Kort: nieuwe iTunes-versie, nieuwe iCloud-voorwaarden, oude bugs

6 reacties

Naast iOS 9 zijn nog wat nieuwigheden boven gekomen. Apple heeft een nieuwe versie van iTunes beschikbaar gesteld, de algemene voorwaarden van iCloud gewijzigd en beveiligingsonderzoekers hebben een zwakheid in iOS 8.4.1 openbaar gemaakt.

De nieuwe iTunes-versie brengt ondersteuning voor twee-staps-verificatie, er is geen plaats meer voor Google in de nieuwe iCloud-voorwaarden en AirDrop in iOS 8.4.1 en eerder blijkt misbruikt te kunnen worden.

Nieuw: iTunes 12.3 met twee-staps-verificatie

Apple heeft iTunes 12.3 vrijgegeven. De update van 233 MB is voor iedereen via de App Store te downloaden en brengt de volgende nieuwigheden:

 • Betere toegankelijkheid via VoiceOver
 • Klaar voor iOS 9 en OS X 10.11 El Capitan
 • Ondersteunt nu twee-staps-verficatie voor je Apple ID
 • Bugfixes Apple Music: de volgorde van afspeellijsten kan weer worden aangepast, hartjes die werden toegevoegd op iOS worden nu ook op OS X weergeven en radiozenders tellen nu mee in de onlangs afgespeeld-lijst.

Nieuwe Algemene voorwaarden iCloud

Bij het installeren van iOS 9 heb je nieuwe voorwaarden voor iCloud moeten accepteren. Waarschijnlijk heb je die niet gelezen, maar wij hebben ze voor je vergeleken met de oude. Dit valt op:

Passage toegevoegd: iCloud wordt nu standaard ingeschakeld.

iCloud wordt automatisch ingeschakeld op apparaten op iOS 9 of hoger wanneer u zich tijdens de configuratie van het apparaat met uw Apple ID hebt aangemeld, tenzij u een upgrade uitvoert op het apparaat en er eerder voor hebt gekozen iCloud niet in te schakelen.

Passage verwijderd: Google Maps is bij Find My Friends en Find My iPhone vervangen door Apple Maps, daardoor zijn de aanvullende voorwaarden van Google niet langer van toepassing. iCloud is nu 100 procent Google-vrij.

fmi-applemaps
Apple Maps wordt nu overal gebruikt.

Oude AirDrop-bug misbruikt

Wie nog op zoek was naar een reden om naar iOS 9 te upgraden, moet dit Forbes-artikel lezen. In iOS 8 kan AirDrop misbruikt worden om een kwaadaardige app op een iOS-apparaat te installeren. Het bestand hoeft niet geaccepteerd te worden om de zwakheid te misbruiken.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  IGBA

  Wie nog op zoek was naar een reden om naar iOS 9 te upgraden, moet dit Forbes-artikel lezen. In iOS 8 kan AirDrop misbruikt worden om een kwaadaardige app op een iOS-apparaat te installeren.

  Gelukkig heeft een iPhone 4s geen AirDrop.:smile:

 • Profielfoto
  Needler

  Ik probeer Apple Music te gebruiken maar het is gewoon niet werkbaar. Gevoelsmatig verkeerd het in een pre-beta fase. Voorbeelden:

  – Ik wilde een nieuwe afspeellijst maken. Ik zoek nummers en voeg ze dan per stuk toe aan de afspeellijst. Na 25 nummers toevoegen wilde ik de afspeellijst bekijken en stonden er maar 4 nummers in de lijst.
  – Ik heb wat gecureerde afspeellijsten toegevoegd aan mijn muziek. Deze heb ik gedownload naar mijn MacBook. Een week later wil ik de nummers afspelen, is alle muziek weer van mijn MacBook verdwenen. Alleen nog Cloud icoontjes bij de nummers.
  – Gisteren wilde ik hardlopen. Ik heb een hardloop afspeellijst in Apple Music staan. Ook offline opgeslagen op mijn iPhone. Vlak voordat ik wil lopen start ik de muziek app. Alle Apple Music/iCloud muziek weg. Niet eens zichtbaar. Staat de iCloud muziekbibliotheek uitgeschakeld. Ik inschakelen, krijg ik de melding dat ik niet meer devices kan toevoegen onder dit account. Terwijl ik maar 3 iDevices en 2 Macs heb (de grens is 5/5).

  Hoe graag ik ook overstap naar Apple Music. Dit werkt gewoon niet. Ik heb maar weer Spotify afgesloten.

 • Profielfoto
  wensink

  Wie bij Apple heeft bedacht dat ik in een afspeellijst een 3x zo dikke naam met de artwork ervoor wil? Dit is echt belachelijk en heel inefficiënt. Geef mij iTunes 11 maar weer terug, of welke versie er dan ook voor kwam.

 • Profielfoto
  staaf

  Hallo Wensink,

  Rechts bovenin iTunes zij jij waarschijnlijk het woord ‘afspeellijst staan’ Verander dat in nummers en het wordt weer strak..

  Groet!

 • Profielfoto
  wensink

  Hallo Wensink,
  Rechts bovenin iTunes zij jij waarschijnlijk het woord ‘afspeellijst staan’ Verander dat in nummers en het wordt weer strak..
  Groet!

  Dankjewel!

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Bij mij kan ik niet meer inloggen op iTunes. Bij twee stap identificatie doet hij moeilijk .