Pioneer onthult nieuwe CarPlay-radio’s

14 reacties

Pioneer heeft op elektronicabeurs IFA in Berlijn nieuwe CarPlay-autoradio’s onthuld. De nieuwe systemen werken naast Apple ook met Android Auto en bevatten een offline navigatie­systeem voor 45 landen. Handig om roaming­kosten te besparen in het buitenland.

De AVIC-F70DAB en AVIC-F77DAB hebben beiden een 7-inch touchscreen met 800×480 pixels, maar het eerste model is door zijn multitouch-scherm het meest geschikt voor gebruikers van de iPhone en CarPlay.

Naast CarPlay zijn de radio’s ook voorzien van ondersteuning voor de nieuwe digitale radio-standaard DAB+ en wordt muziek in MP3-, WMA-, FLAC- AAC/MP4- en WAV-formaat afgespeeld. De versterker is geschikt voor 4 speakers en levert maximaal 50 watt per speaker.

Het verschil tussen de AVIC-F70DAB en AVIC-F77DAB is voornamelijk de HDMI-aansluiting voor oudere Android-smartphones, maar daar hebben iPhone-gebruikers niet zoveel aan. De radio’s werden al aan een select groepje dealers geleverd, maar zijn nu officieel voor de Europese markt aangekondigd. De prijzen zijn respectievelijk € 829 en € 999.

0_0_0_0_70_-News-ScreenShot01756
De offline navigatie-interface van de Pioneer AVIC-F70DAB.

[Via: iFun]

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Waarom blijft idereen die dingen volproppen met zooi alsof het 1999 is? CD en DVD in je auto? Ingebouwde navigatie? Een resolutie van 800 x 480. Waarom??

  En daar betaal je tot 1000 euro voor? Ik snap hem niet.

 • Profielfoto
  joram

  @KarelWillem:
  Omdat mensen die veel in de auto zitten ook een fijne bediening willen? Omdat die mensen ook graag een mooi stukje audiohardware willen? Want zeg nou zelf, de 1-DIN radio’s zien er eigenlijk nooit fatsoenlijk uit. Qua prijs ben ik ’t met je eens… compleet van de pot gerukt dat ze zo’n prijs durven vragen voor een veredelde iPod (in mijn ogen). Maar qua functionaliteit ontstijgen ze het gros 1-DIN meuk verreweg. Des te meer omdat je anders “vast zit” aan externe kabels en beugeltjes die je aan raamlijsten of je ramen moet bevestigen, om zo via je iPhone de navigatie te gebruiken.

  Maar €829/€999 voor zo’n stukje computer? Dan liever een Parrot Asteroid Smart voor ±€549… kan meer, kost minder. Ik heb er zelf zo één in m’n auto zitten, en bevalt me vele malen beter dan ±€300 meer betalen voor minder functionaliteit. En ook die radio werkt met Apple en Android apparaten (en Windows Phones ook).

 • Profielfoto
  queenfan

  Laat Pioneer ook eens hun huidige systemen updaten, Carplay werkt leuk maar er zijn apps zoals Spotify die niet echt goed werken.

  Dit een Pioneer AVH-X8600BT icm iPhone 5S (ios 9 b5).

  @KarelWillem, een CD\DVD begrijp ik ook niet maar dat men een 2-din wil hebben kan ik nog begrijpen, een navi is mij ook onduidelijk zeker als je nagaat dat o.a. een TomTom los goedkoper is.

  Zelf heb ik een 2-din Pioneer puur voor de aansluitmogelijkheden voor de iPod en eventueel USB\SD kaart, wilde wel een groot display aangezien er ook een in zat.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Iets anders dan een aan-uit knop zou er van mij niet op een audio-unit hoeven zitten. Nou vooruit; en een mooie grote ronde volumeknop.:) Ik vond ze inderdaad ook meestal afgrijselijk lelijk. Maar open de navigatie eens op zo’n Pioneer? Nee, dat is mooi!;)

  Voor de rest is daar de iPhone. Of vinden we de bediening daarvan opeens niet meer fijn als we deur van de auto achter ons dicht trekken?

