Google onthult twee nieuwe Chromecast-apparaten

9 reacties

Met de Chromecast 2 en de Chromecast Audio heeft Google twee nieuwe mediaspelers voor iOS, Mac, Android en Windows uit de doeken gedaan. De nieuwe Chromecast is compacter, technisch beter, kleurrijk en lijkt meer op een schijfje dan een stick.

Naast de Chromecast 2 voor TV is er ook Chromecast Audio, waarmee draadloos audio naar speakers gestreamd kan worden. De Apple TV- en AirPlay-concurrenten van Google zijn verkrijgbaar voor € 39,00

Chromecast 2

De Chromecast 2 is de opvolger van de bekende Chromecast Stick. Je plugt het apparaatje in een HDMI-poort van je TV en streamt vervolgens draadloos video vanuit apps zoals Netflix en NPO. De Chromecast 2 ondersteuning geen 4K, maar wel 5GHz Wi-Fi. Gamen wordt ook mogelijk, tijdens de presentatie liet Google racegame Angry Birds Go zien, waarbij een iPhone werd gebruikt als controller.

chromecast2-in-tv-16x9

Chromecast Audio

De naam zegt het al, met Chromecast Audio is het mogelijk om draadloos muziek te streamen. De Chromecast wordt via een aux-kabel op een speaker aangesloten. Het is ook mogelijk om meerdere speakers synchroon met meerdere apparaatjes te gebruiken. Chromecast Audio werkt met Spotify, Deezer, Rdio, TuneIn Radio en Google Play Music.

chromecast-audio-16x9
In tegenstelling tot AirPlay, wat met alle video op iOS en OS X werkt, moeten apps Chromecast specifiek ondersteunen. Populaire apps als Netflix, NPO en YouTube bieden ondersteuning (complete lijst apps bij Google). Synchrone schermweergave is alleen met Android mogelijk.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  colinvanruth

  Chromecast1 is naar mijn mening toch mooier!

 • Profielfoto
  Targaryen

  Hmja, niets voor Karel-Willem in elk geval. De ChromeCast heeft geen 4K-ondersteuning.:roll::razz:

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Dat ontwerp doet mij denken aan die puk-muis van Apple vroeger. Ik hoop dat googel niet dezelfde richting gaat denken als Apple en in de toekomst ook beperkte ontwerpen gaat kiezen. Alhoewel, het is tenslotte google.

 • Profielfoto
  martijnsch

  Chromecast en Airplay hadden allebei zijn voor en nadelen. Maar het belangrijkste nadeel dat ik bij Chromecast lijkt nu voorbij. Je kunt straks eindelijk vanaf Android het systeem audio casten.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, alleen heb je dan wel 2 apparaten nodig, in plaats van één.

  Hmja, niets voor Karel-Willem in elk geval. De ChromeCast heeft geen 4K-ondersteuning.:roll::razz:

  .
  Haha. Precies. Gelukkig heb ik dit ook allemaal niet meer nodig.

  De smart TV heeft weinig problemen met 4K, en verwerkt dat ook zónder Chromecast of Apple TV.

 • Profielfoto
  ro_me

  Tja, misschien niet geschikt voor alle (video gerelateerde) apps op je iPhone, maar wel met de belangrijkste! Plex! Heel fijn om het gedrocht iTunes niet te hoeven gebruiken!

 • Profielfoto
  polansky

  Een mooie mediastreamer voor een nog mooiere prijs.

  Niet vermeld in het artikel, maar wel bevestigd door Tweakers.
  Chromecast heeft ook standaard ondersteuning voor Spotify.

  ‘Apps’ mogen dan volgens Apple de toekomst zijn (en daarin hebben ze denk ik ook gelijk). De Chromecast is wel sterk geprijsd.

 • Profielfoto
  Alison

  Een verschil is toch ook dat Popcorn Time wel met de Chromecast werkt en niet met de AppleTV? Dat ging dan om de ondertiteling toch?

  Alison

 • Profielfoto
  H.deweg

  @martijnsch
  Het grootste nadeel van Airplay is dat alleen een Airport Express (die ik dus niet heb omdat ik liever een Timecapsule had vanwege de backup mogelijkheid etc.. ) een audio-uit heeft.
  Waarmee dat hele Airplay voor mij dus volstrekt waardeloos is.