Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 15 september 2015

Wat Apple niet vertelt: groter en zwaarder

Vorige week woensdag werden drie apparaten geupdatet, waarbij de uiterlijke verschijningsvorm hetzelfde bleef: de iPhone 6s, iPhone 6s plus en de iPad mini 4. Maar schijn bedriegt, want er zit verschil in afmetingen en gewichten.

Zo zorgt 3D Touch ervoor dat het scherm van de iPhone 6s twee keer zwaarder is dan het scherm in de iPhone 6. Het totale gewicht van de iPhone 6s ging 14 gram omhoog, de 6s Plus werd 20 gram zwaarder.

Ook de maten van de iPhone 6s en 6s Plus zijn iets gewijzigd, al zijn de verschillen zo klein, dat de meeste hoesjes nog steeds zullen passen: 0,1mm breder, 0,2mm hoger en 0,2mm dikker.

Een ander verhaal is de iPad mini 4. Om hier een A8 chip in te krijgen moest er meer veranderen aan de dimensies van het apparaat, waardoor veel oudere hoezen niet meer zullen passen. De nieuwe iPad mini is 0,1mm breder, 3,2mm hoger en 1,4mm dunner dan z’n voorgangers. De verandering in gewicht is hier wel gunstig: dat ging omlaag met 32,2 gram naar 298,8 gram.

Iets om rekening mee te houden wanneer je gaat shoppen voor accessoires!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat Apple niet vertelt: groter en zwaarder
Sluiten