Verkoopstart iPhone 6s: rijen minder lang, voorraad beperkt

11 reacties

Vandaag is de verkoop van de iPhone 6s in Australië, de VS, UK en grote Europese landen als Duitsland en Frankrijk gestart. Er stonden al vroeg mensen in de rij, maar toch was het minder druk dan bij de verkoopstart van de iPhone 6 vorig jaar.

OMT-lezers die in Duitsland en Frankrijk in de rij stonden, omschrijven de sfeer als rustig. De voorraad viel naar verluidt tegen, zo was de iPhone 6s Plus in Oberhausen alleen met 16GB opslag verkrijgbaar.

Rijen wereldwijd minder lang

In Australië startte de verkoop door het tijdsverschil het eerst. Lokale nieuws­site SMH merkt op dat de rij in Sidney nog niet half zo lang was als vorig jaar. Ook in Londen stonden 400 mensen voor de deur van de Covent Garden Apple Store. Vorig jaar waren dat nog ruim 1000 man.

6s-londen
Londen: Covent Garden Apple Store, vrijdagochtend.

In Oberhausen, een plaats waar veel fanatieke Nederlanders naar toe gaan voor de iPhone 6s, was het relatief rustig. Vorig jaar stonden 3500 kopers te wachten op hun iPhone 6. OMT-lezer Stef stond in de rij en wist te melden dat er dit jaar ongeveer 500 mensen in de rij stonden, ook was de voorraad volgens hem erg beperkt. Via Twitter laat lezer @superbes weten dat de mensenstroom in Berlijn prima geregeld was.

centro-6s-001
Oberhausen: 500 in plaats van 3500 mensen in de rij.

Robot koopt iPhone 6s

Zoals eerder op OMT te lezen was, stond in Australië stond een robot in de rij. Eigenaar Lucy Kelly heeft met de op afstand bestuurbare iPad-robot een iPhone 6s weten te kopen. De robot laat zich via een app bedienen en via FaceTime kon de eigenaar een Apple Store-medewerker toestemming geven om haar credit card, die in de robot verborgen zat, te gebruiken.

De enige hobbel was de trap, die kon de robot niet op. Een Apple Store-medewerker was zo aardig om de lift voor het apparaat te openen. De gekochte iPhone werd buiten de Apple Store aan de eigenaar afgeleverd.

Recordverkopen?

Kan de iPhone 6s het enorme succes van de iPhone 6 evenaren? Als de wachtrijen voor de winkels een graadmeter zijn, is dat niet het geval. Apple heeft echter gezegd van de wachtrijen af te willen en zet in op online reserveren. Wanneer de verkoop in Nederland start is nog niet bekend, al gaan insiders in de telecombranche uit van 2 oktober.

iphone6s-kleuren-16x9

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Niels

  Minder lange rijen is geen goede graadmeter voor de verkoop:
  – er is een reserveringssysteem waardoor de verkopen over de dag verdeeld worden en niet iedereen tegelijkertijd in de ochtend op de stoep staat.
  – steeds meer mensen preorderen via de website.
  – veel mensen die upgraden doen dit via hun providers.

  Ik denk bovendien dat mensen de hype van het in de rij staan nu ook wel gehad hebben en kiezen voor gemak boven beleving. Ook heeft de iPhone 6s niet de wow-factor die de iPhone 6 had, mensen zullen dus eerder wachten op een goed aanbod wanneer hun abonnement verlengd dient te worden. Deze mensen hebben immers het geduld gehad om vanaf een 5s of eerder te wachten op een upgrade, dan maakt een paar dagen ook niet meer uit.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ieder z’n ding maar in de rij staan, of dat nu bij de supermarkt is of de Apple Store is voor mij alles behalve beleving.

 • Profielfoto
  Needler

  Sowieso zijn de S modellen niet echt interessant om in de rij voor te gaan staan.

 • Profielfoto
  knekkie

  De S modellen zijn juist de modellen met alle gave features.
  De niet S modellen zijn vaak niks meer dan een nieuw jasje.

  Het is maar net wat je liever hebt.

 • Profielfoto
  arno1975

  Hopenlijk dat in Nederland wel de 64GB voor de plus te krijgen is…
  Weet iemand toevallig of die in de andere stores wel te verkrijgen is?

 • Profielfoto
  Livebox

  Heb hier nu 6+ alleen wil toch een kleinere. Dus denk dat de 6s wel besteld gat worden.

 • Profielfoto
  Bman

  Als de iPhone 7 een nieuw design krijgt, bezelloos?, sta ik in de rij!

 • Profielfoto
  ushuaia71

  Net vandaag gaat mijn 5S tegen de grond met gebroken scherm tot gevolg. Net nu er iemand voor mij in de rij van Covent Garden heeft staan wachten om een gereserveerde 6S op te halen. Toeval?

 • Profielfoto
  App69

  @Bman, voor de rest gaat alles goed met jou? Op tijd naar de psychiater en zo?
  De 6S is met moeite uit en ga jij al beginnen over de 7!!!

 • Profielfoto
  Bitt3rsun

  Ik heb de iPhone 6S Plus 64GB sinds gister in bezit en ik ben er zeer content mee. Wat een mooie camera zeg.

  Ik heb netjes twee weken geleden de iPhone op de Duitse website gereserveerd en ik kon deze gister met maar een half uurtje wachten netjes ophalen.

  Het leuke dan is dat je een rij met mensen voorbij loopt die al de hele nacht wachten.;!

 • Profielfoto
  Knalmac

  Sidney? moet dat niet Sydney zijn?:)