Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 september 2015
Leestijd: 1 minuut

Sleep++ brengt slaapanalyse naar de Watch

Nu ontwikkelaars met watchOS 2 toegang tot de sensoren van de Apple Watch hebben, worden meer apps dan ooit mogelijk. Een van die apps is Sleep++ waarmee je, door de Apple Watch in bed te dragen, kunt meten hoe goed je eigenlijk slaapt.

Sleep++ gebruikt de bewegingssensoren van je Watch om te meten hoe rustig je slaapt. De informatie kan worden gesynchroniseerd met HealthKit en voor snelle bediening is een complicatie op de wijzerplaat beschikbaar.

Je schakelt de app voordat je gaat slapen in en als je wakker wordt weer uit. Vervolgens toont deze hoe lang en vooral hoe goed je geslapen hebt. De tijd dat je wakker was, wordt in een grafiekje en in procenten en minuten weergeven. De app bevat helaas geen wekker, dus daarvoor dien je de wekker-app van je Watch te gebruiken.

Apple Watch slaap

Tip: Apple Watch opladen

Wanneer ga je de Apple Watch opladen als je deze in je slaap draagt? Ontwikkelaar David Smith heeft een blogpost met tips geschreven. Allereerst is het aan te raden de Apple Watch op vliegtuigmodus te zetten tijdens het slapen. Daarnaast laadt je de na het wakker worden in de ochtend (tijdens het tandenpoetsen, koffie, krant, enz) op. Hetzelfde geldt 60 minuten voor het slapengaan. Omdat de Apple Watch binnen een uur tot 80% kan laden, kom je gemakkelijk de dag en nacht door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sleep++ brengt slaapanalyse naar de Watch
Sluiten