Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 september 2015
Leestijd: 2 minuten

Kort: nieuwe iTunes-versie, nieuwe iCloud-voorwaarden, oude bugs

Naast iOS 9 zijn nog wat nieuwigheden boven gekomen. Apple heeft een nieuwe versie van iTunes beschikbaar gesteld, de algemene voorwaarden van iCloud gewijzigd en beveiligingsonderzoekers hebben een zwakheid in iOS 8.4.1 openbaar gemaakt.

De nieuwe iTunes-versie brengt ondersteuning voor twee-staps-verificatie, er is geen plaats meer voor Google in de nieuwe iCloud-voorwaarden en AirDrop in iOS 8.4.1 en eerder blijkt misbruikt te kunnen worden.

Nieuw: iTunes 12.3 met twee-staps-verificatie

Apple heeft iTunes 12.3 vrijgegeven. De update van 233 MB is voor iedereen via de App Store te downloaden en brengt de volgende nieuwigheden:

  • Betere toegankelijkheid via VoiceOver
  • Klaar voor iOS 9 en OS X 10.11 El Capitan
  • Ondersteunt nu twee-staps-verficatie voor je Apple ID
  • Bugfixes Apple Music: de volgorde van afspeellijsten kan weer worden aangepast, hartjes die werden toegevoegd op iOS worden nu ook op OS X weergeven en radiozenders tellen nu mee in de onlangs afgespeeld-lijst.

Nieuwe Algemene voorwaarden iCloud

Bij het installeren van iOS 9 heb je nieuwe voorwaarden voor iCloud moeten accepteren. Waarschijnlijk heb je die niet gelezen, maar wij hebben ze voor je vergeleken met de oude. Dit valt op:

Passage toegevoegd: iCloud wordt nu standaard ingeschakeld.

iCloud wordt automatisch ingeschakeld op apparaten op iOS 9 of hoger wanneer u zich tijdens de configuratie van het apparaat met uw Apple ID hebt aangemeld, tenzij u een upgrade uitvoert op het apparaat en er eerder voor hebt gekozen iCloud niet in te schakelen.

Passage verwijderd: Google Maps is bij Find My Friends en Find My iPhone vervangen door Apple Maps, daardoor zijn de aanvullende voorwaarden van Google niet langer van toepassing. iCloud is nu 100 procent Google-vrij.

Apple Maps wordt nu overal gebruikt.

Oude AirDrop-bug misbruikt

Wie nog op zoek was naar een reden om naar iOS 9 te upgraden, moet dit Forbes-artikel lezen. In iOS 8 kan AirDrop misbruikt worden om een kwaadaardige app op een iOS-apparaat te installeren. Het bestand hoeft niet geaccepteerd te worden om de zwakheid te misbruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kort: nieuwe iTunes-versie, nieuwe iCloud-voorwaarden, oude bugs
Sluiten