iOS 9.0.1 met bugfixes nu beschikbaar

31 reacties

Apple houdt de vaart erin en heeft zojuist de eerste kleine bugfix-release voor iOS 9 vrijgegeven. iOS 9.0.1 is ongeveer 35MB groot en lost een aantal veelvoorkomende problemen op. Je kunt de update nu op de gebruikelijke manier downloaden.

iOS 9.0.1 lost onder andere een probleem op waardoor wekkers soms niet afgingen en herstelt een bug die bij virtuele mobiele providers zoals Ziggo Mobiel en Hollands Nieuwe mobiel internet blokkeerde.

Niet alle ‘known bugs’ geplet

Niet alle problemen worden opgelost. Zo zijn apps als TomTom en spellen van King (Candy Crush) nog steeds in het Engels en een bug waardoor mobiele data restricties niet te wijzigen zijn nog aanwezig.

Dit zijn de problemen die iOS 9.0.1 wél oplost:

 • Een probleem waardoor sommige gebruikers de configuratie-assistent niet konden voltooien na de update.
 • Een probleem waardoor wekkers en timers soms niet werden afgespeeld.
 • Een probleem in Safari en Foto’s waarbij het onderbreken van video kon leiden tot vervorming van het gepauzeerde beeld.
 • Een probleem waarbij mobiel dataverkeer niet langer werkte voor sommige gebruikers met een via een profiel aangepaste APN-configuratie.

Voor ontwikkelaars staat de tweede beta van iOS 9.1 en tvOS 2 klaar.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  olaf191

  ik hoop echt dat mijn iphone 6 nu terug werkt als een paar weken geleden…ik heb nog nooit zoveel last gehad van mijn iphone sinds ios9….

 • Profielfoto
  Odie

  Eens kijken of ook de bug is opgelost die er voor zorgt dat de audio via de USB kabel naar mijn Ampera multimedia systeem steeds hakkelt (veel Volt en Ampera eigenaren klagen steen en been hierover…).

 • Profielfoto
  Targaryen

  En de bug die ervoor zorgt dat mijn muziek middenin een nummer ophoudt. De bug die mijn dagoverzicht leeg laat, de bug die mijn controlepaneel niet tevoorschijn laat komen, de bug die mijn Facetime calls aan- en uitzet… Wat een kut-update. Eerste keer dat ik ’t meemaak.

 • Profielfoto
  Odie

  Bug met mijn carkit zit er nog steeds in… *hakkelhakkelhakkel*

  Grom…

 • Profielfoto
  KrijnB

  Een jaar oude iPhone 6. Maar met ios9 toch al een aantal keer dat ie hapert en opstarten van apps lijkt soms een seconde of drie even niets te doen. Toetsenbord verdwijnt en nog wel meer gekke dingen. Nog nooit eerder gehad

 • Profielfoto
  winwiz

  Maak eens een backup (als je die nog niet hebt) en doe een herstel. 95 van de 100 problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Is het swipen tussen de openstaande apps al weer vloeiend? Het is nu zo schokkerig als wat. In elk geval wel op een iPad Mini retina.

 • Profielfoto
  mmww

  @olaf191 @KrijnB

  !k kan je zeggen met iOS 9.1 beta 2 zijn al die problemen opgelost.

  Zo had het gelijk moeten zijn!

 • Profielfoto
  bluepower

  Ik hoop dat mijn accu probleem wordt opgelost.sinds de update Is de accu snel leeg,terwijl ik hem bijna niet gebruik.

 • Profielfoto
  Ramon

  Bij mij is de batterij inderdaad ook super snel leeg. terwijl ik nauwelijks gebruik maak van mijn iphone. Op school doe ik er eigenlijk niks mee aangezien alle meldingen op mijn apple watch binnen komen zit hij eigenlijk continu in mijn broekzak maar toch is er 9 van de 10 keer al 70% weg. Nu ligt hij zelfs al aan de lader terwijl voor iOS 9 ik meestal zo’n 30 tot 40 % overhad aan het einde van de dag:(

 • Profielfoto
  MrHammond

  iOS 9.0.1 is ongeveer 35MB groot

  Waarom is-ie bij mij dan 1.47 GB?!?:shock:

 • Profielfoto
  leovanh

  TomTom nog steeds Engestalig … grrrrr

 • Profielfoto
  Blieper

  @MrHammond Je hebt hem waarschijnlijk aan iTunes liggen, maar als je het via de Software update via de iPhone doet is het wel 35 Mb

 • Profielfoto
  Erwin Weber

  Mijn 4S is weer een beetje sneller geword en de batterij gaat langer mee.

