Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 september 2015

iPad mini 4 heeft beste tablet-scherm ooit

Door de iPad Pro met Apple Pencil kreeg de vernieuwde iPad mini 4 dit jaar weinig aandacht tijdens het Apple-event in september. Toch brengt het kleinood indruk­wekkende verbeteringen. Waaronder het scherm, dat beter is dan dat van de iPad Air 2.

De experts van DisplayMate namen de iPad mini 4 onder de loep en concluderen dat de kleurweergave zich kan meten met de iPad Air 2. Het scherm reflecteert daarnaast minder dan dat van de grote iPad.

De nieuwe, kleine iPad verslaat overigens niet alleen zijn grote broer, maar ook alle andere smartphones en tablets die DisplayMate ooit testte. Apple heeft daarmee het beste mobiele scherm ooit afgeleverd. DisplayMate denkt dat Steve Jobs er trots op zou zijn:

The iPad mini 4 has finally grown up and become a full fledged respectable iPad family member with a high performance display that Steve Jobs would be proud of – with not only a full and very accurate 101% sRGB Color Gamut, but even more important, with a very low 2.0% screen Reflectance – the lowest we have ever measured for any mobile display – very impressive!

Reflectie iPad Mini 3 (links) en iPad Mini 4 (rechts).

Ook grote hardware-upgrade

De hardware van de vierde generatie iPad mini kan zich ook meten met de iPad Air 2. De kleine iPad heeft nu een A8-chip, 2GB RAM, verbeterde camera en is net zo dun als de iPad Air 2. Door de krachtigere hardware is multitasking met de split screen en slideover-functies van iOS 9 nu ook mogelijk op de kleine iPad.

iMore heeft een korte video-review gemaakt. De kleine iPad is verkrijgbaar vanaf € 399 in de Apple Store of je favoriete Apple Premium Reseller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad mini 4 heeft beste tablet-scherm ooit
Sluiten