Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 september 2015

iOS 9 en watchOS2 op 16 september, nu voor ontwikkelaars

Na het Apple-evenement waar onder andere de iPhone 6s, iPad Pro en nieuwe Apple TV werden aangekondigd, heeft Apple de definitieve releasedatum van iOS 9, watchOS 2 en OS X 10.11 El Capitan bekend gemaakt en Golden Masters vrijgegeven.

Ontwikkelaars vinden de Golden Masters in het Developer Center. De publieke versies van iOS 9 en watchOS 2 worden op 16 september vrij­gegeven. Twee weken later, op 30 september volgt OS X El Capitan.

Golden Masters staan gelijk aan de definitieve versies die consumenten later ook krijgen. iOS 9 heeft buildnummer 13A340, watchOS 2 is build 13S343 en tot slot is OS X El Capitan build 15A282b.

Betaversies van iOS 9.1 en tvOS

Ontwikkelaars kunnen ook alvast snuffelen aan iOS 9.1 Daarin ondersteuning voor de Apple Pencil (de stylus van de iPad Pro), Live Photo’s (de bewegende foto’s van de iPhone 6S) en de 3D Touch API (voor de iPhone 6s). Een beta van tvOS, het besturingssysteem voor de Apple TV 4, is ook beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 9 en watchOS2 op 16 september, nu voor ontwikkelaars
Sluiten