‘Periscope en Airbnb maken eerste Apple TV-apps’

5 reacties

Tijdens het Apple-event vanavond zien we vrijwel zeker een nieuwe Apple TV met App Store en besturingssysteem genaamd tvOS. Enkele bedrijven blijken al aan Apple TV-apps gewerkt te hebben. Verwacht vanavond demo’s van Periscope en Airbnb.

Volgens TechCrunch heeft streamingdienst Periscope een app gemaakt waarmee livestreams van gebruikers op groot scherm te bekijken zijn. Volgens 9to5Mac heeft ook Airbnb een app in petto.

Details zijn schaars, maar bij de app van Periscope kunnen we ons nog iets voorstellen. Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur van privé-accommodaties. Of het vanaf je TV comfortabel een kamer boeken is? De definitieve uitwerking zien we vanavond.

Apple TV 4 draait tvOS

Naast OS X, iOS en watchOS krijgen we een vierde besturingssysteem van Apple, namelijk tvOS. Het besturingssysteem van de Apple TV zou zowel elementen van iOS als OS X bevatten en de App Store mogelijk maken.

Naast een App Store krijgt de nieuwe Apple TV naar verluidt een nieuwe afstandsbediening met gyroscoop, touch-besturing en een microfoon voor Siri. Stembediening en universeel zoeken in alle streamingdiensten worden naast apps belangrijke onderdelen van de nieuwe settopbox.
appletv-new-16x9

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  ArMac

  Hopelijk kan de Apple tv 3 ook worden geüpdate. Is daar iets over bekend?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Reken er maar niet op dat je Apple TV 3 ook maar een fractie van de mogelijkheden van de Apple TV 4 gaat krijgen. Geen app store e.d. dus.

  Maar zo lang duurt het niet meer voor het zeven uur is, Dus de ene na de andere vermoeidende opsomming van wat er misschien wel of niet zou kunnen gaan komen, is nu wel een beetje onzinnig aan het worden.:)

 • Profielfoto
  IsSidha

  ik vind airBNB een zeer gewaagde app voor op de TV..
  als je dat fijn en comfortabel aan de praat krijgt dan zou dat een geweldige showcase zijn voor de mogelijkheden.. of het wordt een enorme zepert

  voor een update van de ATV3.. nah, dat ding heeft al 3 jaar geen update gehad qua hardware dus die kan zo de prullenbak in

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Hoe dan ook: HEBBEN!!!!

 • Profielfoto
  Zakske

  De focus van Periscope ligt op live video streaming, dat zou dus betekenen dat de nieuwe Apple TV een camera heeft.