Vijf watchOS2-apps om nu te proberen

11 reacties

Nu watchOS 2 uit is, kunnen ontwikkelaars eindelijk het volledige potentieel van de Apple Watch gebruiken. Apps worden nu direct ‘native’ op de smartwatch uitgevoerd en hebben toegang tot alle sensoren en bedieningselementen.

Wij hebben vijf apps die de mogelijkheden van watchOS 2 gebruiken uitgelicht. Zit er niets van je gading bij? Geen probleem, de komende tijd zullen steeds meer watchOS2-apps verschijnen. 

Twisty Color

Met watchOS 2 zijn native games mogelijk en dit is de eerste. Twisty Colors werkt met de Digital Crown van de Apple Watch, waardoor je niet met je vingers op het scherm zit. Het is een soort multicolor pong: draai de schijf met de juiste kleur naar het balletje dat aan komt vliegen. De game geeft ook taptic feedback.
watchos2-twsitycolor

iTranslate

De iOS-app iTranslate heeft zijn aanwezigheid op de Apple Watch flink opgeplust. De app vertaalt vanaf je pols naar 90 talen door middel van dictatie. De vertalingen kunnen ook direct via de speaker van je Watch beluisterd worden en er is een complication en glance (snelle blik).
watchos2-itranslate

Just Press Record

Snel een idee vastleggen of een geluid opnemen? Just Press Record tovert een opnameknop op je Apple Watch en gebruikt de ingebouwde microfoon van het horloge. De opname wordt in iCloud opgeslagen, maar de app werkt ook als je Watch niet verbonden is. De opname blijft dan op de Watch staan en wordt zodra een iPhone verbonden is geüpload. Ook voor Mac, mist helaas nog wel een glance (snelle actie) of complicatie.
watchos2-record

PCalc

Rekenmachine PCalc is er altijd als eerste bij om nieuwe iOS-functies te omarmen. Er is ondersteuning voor hexadecimale, octale en binaire berekeningen en de functie om een rekening te delen en fooi te verwerken laat zich met de digital crown bedienen. Ondanks dat de app Engels is, werkt dicteren in het Nederlands
watchos2-pcalc

 • Download PCalc (gratis lite-versie, volledig functioneel voor € 9,99)

App in the Air

Deze app is handig voor iedereen die veel vliegt en begeleidt je van check-in tot landing met real-time info die ook in een glance (snelle blik) te vinden is. Tijdens de vlucht krijg je korte feitjes over landen en bijzondere plaatsen waar je overheen vliegt, dat werkt ook als de Watch niet verbonden is (vliegtuigmodus).
watchos2-appintheair

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Itranslate geprobeerd. Die had ik al voor watch os2.

  Het is idd sneller maar nogsteeds traag.

  Ik vrees het ergste als het snelheidsverschil zo klein blijft.

 • Profielfoto
  Ross

  Ben benieuwd naar de snelheidwinst…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  De snelheid verschilt heel erg per app. Zo is iTranslate ronduit traag, maar Twisty Color snel en vloeiend.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Twisty pong is aardig, maar ik mis toch echt apps die alle sensoren gebruiken. Want waarom aan de knop draaien als je ook de bewegingssensor kan gebruiken? Heb je meteen je fitnessdoelen behaald…wacht even, geef ik zo maar een Wii voorzet?

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik had wel verwacht dat meer apps iets klaar hadden staan bij de release. Facebook, Whatsapp, Twitter natuurlijk, en Hue, sleep cycle en Toon, maar ook complicaties voor weatherpro, banksaldo, dataverbruik, aantal stappen, heart rate. Chop chop…

 • Profielfoto
  knekkie

  Door de lange afwezigheid van Facebooken WhatsApp zoude bijna geloven dat ze aan iets groots bezig zijn.

 • Profielfoto
  Blackie

  ja… waar is die Knight Rider app nou??? tsjongejongejonge…

 • Profielfoto
  pevi

  Wat ik graag zou willen is een compilatie van de regen voorspelling, en dan bedoel ik die brede waar het aankomende regenbeeld wordt weergegeven.

 • Profielfoto
  Kimmetje

  Zou iemand mij kunnen helpen ,
  Ik heb een iphone4 s maar dat knopje aan de zijkant om je geluid aan en uit te zetten geeft aan dat er een koptelefoon aan mn telefoon verbonden zit maar dat zit er dus helemaal niet en nu kan ik niet meer normaal bellen want ik moet het op luidspreker zetten om iemand te horen weet iemand wat ik daar aan kan doen ? .

  P.s sorry dat ik het hier schrijf maar weet niet waar ik het moet plaatsen

  Vriendelijke groeten kim

 • Profielfoto
  Jurriaan

  (Kim, kan zijn dat er vuil in de hoofdtelefoon aansluiting zit. Iphone op zijn kop houden, zodat vuil er uit valt, en met een spelt er uit halen.)

 • Profielfoto
  MvdM

  (of met een tandenstoker, die krast minder dan een speld)