Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 september 2015

Vijf watchOS2-apps om nu te proberen

Nu watchOS 2 uit is, kunnen ontwikkelaars eindelijk het volledige potentieel van de Apple Watch gebruiken. Apps worden nu direct ‘native’ op de smartwatch uitgevoerd en hebben toegang tot alle sensoren en bedieningselementen.

Wij hebben vijf apps die de mogelijkheden van watchOS 2 gebruiken uitgelicht. Zit er niets van je gading bij? Geen probleem, de komende tijd zullen steeds meer watchOS2-apps verschijnen. 

Twisty Color

Met watchOS 2 zijn native games mogelijk en dit is de eerste. Twisty Colors werkt met de Digital Crown van de Apple Watch, waardoor je niet met je vingers op het scherm zit. Het is een soort multicolor pong: draai de schijf met de juiste kleur naar het balletje dat aan komt vliegen. De game geeft ook taptic feedback.

iTranslate

De iOS-app iTranslate heeft zijn aanwezigheid op de Apple Watch flink opgeplust. De app vertaalt vanaf je pols naar 90 talen door middel van dictatie. De vertalingen kunnen ook direct via de speaker van je Watch beluisterd worden en er is een complication en glance (snelle blik).

Just Press Record

Snel een idee vastleggen of een geluid opnemen? Just Press Record tovert een opnameknop op je Apple Watch en gebruikt de ingebouwde microfoon van het horloge. De opname wordt in iCloud opgeslagen, maar de app werkt ook als je Watch niet verbonden is. De opname blijft dan op de Watch staan en wordt zodra een iPhone verbonden is geüpload. Ook voor Mac, mist helaas nog wel een glance (snelle actie) of complicatie.

PCalc

Rekenmachine PCalc is er altijd als eerste bij om nieuwe iOS-functies te omarmen. Er is ondersteuning voor hexadecimale, octale en binaire berekeningen en de functie om een rekening te delen en fooi te verwerken laat zich met de digital crown bedienen. Ondanks dat de app Engels is, werkt dicteren in het Nederlands

  • Download PCalc (gratis lite-versie, volledig functioneel voor € 9,99)

App in the Air

Deze app is handig voor iedereen die veel vliegt en begeleidt je van check-in tot landing met real-time info die ook in een glance (snelle blik) te vinden is. Tijdens de vlucht krijg je korte feitjes over landen en bijzondere plaatsen waar je overheen vliegt, dat werkt ook als de Watch niet verbonden is (vliegtuigmodus).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf watchOS2-apps om nu te proberen
Sluiten