VLC en Plex komen naar nieuwe Apple TV

9 reacties

De nieuwe Apple TV kan straks echt alles streamen, ook series die van The Pirate Bay komen en op een NAS opgeslagen staan. Waarschijnlijk niet met een ingebouwde mediaplayer, maar wel met de apps van VLC en Plex. Die komen naar de Apple TV.

Zowel de ontwikkelaars van VLC Player als mediacenter Plex zijn direct in tvOS gedoken en laten weten hun apps zo snel mogelijk naar de nieuwe settopbox van Apple te willen brengen.

VLC op Apple TV

VLC is een open source mediaspeler die vooral populair is geworden door de ondersteuning voor het groot aantal videoformaten en codecs. VLC is al lange tijd voor OS X beschikbaar en sinds kort ook weer terug op iOS. Ontwikkelaar Jean-Baptiste Kempf schijft op zijn blog dat VLCKit, het component dat video afspeelt, streamt en transcodeert al op tvOS werkt en dat er beeld is. De ontwikkeling is verder nog in vroege fase.

Eerste build van VLC op de nieuwe Apple TV.
Eerste -kale- build van VLC op de nieuwe Apple TV.

Plex op Apple TV

Een andere populaire mediaspeler is Plex. Naast functies voor het afspelen van video, bevat Plex ook een compleet mediacenter dat films, muziek en series categoriseert en van artwork voorziet. Plex is ook beschikbaar voor andere platforms. Plex mede-oprichter Scott Olechowski zegt tegen ITworld dat er meerdere manieren zijn om Plex naar de Apple TV 4 te brengen en dat momenteel de beste onderzocht wordt. Verder zegt hij nog vertrouwen te hebben in de robuustheid van het Apple-platform.

plex-roku-16x9
Plex op de Roku-settopbox.

Nieuwe Apple TV

De nieuwe Apple TV (ook wel: Apple TV 4) werd op 9 september aangekondigd en is in oktober te koop vanaf € 149 (32GB). De nieuwe settopbox bevat een snelle A8-chip, krijgen een App Store, nieuwe afstandsbediening en laat zich door middel van Siri bedienen. Ontwikkelaars kunnen apps maken voor tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV dat een mix tussen iOS en OS X is.Apple TV 4-press-shot-16x9

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  freewel

  en AirVideo HD? enig nieuws daarvan?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Nee, de ontwikkeling daarvan lijkt een beetje stil te staan. Laatste aankondiging is van mei 2015…

 • Profielfoto
  C. Haverkamp

  Kodi?

 • Profielfoto
  ArMac

  Hopen dat Kodi ook gaat komen, dat zou super zijn!!!!

 • Profielfoto
  koolenboer

  Als ik mijn video’s van mijn DS415+ kan afspelen op de nieuwe Apple tv. Dan is het misschien een optie. Het is wel jammer dat je een HDMI Passthrough mis. Dat is een top functie mijn Xbox one

 • Profielfoto
  App69

  Hopelijk komt Infuse ook met een TV app. Naar mijn bescheiden mening, vele malen beter dan VLC!

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Yes , dus dan kan je ook mkv’s streamen:lol:

 • Profielfoto
  Vilscon

  @koolenboer
  Dat kan nu al met de Apple TV hé? Alleen geen mkv’s, maar dan moet je gewoon altijd yify downloaden of dvds ripped in mp4 formaat.

  Gewoon videostation App op je Synology en je bent klaar:)

 • Profielfoto
  Pacorob

  @App69 Infuse 3 Pro komt er ook voor de AppleTV. Meesterlijke app trouwens. Gebruik m nu geregeld met mijn Chromecast of los op de iPad. Ideaal ook de ondersteuning voor zoveel codecs en opensubtitles ondersteuning en automatisch metadata downloaden. http://firecore.com/blog/13385