  En om nou 1000 euro te betalen, omdat ik anders mijn iPhone ergens op moet hangen? Ik heb een uitstekende houder bovenop het dashboard (kosten 3 euro geloof ik). Enige kabel: lightning stekkertje.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …een navi is mij ook onduidelijk zeker als je nagaat dat o.a. een TomTom los goedkoper is…

  .
  Je koopt een CarPlay unit omdat je een iPhone hebt. En waarmee kun je navigeren? Juist: alleen met dat onnozele programma van Apple. Dus proppen we gewoon nog een extra navigatie in die unit. Terwijl je uitstekende navigatie-apps op je iPhone hebt.

  Het is gewoon een mank systeem voor véél teveel geld.

 • Profielfoto
  queenfan

  …een navi is mij ook onduidelijk zeker als je nagaat dat o.a. een TomTom los goedkoper is…

  .
  Je koopt een CarPlay unit omdat je een iPhone hebt. En waarmee kun je navigeren? Juist: alleen met dat onnozele programma van Apple. Dus proppen we gewoon nog een extra navigatie in die unit. Terwijl je uitstekende navigatie-apps op je iPhone hebt.

  Het is gewoon een mank systeem voor véél teveel geld.

  Klopt maar heb vooral een TomTom voor in het buitenland en dan is dat i.c.m. de Live Services reuze handig. Heb mijn gekocht voor nog geen €400,- was meer dan genoeg.

  Dat en de nog geen €200,- voor een tomtom ben je nog altijd goedkoper uit dan de €1000,- + voor een Pioneer (of ander merk) met een navi.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb een navi op de iPhone voor het (binnen- en) buitenland. Kost 1/10 van die TomTom.:) Maar oké; geen live informatie in het buitenland. (In Nederland is dat gewoon gratis in mijn navigatie).

 • Profielfoto
  queenfan

  Ik gebruik de navi op mijn iphone ook gewoon in Nederland, werkt perfect.

 • Profielfoto
  TANE

  Wordt echt tijd voor een update van hun top model van 2014. Anders was dit de laatste

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ik wordt hier gewoon een beetje simpel van.. zal wel aan mij liggen:shock:
  o nee, KW denkt er hetzelfde over:razz:

  Houdertje van 4 euro bij de Action en je mietert zo je iPad Mini erin.. ik heb 2nd gen en dat is nog beter en kan zo veel meer dan deze prut.. fijn dat het is ingebouwd maar dat is het dan ook wel

  Kun je meteen zelf kiezen welke Nav je wilt.. rij nu al een paar jaar zo met de TomTom app op een 7″ scherm.. hotspot via de iPhone.. Muziek via bluetooth naar de ingebouwde radio.. geweldig geweldig

  Als het er bij de volgende auto in zit, prima.. maar zo los kopen?? zonde van het geld, koop ik dan liever weer een iPad Mini voor.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Inderdaad: voor mij ook gewoon zo’n houdertje van de Action, mijn iPhone 6 Plus erin (lekker groot scherm). Er staat genoeg muziek op om dágenlang te luisteren en als ik lekker hard wil knallen met het volume, gebruik ik via bluetooth mijn portable UE Boom speaker, klinkt prima & lekker makkelijk weer mee te nemen.

  Navigatie…tja die is van Apple nog altijd niet perfect. Hij weet meer te vinden, maar waarschuwt vaak net te laat of onduidelijk als je moet afslaan.
  Ik heb ook nog Navigon, maar heb geen zin om daar m’n gigantisch voor te gebruiken.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat Apple Maps wel steeds beter wordt.. Nu met actieve route’s op IOS9, dat werk wel aardig.. nog niet helemaal kunnen testen, maar het is wel grappig.. “verderop is het druk”.. hahaha

  Ook hier een knooppunt helemaal aangepast.. staat inmiddels allang op Apple Maps maar TomTom is het nog steeds niet bekend.. voordeel van online navigatie, veranderingen zijn veel sneller aangepast..

  TomTom loopt op z’n laatste beentjes hier.. Helemaal als ze de huidige app gaan vervangen door de nieuwe waar je betaalt per kilometer (Android).. dan is het data verbruik per kilometer helaas wel goedkoper.

 • Profielfoto
  Djinns

  Wat een rotzooi zeg. Zoals KarelWillem het stelt, in welke periode leven ze daar bij Pioneer? Zo’n prijs voor zo’n onoverzichtelijke, ongebruiksvriendelijke interface (die net het tegenovergestelde zou moeten zijn), incl belachelijk lage resolutie?