Video: 17 jaar Google in 2 minuten

23 reacties

Nadat Google twee weken geleden werd opgeknipt in verschillende kleinere bedrijven die onder moederbedrijf Alphabet vallen, krijgt de overgebleven tak met de zoek­machine, Chrome, YouTube en cloudservices een nieuw schreefloos beeldmerk.

Het nieuwe logo behoudt de bekende kleuren, maar kan flexibel worden gebruikt. Zo wordt de blauwe G van Google voortaan samengesteld uit de vier kleuren. Het nieuwe logo is als SVG-bestand slechts 305 bytes groot.

De nieuwe stijl wordt met veelvuldig gebruik van de 4 kleuren in alle apps en clouddiensten van het bedrijf doorgevoerd. Zo symboliseert een kleurrijke microfoon voortaan Voice Search en worden de kleuren in het logo als geanimeerde dots weergeven tijdens het laden. (alles in een gifje)

De evolutie van het merk Google

Om het nieuwe beeldmerk te vieren, heeft Google een video gemaakt waarin in minder dan twee minuten te zien is hoe het bedrijf de afgelopen 17 jaar transformeerde. Van webdirectory tot grootmacht op het web.

Nieuw Google-logo: de hamvraag

Frisser, speelser, eenvoudiger, platter of toch te simpel en kinderachtig? Zeg het maar… Is het nieuwe logo een verbetering?
google-new-2015

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Vind het een veel te kinderachtig logo. Als ik Google niet zou kennen en iemand zou me vertellen dat het bedrijf speelgoed maakte zou ik het met dit logo direct geloven.

 • Profielfoto
  wensink

  Wat is dat nou weer voor raar jubileum? 17 jaar?
  Maar oke, ik vond persoonlijk het oude logo mooier, maar het nieuwe pas beter bij Google’s design.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik vind dat het vorige logo iets meer identiteit heeft.

 • Profielfoto
  Kees123

  Google laat een scheetje en de hele wereld duikt er weer massaal op. Wat zijn we allemaal Google geil zeg vandaag de dag, vooral de Android-lovers krijgen bij elk klein dingetje een stijf plassertje. Belachelijk.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik blijf vroeger missen. Je weet wel. Toen google nog gewoon Google de zoekmachine was en vooral toen YouTube nog ‘normaal’ was. Ag, ik mis die tijd. (5-7 jaar geleden)

 • Profielfoto
  CHECKit95

  Ik vind het nieuwe logo persoonlijk wel leuk

 • Profielfoto
  Zakske

  Wat zijn we allemaal Google geil zeg vandaag de dag, vooral de Android-lovers krijgen bij elk klein dingetje een stijf plassertje. Belachelijk.

  Ik ben benieuwd hoeveel verse onderbroeken jij klaar hebt liggen voor 9 september, waarschijnlijk zul je ze hard nodig hebben.

  On topic: prima logo; lekker fris en kinderachtig, als is “technologie is niet eng”. Het oude was dan ook behoorlijk gedateerd.

 • Profielfoto
  maconly

  Kut bedrijf wat al jaren voor internet vervuiling zorgt.

 • Profielfoto
  SvS

  Als je naar de tijdlijn kijkt is het zeer logische stap om aanpassingen te doorvoeren. Alleen met behoud van de kleuren, dat is hun identiteit. Dus ik vind het juist meer bij de tijd. Prima dus en duidelijker voor mobile apparaten.

 • Profielfoto
  R3leo

  Vind het een veel te kinderachtig logo. Als ik Google niet zou kennen en iemand zou me vertellen dat het bedrijf speelgoed maakte zou ik het met dit logo direct geloven.
  Lees meer via http://www.onemorething.nl/2015/09/video-17-jaar-google-in-2-minuten/#Tb7FXUI4tglSBx3r.99

  Maar ken jij iemand die google niet kent? Het gaat bij google toch al lang niet meer om bekendheid, het is gewoon een stijl die beter bij de nieuwe vormgeving aansluit en daarin voldoet het logo volledig.

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  Toen Apple hun huisstijl van de versmalde Garamond naar de huidige schreefloze Myriad-varianten wijzigde, was dat ook even wennen (en nog steeds krijg ik een warm gevoel als ik het oude Apple logotype zie).

