Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 september 2015

iPhoto en Aperture zijn nu écht niet meer

iPhoto en Aperture hebben de Mac App Store definitief verlaten. Na de introductie van de nieuwe foto’s-app voor OS X was het niet meer mogelijk om de software aan te schaffen en nu kunnen bestaande gebruikers de apps ook niet langer opnieuw downloaden.

De apps verschijnen niet langer onder het tabblad ‘Aankopen’ van de Mac App Store. Apple heeft flink opgeruimd, want ook oude aangeschafte OS X-versies zoals 10.7, 10.8 en 10.9 zijn verdwenen.

Wij hebben met twee accounts op OS X 10.10 Yosemite en OS X 10.11 El Capitan gecheckt en konden de apps niet meer vinden. Waarschijnlijk werken iPhoto en Aperture niet goed met OS X El Capitan, dat over enkele dagen uitkomt. Als je de toepassingen nog nodig denkt te hebben, is het aan te raden om een kopie veilig te stellen.

Nu switchen naar Foto’s-app

Als je nog een iPhoto-bibliotheek hebt en van plan bent de upgraden voor El Capitan, is nu het moment om te switchen. In OS X 10.11 krijgt de Foto’s-app een aantal oude bekende functies van iPhoto weer terug. Zo wordt het weer mogelijk om foto’s te geotaggen en albums op naam te sorteren, daarnaast kan de functionaliteit van de Foto’s-app uitgebreid worden met plugin-ins en filters van derden. Enkele relevante artikelen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhoto en Aperture zijn nu écht niet meer
Sluiten