Instagram gaat videoadvertenties tonen

3 reacties

Tussen de selfies, kattenfoto’s en foodporn van je vrienden verschijnen binnenkort video­advertenties op Instagram. De fotodienst kondigde op zijn blog aan dat commerciële uitingen op 30 september wereldwijd geactiveerd worden.

Advertenties kunnen zowel in foto- als videoformaat verschijnen. De video’s mogen maximaal dertig seconden lang zijn, dat is vijftien seconden langer dan Instagram-video’s die consumenten mogen uploaden.

De advertenties op Instagram zullen sterk op de infrastructuur van Facebook leunen. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg kocht Instagram in 2014 voor 16 miljard dollar en is nu klaar om ook wat aan die aankoop te gaan verdienen. Advertenties kunnen aanzetten tot het installeren van een app, shoppen of een link bezoeken.
insta-ads-preview

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  plonserd

  Logische evolutie als ze Instagram gratis willen houden… Mij stoort het alvast niet. Hopelijk zijn de reclamefilmpjes een beetje gepersonaliseerd. Als ik veel foto’s like met hashtags zoals ‘music’, ‘guitars’,… of een gitaarmerk volg op Instagram dat hier in de reclame ook rekening mee gehouden wordt.

  Ben los van dat ook benieuwd naar de prijzen voor advertenties en hoe je je doelpubliek kan filteren. Ik ben een met mijn Facebookpagina een regelmatige gebruiker van de promoted posts, net omdat je zelfs met een klein budget toch heel wat mensen kan bereiken..

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Ben blij dat iOs 9 met een adblocker functie komt!

 • Profielfoto
  Bman

  Instagram kostte FaceBook slecht 1 miljard.