  Maar het is gewoon een feit dat die fragiele letters minder ‘knallen’ in kleine weergaven en drukke omgevingen. Ze ogen beslist sierlijker, maar vallen soms bijna weg. Dus kiest de marktkoopman uiteindelijk voor de vettere, duidelijkere letters. Zo ook Google

  Off-topic: voor de rest vind ik dat Google een bedrijf is dat weergaloos goed is in diverse héél belangrijke dingen: Search, Maps, Stem- en Schrift-herkenning. Los van de immense massa data die hiervoor paraat moet staan en accuraat moet blijven, onderschat men de taaltechnische aspecten die daarbij komen kijken. De voorsprong die Google hierin heeft haalt niemand meer in. Ik ben het ontiegelijke gestuntel van Apple op deze fronten intussen ook meer dan beu…

 • Profielfoto
  bechris60

  Ik vind het zo’n mooi logo geworden.

 • Profielfoto
  Needler

  Schreefletters in een logo voor een techbedrijf kan niet meer anno 2015. Goed dat ze het veranderd hebben.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Schreefletters in een logo voor een techbedrijf kan niet meer anno 2015. Goed dat ze het veranderd hebben.

  Nuf said.

 • Profielfoto
  Jurr

  Schreefloos

  Ik heb het even moeten googlen.

 • Profielfoto
  Clarus

  Ik dacht dat OMT een website met ‘het laatste nieuws over Apple en de lifestyle die daarbij hoort’ was. Wat heeft een nieuw Google logo daarmee te maken? Niets!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @Clarus: Ha! Ik zat te wachten op de eerste die dit zou roepen. Even zien: 5 van de 6 berichten van gisteren hadden direct te maken met Apple. In de avonduren is een beetje bij de buren kijken wel eens leuk.

  Overigens is Google met zijn producten steeds meer een onderdeel van ‘Apple en de lifestyle die daarbij hoort’. YouTube, Chrome, Maps en Gmail zijn ook onder Apple-gebruikers dagelijks onderdeel van hun leven.

 • Profielfoto
  Zakske

  Wat heeft een nieuw Google logo daarmee te maken? Niets!

  Blijkbaar leef jij in een “alternate reality”, maar de meeste gebruikers van iOS maken dagelijks gebruik van Google. Daarnaast is Google na Apple de grootste leverancier van apps voor iOS, zo heb je Google, Gmail, Inbox by Gmail, Google Calendar, Chrome, Chrome Remote Desktop, Google Drive, Google Docs, Google Sheets, Google Slides, Google Classroom, Google+, Google Hangouts, Blogger, Google Maps, Google Earth, Field Trip, YouTube, YouTube Kids, YouTube Capture, YouTube Creator Studio, Google Play Books, Google Play Music, Google Play Movies and TV, Google Play Newsstand, Google Photos, Photosphere Camera, Snapseed, Chromecast, Photowall for Chromecast, Big Web Quiz for Chromecast, Google Admin, Google Cardboard, Google Express, Google Life Sciences Study Kit, Google News and Weather, Google Spotlight Stories, Google Translate, Google TV Remote, Google Voice, Google Wallet, Google Authenticator, Ingress, Ivy Big Number Calculator, One Today, AdWords Express, Google AdSense, Google Analytics, Google Cloud Console, Google Coordinate, Google Fiber, Google My Business, MyGlass en Zagat.

 • Profielfoto
  Clarus

  @Raymon: als je bijv. Chrome met Safari zou vergelijken zou ik je gelijk geven. Maar een OMT item over een nieuw logo zonder één Apple mention? Mwah.

  @Zakske: dom opsommen van Google apps voor iOS zegt niets over de inhoudelijke relevantie van het OMT item.

 • Profielfoto
  IsSidha

  terwijl onderhand iedereen het Sans Serif hel en verdoemenis toewensen gaan hun er een beetje mee beginnen.. plaat voor de kop???

 • Profielfoto
  ralph87

  Het nieuwe logo is strak en saai. Het oude zo laten, als het aan mij ligt

 • Profielfoto
  Hydræ

  Nog steeds hetzelfde bedrijf die je e-mails leest, alleen een nieuw jasje gekocht. Het komt soms onzeker over als een bedrijf steeds een nieuw logo heeft. Een soort brugklasser, zoekende naar zijn identiteit. Er zijn bedrijven die liever dat geld van Marketing spenderen aan goeie producten maken.

 • Profielfoto
  Blackie

  Wacht even…. lees ik nou iemand schrijven “als ik Google niet zou kennen”???

  Bizar…..

  Ik vind het strak en mooi. Hoop dat ze eruit gaan komen met Heineken;-)