Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 september 2015

iPhone 6s overleeft een uur onder water

Het is inmiddels traditie. De eerste dagen na de verkoopstart van een nieuwe iPhone verschijnen video’s die uitzoeken hoe val- en waterbestendig het nieuwe toestel is. De iPhone 6s verrast dit jaar en blijkt het bijzonder goed onder water uit te houden.

YouTuber Zach Straley dompelde de iPhone 6s onder en checkte de werking van het toestel. Zelfs na een uur onder water bleek de iPhone 6s nog helemaal te functioneren. Ook de luidspreker en Lightning-poort.

Douchen of zwemmen met de iPhone 6s is overigens niet steeds geen goed idee. De video toont weliswaar aan dat het toestel blijft werken, maar interne vochtschade zoals corrosie op de printplaten is met een simpele test als deze niet vast te stellen.

Geen IP-rating

Apple rept zelf met geen woord over eventuele waterdichtheid van de iPhone 6s. De teardown van iFixit toont rondom de standby-knop van het toestel wel maatregelen tegen binnendringend water, maar alle andere openingen en poorten zijn onbeschermd.

De Apple Watch is momenteel het enige Apple-product dat officieel waterproof bevonden is. Het horloge heeft een IP-rating van 7, dat wil zeggen dat het ongeveer 30 min op 1 meter diep onder water kan. De iPhone 6s heeft geen IP-rating en Apple claimt geen waterdichtheid, maar een uur onder water zonder (zichtbare) schade blijft een indrukwekkend resultaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 6s overleeft een uur onder water
Sluiten