Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 september 2015

Proefperiode Apple Music loopt af, ga jij verlengen? (poll)

Het is tijd om de knoop door te hakken. Als je op 30 juni meteen na de lancering van Apple Music het proefabonnement van drie maanden hebt geactiveerd, verloopt deze vandaag. Als je geen actie onderneemt, wordt je abonnement automatisch verlengd.

Na de proefperiode betaal je € 9,99 per maand (individueel) of € 14,99 per maand voor een gezinsabonnement (5 familieleden). Verleng je niet, dan werkt nog maar een deel van de dienst. Wat ga jij doen?

Automatisch verlengen uit- of inschakelen

Je kunt automatisch verlengen uit- of inschakelen door in Apple Music rechtsboven op je avatar te klikken, vervolgens te tappen op Bekijk Apple ID en vervolgens onder het kopje Abonnementen voor Beheer te kiezen.

Mogelijkheden gratis account

Je kunt Apple Music beperkt gebruiken met een gratis account, dat krijg je automatisch als je met je Apple ID ingelogd bent in de muziek-app van iOS of iTunes. De mogelijkheden van een gratis- en betaald account:


Wat ga jij doen?

Heeft Apple Music jou kunnen overtuigen en ga je een abonnement nemen? Stem in de poll en licht je beslissing toe in de reacties op dit artikel.

Roerige drie maanden

De lancering van Apple Music verliep niet zonder problemen. Aanvankelijk was er kritiek van platenlabels en artiesten omdat er tijdens de gratis proefperiode geen royalty’s werden afgedragen. Toen popster Taylor Swift een open brief aan Apple schreef, moest het bedrijf wel zwichten en werden artiesten alsnog betaald. Er kwam ook kritiek van Apple-prominent Jim Dalrymple. Hij noemde Apple Music een nachtmerrie omdat er veel synchronisatie­problemen waren.

Apple reageerde snel op de problemen en bracht verschillende updates voor iOS en iTunes uit die synchronisatie­perikelen moesten oplossen. In iOS 9 is ook de interface van Apple Music wat aangepast. Begin augustus meldden Apple dat 11 miljoen gebruikers een proefabonnement namen. Deze week is het moment van de waarheid en als het aantal betalen abonnees positief uitpakt, horen we dat ongetwijfeld in een juichend persbericht van Apple.

Reageer op artikel:
Proefperiode Apple Music loopt af, ga jij verlengen? (poll)
Sluiten