Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 september 2015
Leestijd: 1 minuut

Teardown: Waarom de Apple TV 4 groter is

Hoewel er nog geen officiële releasedatum voor de Apple TV 4 is, heeft iFixit de nieuwe settopbox al onder het mes gezet en de binnenkant bekeken. De Apple TV blijkt bijzonder goed te repareren en scoort 8/10 punten op repareerbaarheid.

De teardown van iFixit bevestigt nog een aantal details. Zo bevat de Apple TV de A8-chip van de iPhone 6 en is er 2GB RAM aanwezig. De settopbox is hoger omdat meer ruimte nodig is om de chip koel te houden.

Geen zorgen, er zit geen draaiende ventilator in de Apple TV, dus het apparaatje zal nog steeds muisstil zijn. Om de chip, die waarschijnlijk hoger geklokt is dan de 1,4GHz van de iPhone 6, koel te houden is een flinke koelvin aanwezig die hitte via de bovenkant afvoert.

Naast de settopbox zelf, heeft iFixit ook de afstandsbediening van binnen bekeken. In de remote zit een kleine ARM-processor, dezelfde touch screen controller als in de iPhone 5s, een Bluetooth-chip en gyroscoop verpakt. De oplaadbare batterij van de afstandsbediening is aangesloten op een Lightning-connector die niet vastgelijmd of gesoldeerd is.

iFixit is verrast door de eenvoudige opbouw en prima repareerbaarheid van de Apple TV. Dat horen we de laatste tijd niet veel over de vaak compleet vastgesoldeerde en gelijmde Apple-producten. Bekijk de volledige teardown met fotoverslag hier of in de embedded video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Teardown: Waarom de Apple TV 4 groter is
Sluiten