Apple Campus 2 update, met Steve Jobs

6 reacties

De afgelopen maanden konden we de bouw van het nieuwe UFO-achtige hoofdkantoor van Apple in Cupertino bijna real-time volgen dankzij de vele drone-video’s die amateur-piloten hebben gemaakt. De nieuwe campus is eind volgend jaar klaar.

De nieuwste drone-video toont de actuele voortgang van de bouw gecombineerd met fragmenten van wijlen Steve Jobs die uitlegt hoe de campus eruit gaat zien. Zo lijkt het alsof Jobs je een rondleiding geeft.

De fragmenten van Steve Jobs zijn afkomstig van de presentatie die de overleden visionair in 2011 aan de gemeenteraad van Cupertino gaf. De nieuwe Apple Campus is 261.000 m2 groot en wordt gebouwd op 40 hectare grond. Het gebouw zal 12.000 Apple-medewerkers huisvesten. Toeristen en bezoekers zijn ook welkom in het grote bezoekerscentrum.

Meer over de nieuwe Apple Campus

Het nieuwe hoofdkantoor van Apple moet het groenste gebouw ter wereld worden. Dat is niet alleen te zien aan de grote hoeveelheid bebossing die in het midden van het circulaire gebouw geplant wordt, maar ook aan de 750 voetbalvelden vol zonnecellen die de Campus van energie gaan voorzien.

Cupertino heeft alle bouwplannen die Apple heeft ingediend gepubliceerd. Een volledige beschrijving van het project kun je hier als PDF vinden. De renders in deze PDF zijn ook de moeite waard om te bekijken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  yasser

  Allemaal mooi die bomen maar in de winter als er geen plaatjes aanhangen mooi zicht…

 • Profielfoto
  madcat

  Op de video van 2:08 tot 2:20, is dat mr. Ive’s secret lab?

 • Profielfoto
  Needler

  Prachtig om Steve Jobs weer eens te horen. Wat mis ik die man toch. Het kinderlijke enthousiasme waarmee hij vertelt. Prachtig.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Allemaal mooi die bomen maar in de winter als er geen plaatjes aanhangen mooi zicht…

  winter.. in Cupertino.. yeah right..:razz:

 • Profielfoto
  Melle

  Als je dat mag bouwen, voor zulk een bouwheer, met die middelen… Wat een unieke opdracht voor een architectenbureau…!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Allemaal mooi die bomen maar in de winter als er geen plaatjes aanhangen mooi zicht…

  winter.. in Cupertino.. yeah right..:razz:

  Ach, iedere meter in mijn diesel brengt dat toch wat dichter bij. Maar een bos in de winter is ook een mooi gezicht hoor… niks mis met kale bomen.