Sonos onthult nieuwe PLAY:5 en TruePlay

5 reacties

Speakerfabrikant Sonos heeft een nieuwe PLAY:5 en TruePlay uit de doeken gedaan. De nieuwe PLAY:5 is compleet opnieuw ontworpen en voorzien van touchknoppen. TruePlay is te vinden in de app en stemt de akoestiek van de speaker af op de kamer.

De nieuwe PLAY:5 is dit najaar verkrijgbaar in matzwart en matwit voor 579 euro en TruePlay kamerafstelling werkt met de PLAY:1, PLAY:3 en PLAY:5 speakers. De iOS-app wordt vandaag bijgewerkt.

Nieuwe PLAY:5 met touchbediening

Het nieuwe topmodel van SONOS is zowel van binnen als buiten opnieuw ontworpen. De nieuwe speaker bevat zes drivers, drie tweeters en die midwoofers. Het aantal antennes in de speaker is ook verdubbeld van drie naar zes voor een betere verbinding. Met de touchknoppen kun je afspelen of pauseren en door over de bovenkant van de speaker te vegen het volume aanpassen en naar een volgend nummer gaan.
play5-new-004

 

TruePlay Kamerafstemming

Nieuw in de Sonos-app is TruePlay. Dit past het speakersysteem aan de akoestiek van de kamer aan. Het analyseert met behulp van de Sonos-app, de iPhone- of iPad-microfoon en een door de speakers uitgezonden toon hoe het geluid in een kamer terugkaatst via muren, meubels, glas etc. Door met je iPhone door de kamer te lopen tunet Sonos de speaker zo dat de muziek optimaal klinkt voor die ruimte.

Trueplay is in eerste instantie beschikbaar voor alle PLAY:1’s, PLAY:3’s, PLAY:5’s en komt later naar andere Sonos-speakers. De update voor de iOS-app komt volgens de fabrikant later vandaag uit.


trueplay-screens-001

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Tjakkahhh

  lekker belangrijk … geef mij nu maar Music of Airplay

 • Profielfoto
  Needler

  Cool hoor. Maar na een iPad Pro en iPhone 6S Plus heb ik geen geld meer voor een Sonos.

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  21.11uur en nog gen update te bekennen… Iemand al wat gezien?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Nog geen update gezien, afwachten…

 • Profielfoto
  Mr. Jones

  Via Twitter gelezen:

  @SonosSupport: @anthonyscalise The update with Trueplay will be available later this year. Your Sonos app should notify you when it’s available.

  Beetje voorbarig geweest wellicht.