Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 september 2015
Leestijd: 2 minuten

VLC en Plex komen naar nieuwe Apple TV

De nieuwe Apple TV kan straks echt alles streamen, ook series die van The Pirate Bay komen en op een NAS opgeslagen staan. Waarschijnlijk niet met een ingebouwde mediaplayer, maar wel met de apps van VLC en Plex. Die komen naar de Apple TV.

Zowel de ontwikkelaars van VLC Player als mediacenter Plex zijn direct in tvOS gedoken en laten weten hun apps zo snel mogelijk naar de nieuwe settopbox van Apple te willen brengen.

VLC op Apple TV

VLC is een open source mediaspeler die vooral populair is geworden door de ondersteuning voor het groot aantal videoformaten en codecs. VLC is al lange tijd voor OS X beschikbaar en sinds kort ook weer terug op iOS. Ontwikkelaar Jean-Baptiste Kempf schijft op zijn blog dat VLCKit, het component dat video afspeelt, streamt en transcodeert al op tvOS werkt en dat er beeld is. De ontwikkeling is verder nog in vroege fase.

Eerste -kale- build van VLC op de nieuwe Apple TV.

Plex op Apple TV

Een andere populaire mediaspeler is Plex. Naast functies voor het afspelen van video, bevat Plex ook een compleet mediacenter dat films, muziek en series categoriseert en van artwork voorziet. Plex is ook beschikbaar voor andere platforms. Plex mede-oprichter Scott Olechowski zegt tegen ITworld dat er meerdere manieren zijn om Plex naar de Apple TV 4 te brengen en dat momenteel de beste onderzocht wordt. Verder zegt hij nog vertrouwen te hebben in de robuustheid van het Apple-platform.

Plex op de Roku-settopbox.

Nieuwe Apple TV

De nieuwe Apple TV (ook wel: Apple TV 4) werd op 9 september aangekondigd en is in oktober te koop vanaf € 149 (32GB). De nieuwe settopbox bevat een snelle A8-chip, krijgen een App Store, nieuwe afstandsbediening en laat zich door middel van Siri bedienen. Ontwikkelaars kunnen apps maken voor tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV dat een mix tussen iOS en OS X is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
VLC en Plex komen naar nieuwe Apple TV
Sluiten