iPhone 6s overleeft een uur onder water

11 reacties

Het is inmiddels traditie. De eerste dagen na de verkoopstart van een nieuwe iPhone verschijnen video’s die uitzoeken hoe val- en waterbestendig het nieuwe toestel is. De iPhone 6s verrast dit jaar en blijkt het bijzonder goed onder water uit te houden.

YouTuber Zach Straley dompelde de iPhone 6s onder en checkte de werking van het toestel. Zelfs na een uur onder water bleek de iPhone 6s nog helemaal te functioneren. Ook de luidspreker en Lightning-poort.

Douchen of zwemmen met de iPhone 6s is overigens niet steeds geen goed idee. De video toont weliswaar aan dat het toestel blijft werken, maar interne vochtschade zoals corrosie op de printplaten is met een simpele test als deze niet vast te stellen.

Geen IP-rating

Apple rept zelf met geen woord over eventuele waterdichtheid van de iPhone 6s. De teardown van iFixit toont rondom de standby-knop van het toestel wel maatregelen tegen binnendringend water, maar alle andere openingen en poorten zijn onbeschermd.

De Apple Watch is momenteel het enige Apple-product dat officieel waterproof bevonden is. Het horloge heeft een IP-rating van 7, dat wil zeggen dat het ongeveer 30 min op 1 meter diep onder water kan. De iPhone 6s heeft geen IP-rating en Apple claimt geen waterdichtheid, maar een uur onder water zonder (zichtbare) schade blijft een indrukwekkend resultaat.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Nice… Underpromis over deliver.

  Voor ongelukjes zal dit zeker helpen.
  Ben benieuwd of hij het ook gaat testen in ander soort vloeistoffen.

  Water met chloor bijvoorbeeld. Voor het perongeluk vallen in het Zwembad scenario.

  Of voor de durfal die onder water foto’s maakt zoals Sony in z’n marketing promootte met hun telefoons.

 • Profielfoto
  Lucas V

  Nee hoor als je kijkt bij everthingapplepro overleeft hij ongeveer 30 min.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Vanochtend las ik dat er plannen zijn om de iPhone 7 waterdicht te maken, maar dat is de 6s dus al.

 • Profielfoto
  yasser

  everthingapplepro teste het in 10 20 en 30 min maar steeds met dezelfde iPhone dus samen is dat ook een uur

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Vind je het niet gek dat Apple geen waterbestendigheid claimt. Of waterdicht, of wat dan ook. Als zij dat wel zouden doen dan gaan mensen uitzoeken hoe lang de iPhone volhoudt. Maar ja, dat doen wij nu ook al. IP-gecertificeerd of niet, wij mensen zijn kwaadaardige nieuwsgierige schepseltjes.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Respect, een uur… dat houdt ik niet vol hoor!

 • Profielfoto
  Niels

  @Knekkie

  Of voor de durfal die onder water foto’s maakt zoals Sony in z’n marketing promootte met hun telefoons.

  En die claims uiteindelijk helemaal niet waar kon maken, en die alleen werken in een lab situatie: http://www.nu.nl/mobiel/4123908/sony-raadt-waterdichte-telefoons-niet-water-gebruiken.html

 • Profielfoto
  Dydefox

  Maar….wie belt/appt/fbt er nou een uur onder water? Dan ben je echt verslaafd. Het zwembad en het open water waren dus de laatste grenzen van onbereikbaarheid en ringtoneloosheid.

 • Profielfoto
  apple-man

  Dan zijn de smart phones van sony dus minder water dicht dan ze in eerste instantie in hun reclames hebben beweerd. nu zie je maar weer eens hoe misleidend reclame soms kan zijn. Die hebben dus blijkbaar klachten gehad van mensen die toch water schade aan hun smart phone hadden na het zwemen. Dat er water dichtheid wordt geclaimd bij een horloge wil nog niet zegen dat je daar mee moet gaan zwemen. Ik doe die even goed af voor de zekerheid je weet maar nooit. Maar een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren. Een kennis van mij heeft ooit per ongeluk zijn gsm van nokia die nog in zijn broek zat op 90 graden mee gewassen. Die deed het wonderbaarlijk nog het ging wel niet om een smart phone maar een gewone eenvoudige gsm.

 • Profielfoto
  AddVariety

  @Dydefox

  Maar….wie belt/appt/fbt er nou een uur onder water? Dan ben je echt verslaafd. Het zwembad en het open water waren dus de laatste grenzen van onbereikbaarheid en ringtoneloosheid.
  Read more at http://www.onemorething.nl/2015/09/iphone-6s-overleeft-een-uur-onder-water/#t6IX4gLgrQtT4Gqt.99

  Het gaat niet om een uur lang onder water die dingen doen, maar bescherming bieden tegen ongelukjes. Zoals je hierboven leest, is Sony er de mist mee in te gaan door waterdichtheid te claimen en het vervolgens niet waar te maken.

  Maar ook in deze Apple test van 1 uur, zie je dat het gaat om een test waar de iPhone 6s een uur lang stil ligt in zuiver water van waarschijnlijk gewoon kamertemperatuur of er iets onder. Dat noem je wederom lab omstandigheden.

  Als je een iPhone in een lab omgeving kaarsrecht naar beneden laat vallen, overleeft hij ook veel vaker de val dan in de real world.

  De enige reden, naar mijn idee, waarom de Apple Watch wel een IP-rating mee heeft gekregen, is omdat dit bij horloges zeer gebruikelijk is en horloge liefhebbers anders om die reden wellicht de Apple Watch links zouden laten liggen. Maar waarschijnlijk ook omdat men dat nu eenmal verwacht bij horloges.

 • Profielfoto
  App69

  maar interne vochtschade zoals corrosie op de printplaten is met een simpele test als deze niet vast te stellen.

  Daar heb je een punt.