Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 september 2015
Leestijd: 2 minuten

Start je updates: iOS 9 nu beschikbaar

Het is eindelijk zo ver. De in juni aange­kondigde negende versie van iOS is nu voor iedereen met een iPhone 4s of nieuwer, iPad Mini, iPad 2 of nieuwer of iPod Touch van de vijfde generatie of nieuwer te downloaden. De update vereist +/- 1,3GB vrije ruimte.

Je kunt iOS 9 via Wi-Fi downloaden via Instellingen > Algemeen > Software-update, maar wij raden gezien de drukte op de Apple-servers aan je iOS-apparaat via USB aan te sluiten en de update via iTunes te doen.

Eerst een back-up maken

iOS 9 is een gloednieuwe iOS-versie en hoewel het updaten zelden fout gaat, raden we je aan om eerst een back-up via iCloud of iTunes te maken.

  • Back-up via iTunes: iOS-apparaat aansluiten via USB op Windows of OS X → Overzicht → Maak nu reservekopie op deze computer
  • Back-up via iCloud: Instellingen → iCloud → Reservekopie → Maak nu reservekopie

Te weinig ruimte? Geen probleem!

Probeer eerst de update via iTunes uit te voeren. De update naar iOS 9 is aanmerkelijk kleiner dan eerdere updates, maar het update-proces via iTunes kost nog steeds minder ruimte op je iOS apparaat. Als je nog steeds ruimte tekort komt, biedt Apple aan om een aantal weinig gebruikte apps voor je te verwijderen. Deze worden na de update weer teruggezet. Handig!

Betatesters van publieke/developer beta

Heb je als ontwikkelaar de vorige week vrijgegeven golden master geïnstalleerd of de publieke beta gebruikt? Dan staat er een kleine update voor je klaar. Blijkbaar zijn er tussen de golden master en publieke release toch nog enkele bugs opgelost.

Krijg je een update naar iOS 9.1 aangeboden? Dan moet je je apparaat eerst uit het beta-programma verwijderen. Apple omschrijft hier hoe.

Tijdens het updaten lezen

Lees je tijdens het updaten in met de volgende artikelen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Start je updates: iOS 9 nu beschikbaar
Sluiten