet het met een beetje JavaScript ook prima in Safari.

Ontwikkelaar Marcel Freinbichler heeft een demo (openen met iPhone 6s) gemaakt en de broncode op GitHub beschikbaar gesteld. Alles gebeurt met JavaScript, wat makkelijk te integreren is.

Heb je (nog) geen iPhone 6s? Dan zie je in onderstaande video hoe het werkt. Helaas werkt het script niet met het Force Touch-trackpad van de nieuwse MacBooks, ook al heeft Apple daar een officiële methode voor.

3D Touch in de iPhone 6s

3D Touch is een van de nieuwe functies van de iPhone 6s. Door het drukgevoelige scherm wordt een derde dimensie aan de interface toegevoegd. Zo is het mogelijk om door hard op een app-icoon te drukken een aantal acties snel uit te voeren, of met “Peek en Pop” e-mails en links in een pop-up alvast te bekijken (peek) door er zacht op te drukken. Na een harde druk ‘pop’ je ze open.

Reageer op artikel:
Websites kunnen 3D Touch ook gebruiken
Sluiten