 • Profielfoto
  Edwin

  Mijn 4S is weer een beetje sneller geword en de batterij gaat langer mee.

  Dat lijkt maar zo, komt door de verse herstart. Blijft wel top dat mijn 4S nog een jaartje mee kan gaan (wacht nog op een 4″ iPhone 6C)
  .
  Batterij langer mee? De update is net 3 uur uit!

 • Profielfoto
  Macshifter

  @ bluepower: heb je de Iphone al eens opnieuw opgestart? Ik had hetzelfde probleem, en na een herstart draait ie weer als een tierelier ..

 • Profielfoto
  Niels

  Ik begrijp niet hoe er zoveel mensen met de definitieve release bugs/problemen hebben, terwijl ik met de laatste beta’s zo goed als nergens last van had en met de GM al helemaal niet meer. Zou dit met de manier van installeren te maken hebben (maw. is beta op beta installeren beter dan direct van iOS8 naar iOS 9)? Want in dat geval moet  toch echt serieus naar haar manier van updaten gaan kijken. Elke keer een release met vervolgens steeds .0.1 bugfix-releases gaat op een gegeven moment ook de grootste  fanaten irriteren.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Geen idee of het daaraan ligt. Bij elke major release van iOS doe ik een clean install van mijn telefoon. En toch heb ik al die bugs. Het is de eerste keer sinds ik iPhones gebruik (iPhone 4 > iPhone 6) dat ik het voorheb.

 • Profielfoto
  bluepower

  @macshifter:nog spierpijn van het hardlopen?;-).
  Dat doet hij uit zichzelf al na de update.

 • Profielfoto
  MrHammond

  @MrHammond Je hebt hem waarschijnlijk aan iTunes liggen, maar als je het via de Software update via de iPhone doet is het wel 35 Mb

  Je hebt inderdaad gelijk, op de iPhone 4S nog slechts 25MB, thanks!:-)

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Ramon-Hoeks ik zou als ik jou was toch maar eens een full restore uitvoeren. Want dit gedrag is nooit normaal; zelfs niet in iOS 9. iOS 9 heeft mij zelfs batterijcapaciteit terúggegeven. Maar ja, ik doe dan ook standaard alle upgrades (7 > 8; 8> 9, maar niet 8.1 > 8.1.2; 9.0 > 9.0.1) via iTunes en altijd met een lokale back-up en daarna een full restore. Daarmee voorkom je dat er apps of services niet goed functioneren na een upgrade.

  Ik zit zelf sinds dag 1 op iOS 9 en er zijn wel wat kleine ergernissen, maar eigenlijk heb ik niet echt direct ergens last van. Kennissen die nog op iOS 8 zitten, heb ik wel aangeraden om daar nog te blijven tot iOS 9.1 uitkomt.

 • Profielfoto
  Xcode

  iOS 9.0.1 lost onder andere een probleem op waardoor wekkers soms niet afgingen

  Zo, dat is toch een vrij cruciaal puntje. Ben blij dat ik er geen last van heb gehad.

 • Profielfoto
  queenfan

  Vind het nog steeds raar dat men een beta uitbrengt voor een apparaat die nog niet beschikbaar is.

 • Profielfoto
  pruus

  En in mobiele data zijn sommige schakelaars gewoon niet meer aan te zetten, oa iTunes. Errrug irritant.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Net geïnstalleerd en al mijn problemen zijn opgelost….zelfs levensvragen en waarom ik toch zo van Appelproducten hou….ik weet nu zelfs dat je yoghurt kunt eten EN drinken. Ik moet stoppen, de volgende patiënt wil bij de computer.

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Siri spreekt weer in het Nederlands, dat was verdwenen in iOS9. Gaf wel antwoord op het scherm maar geen geluid. In het Vlaams werkte Siri wel correct. Nu na de update functioneert Siri weer normaal..

 • Profielfoto
  App69

  M’n Proximo app crasch nog steeds.

 • Profielfoto
  farl4web

  Als ik mijn iPhone aan mijn computer hang hakkelt hij ook tussen verbonden en niet-verbonden. Daarnaast doen updates aan apps raar.

 • Profielfoto
  bestbier

  Nu ze Airplay naar de Apple TV 2 uit hebben gezet hoef ik IOS 9 helemáál niet!

 • Profielfoto
  maddogbundy

  Waar blijft de volgende update.
  nog steeds haperingen en mijn tomtom is nog steeds engels.

 • Profielfoto
  vincentvega

  Airplay op de ATV2 werkt hier probleemloos