‘Hue met HomeKit volgende week te koop’

11 reacties

Apparaten met ondersteuning voor Apple’s HomeKit komen langzaam maar zeker op de markt. Philips onthult naar verluidt volgende week nieuwe Hue-producten die werken met Apple’s ecosysteem voor een smart home en zich met Siri laten bedienen.

Volgens bronnen van 9to5Mac zien we op 6 oktober een nieuwe Hue Box met HomeKit-ondersteuning. Daarnaast zou komen er nieuwe, fellere lampen. Of bestaande Hue Bridge met HomeKit gaat werken is nog onzeker.

Hue Box verbindt bestaande lampen met HomeKit

De ronde Hue Brigde wordt naar verluidt vervangen door de vierkante Hue Box. De box zorgt ervoor dat bestaande Hue-lampen met HomeKit werken. Ook zou Philips twee nieuwe lampen (fitting ‘E27’ en ‘GU10’) uitbrengen. Deze zorgen voor een breder spectrum en kleuren en zijn feller, met 800 lumen tegenover 600 lumen van de huidige lampen.
hue-homekit-producten-001
Het lot van de bestaande Hue Bridge is nog onzeker. Philips zou aan een software-update werken om de Brigde compatibel met HomeKit te maken, maar door de strenge eisen van Apple is het onzeker of de update snel beschikbaar is. De prijzen blijven volgens de bronnen van 9to5 ongewijzigd.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  pinkie

  :| E27 en GU10 zijn de namen van de fittingen en hebben niets met de naam van de lamp te maken. Een beetje meer licht zou wel prettig zijn overigens.

 • Profielfoto
  Harley

  Komt de bridge ook los te koop?

 • Profielfoto
  pinkie

  De bridge is al los te koop (€57)

 • Profielfoto
  bartje

  Ik hoop dat de oude bridge met een update ondersteund wordt! Laatst de set lampen gekocht

 • Profielfoto
  serum

  Worse case scenario is dat zowel de huidige bridge als de huidige generatie lampen niet compatible zijn. Zou toch een tikkie ruk zijn, heb een aardige lading HUE lampen door het hele huis hangen, waaronder een behoorlijk aantal living colors die weer keurig gekoppeld zijn aan de hue bridge. Ach. Als apple/philips het niet doet, dan toch maar aan de homey. heel veel breder inzetbaar.

  Wacht met smart op de Hue lightstrip plus. Vermoed dat deze ook gelanceerd gaat worden met de nieuwe producten.

 • Profielfoto
  serum

  @pinkie; waar heb je die bridge gevonden?

 • Profielfoto
  pinkie
 • Profielfoto
  IsSidha

  @serum & @pinkie let wel op, dat is dus nog de oude bridge zonder homekit

 • Profielfoto
  arno1975

  Hier zat ik dus op te wachten;-) ik wacht af;-)

 • Profielfoto
  Appeltje86

  Wat ik mij afvraag is of Philips de “Lux” serie incl. bridge ook gaat updaten! Leuk al die kleurtjes, maar voor mij is het standaard, maar wel dimbare licht uit de “Lux” lampjes genoeg.

  Ik stond op het punt het Lux starterspakket (2 lampen + bridge) a 99 euro te kopen. Nu toch deze ontwikkelingen maar even afwachten.

 • Profielfoto
  Harley