Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 september 2015

‘iPad Pro standaard met 64GB opslag, even duur als MacBook’

Met nog een dag te gaan tot Apple’s ‘Hey Siri’ event van 9 september, lekken opnieuw details over de 12,9-inch iPad Pro uit. Naar verluidt onthult Apple de grote iPad samen met de iPhone 6s en een iPad Mini die technisch gelijk is aan de iPad Air 2.

Volgens Mark Gurman (9to5Mac) krijgt de jumbo-iPad standaard 64GB opslag en gaat Apple een losse stylus en bluetooth-toetsenbord verkopen. De prijs van een 128GB iPad Pro met toetsenbord zal ongeveer 1000 dollar zijn.

Het toetsenbord kan naar verluidt tevens als cover dienen. Dat lijkt op de aanpak die Microsoft koos voor de Surfance, deze werd ook verkocht met een optioneel toetsenbord dat ingeklapt een cover is. Voor 1000 dollar wordt het kiezen: een 11-inch MacBook Air met OS X of een 12-inch iPad Pro met iOS.

Monster screen

Mensen die de iPad Pro gezien of gebruikt hebben, omschrijven het apparaat als een ‘Monster Screen’ met 2732×2048 pixels dat twee apps op volledige breedte tegelijk kan draaien. Een nieuwe A9X-chip moet zorgen dat deze apps soepel te gebruiken zijn en 4 speakers zorgen voor stereo in iedere oriëntatie. Als laatste meldt Gurman dat het 12,9-inch apparaat geen USB C-aansluiting, maar een Lightning-poort zal hebben.

Waarschijnlijk krijgen we tijdens het Apple-event op 9 september een voorproefje van de iPad Pro. De grote tablet is naar verluidt pas in november verkrijgbaar en wordt standaard met iOS 9.1 geleverd.

Nu de hamvraag: kies je een MacBook Air of iPad Pro?

Reageer op artikel:
‘iPad Pro standaard met 64GB opslag, even duur als MacBook’
Sluiten