‘Verkoop iMac zonder Retina-scherm stopt’

12 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Apple gaat snel stoppen met de verkoop van iMacs zonder Retina-scherm. Een anonieme bron meldt aan Tweakers dat het 21-inch model met Full HD-scherm niet meer aan retailers wordt geleverd. De voorraad wordt in afwachting van een nieuw model opgemaakt.

Het lijkt vrijwel zeker dat alle iMacs nog dit najaar een Retina-scherm krijgen. Het 27-inch model werd vorig jaar al van een 5K-scherm voorzien en naar verluidt krijgt de 21-inch iMac in oktober een Retina-upgrade.

Volgens de bron van de techsite maakt Apple de voorraden niet-Retina iMacs nog op, om daarna de levering van zowel het 21- als 27-inch model zonder Retina-scherm te stoppen. De MacBook Air zou dan als enige Mac zonder een hogeresolutiescherm overblijven.

21,5-inch Retina iMac met nieuwe LED-techniek

In OS X El Capitan doken al verwijzingen naar een 21-inch iMac met Retina-scherm van 4096 x 2304 pixels op. Volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is productie van de nieuwe iMac op schema voor een verkoopstart in oktober of november.

Het scherm van de 21-inch Retina iMac gebruikt naar verluidt een nieuwe techniek die voor een beter kleurbereik zorgt. Apple zou zogenaamde KSF Fosfor LED willen gebruiken, die converteren het LED-licht efficiënter naar rood, groen en blauw. Een voorbeeld in onderstaande afbeelding. Bij Display Central is meer over deze techniek te lezen.
fps-led-16x9

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Mick

  Het zou mooi zijn als ook het Thunderbolt Display een retina-upgrade krijgt.:smile:

 • Profielfoto
  Melle

  dat zou inderdaad zou mooi zijn. Dat is een van de punten die ik vreselijk vind aan apple. Ze kunnen zo makkelijk een update brengen van hun enige display. Dat op zich goed zou verkopen, maar ze doen het niet. Het zou inderdaad maar een mini fractie van de winst van een iphone model opbrengen, maar je kan toch gewoon iets doen voor je klanten…

  saai van apple.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Inderdaad , dat thunderbolt display kan dringend een upgrade gebruiken.
  Die was nog uitgebracht toen Steve Jobs nog leefde.

 • Profielfoto
  Buzz

  Probleem is dat de 27″ iMac een aparte timing controller heeft voor het aansturen van de retina 27″ display. Het paneel overzetten in een update van het Thunderbolt Display is relatief makkelijk. Het probleem is dat het niet zal werken met de huidige MacBooks, Mac minis en Mac Pros, die deze controller niet hebben.

 • Profielfoto
  Mick

  Ah, dus dan is het eerst wachten op nieuwe Macbook Pro’s, Mac mini’s en Mac Pro’s:razz:

 • Profielfoto
  Melle

  Hoeft niet eens retina. We wachten nog op usb3.0, de juiste mag safe aansluiting, updat van de thunderbolt, extra USB c plus of hoe noemt dat… Retina absoluut geen vereiste… Gewoon geen 10 jaar oude techniek meer….

 • Profielfoto
  LighScan

  Oef, artikel kwam net op tijd! Ik was net van plan een basismodel (met enkele upgrades) aan te schaffen, maar aangezien het niet om een dringende aankoop gaat wacht ik nu nog even af!

 • Profielfoto
  computer space

  Vreemd om die kreupele 1.4ghz bak met retina uit te rusten. 20 inch lambo wielen met 3 cylinder 1-litermotor….. pffff
  Overigens mag er dan ook wel een case-redesign komen. Met die broadwells kan de baard nu eindelijk eens weg.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @computer space: Te veel space cake gegeten?

 • Profielfoto
  Ross

  Wat wel weg mag is die trage harde schijf. Retina is geweldig.

 • Profielfoto
  plonserd

  Probleem is dat de 27″ iMac een aparte timing controller heeft voor het aansturen van de retina 27″ display. Het paneel overzetten in een update van het Thunderbolt Display is relatief makkelijk. Het probleem is dat het niet zal werken met de huidige MacBooks, Mac minis en Mac Pros, die deze controller niet hebben.

  Zouden ze die controller niet kunnen inbouwen in het scherm dan?

 • Profielfoto
  Buzz

  Plonserd: het gaat om de hoeveelheid informatie die per seconde door de displayport/thunderbolt uitgang kan. Dat kan je niet aan de andere kant van het kabeltje oplossen.