Twitter-app nu responsive, klaar voor iOS 9

4 reacties

Loopt Twitter alvast vooruit op de iPad Pro? Het sociale netwerk kondigt vandaag een grote vernieuwing van zijn iOS-app aan. De inter­face en functies van de app worden op iPad en iPhone universeel. Bovendien is de app responsive en compatibel met iOS 9.

Veel functies zoals de weergave ven quote-tweets en trending topics in het zoekscherm zijn nu ook op de iPad beschikbaar. Voorheen liep de iPad-interface achter op de die van de iPhone, maar dat is nu verleden tijd.

Multitasking in iOS 9 en meer

De nieuwe gebruikersinterface maakt de app niet alleen compatibel met de multitasking-functies van iOS 9, maar stelt Twitter ook in staat om nieuwe apparaten sneller te ondersteunen en nieuwe functies meteen naar alle gebruikers op alle apparaten te brengen.
twitter-ipad-nieuw-2015sep-001

Veel witruimte, saai grid

Twitter zegt met vijf elementen rekening te houden bij het schalen van de app. Toch lijkt de iPad-weergave nog niet erg geoptimaliseerd, vooral in liggende modus is op de iPad nog erg veel witruimte te zien. Daardoor lijkt de app vooral op een ingelijste iPhone-versie. De interface is ook weinig spannend, foto’s staan nog steeds in een saai grid en worden ondanks het grote iPad-scherm niet breder gemaakt tegenover de tekst.

Al met al is de app verbeterd, maar is er nog steeds werk aan de winkel. De update is 63MB groot en in de App Store te vinden.

twitter-new-2015
Al die witruimte…

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Ik vond het originele ontwerp voor Twitter voor iPad ontzettend goed. Waarom gooien ze hier niet dat saaie iOS7/8/9 stijltje overheen?

 • Profielfoto
  Bas Jansen

  Is twitter de enige app met een responsive update?

 • Profielfoto
  Djinns

  Nu nog de OS X app…

 • Profielfoto
  Edwin

  Nu nog de OS X app…

  Precies mis de splitscreen functie vd Twitter app op OS X 10.11 Public beta.