Instagram geeft privéberichten een upgrade

0 reacties

De laatste tijd werd vooral de publieke feed van Instagram verbeterd met nieuwe effecten en zelfs ondersteuning voor liggende en staande foto’s. Een vandaag uitgebrachte update neemt ook het niet-publieke deel van de foto-app onder handen.

Een foto kan nu direct vanuit de tijdlijn naar vrienden gestuurd worden, daarnaast worden gesprekken nu per contact en niet langer per foto bewaard. Emoji verschijnen net als bij Snapchat standaard groot in beeld.

Met de update wil Instagram het makkelijker maken om foto’s onder de aandacht van vrienden te brengen. Dat gebeurt nu veelal door @mentions als recatie op een foto, volgens Instagram bevat 40 procent van de berichten zo’n mention. Een nieuwe foto als privé bericht sturen is sneller geworden door het altijd aanwezige camera-icoon dat je direct een foto laat maken.
instagram-messenger-update-2015
Als laatste zijn groepsberichten aangepakt. Het is nu mogelijk om groepen een naam te geven, zo kunnen kleine foto-communities ontstaan. Instagram benadrukt in een blogpost dat ook bij prive- en groepsberichten privacy-instellingen gerespecteerd worden. Foto’s van accounts met een een slotje zijn alleen dichtbaar voor volgers van dat account.

https://vimeo.com/137644108

Reacties

0 reacties