Hue Lightstrip Plus: feller, langer en wit

14 reacties

Philips heeft de Hue-familie opnieuw uitgebreid met een verbeterde versie van de al langere tijd beschikbare LED lichtstrips. De Hue Lightstrip Plus is vele malen feller dan zijn voorganger. Volgens de fabrikant fel genoeg om een hele kamer te verlichten.

De lichtopbrengst is 1600 lumen, de gewone Hue LightStrips slechts 120 lumen. Daarnaast kan de Plus-versie ook verschillende kleuren (2000-6500 Kelvin) weergeven en tot wel 10 meter lang worden.

De Hue Lightstrip Plus toont steeds alle 16 miljoen Hue-kleuren, maar is door zijn grote lichtopbrengst en mogelijkheid om wit te weergeven geschikter als primaire lichtbron in een kamer. De gewone Hue LightStrips worden nog steeds verkocht en kunnen gebruikt worden als sfeerverlichting.

Prijs en verkrijgbaarheid

De basis LightStrip Plus is 2 meter lang en gaat 80 euro koesten, de verlengstukken van elk een meter kosten 25 euro. Philips is van plan om de nieuwe LightStrips in oktober op de markt te brengen.
hue-lightstrip-plus-sfeer-16x9

Hue is de verzamelnaam voor verschillende connected lampen die Philips uitbrengt. Alle lampen zijn door middel van een app te bedienen. In OMT Labs bespreken we alle ins en outs van het systeem.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Voor horecagelegenheden snap ik het. Maar thuis vind ik die LED strips vaak zo kermis-sjonnie-kerstmis-tokkie staan.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  koesten?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Soooow 25 per extra meter, das een best prijzig ledstrippie, bedenkende dat je alleen een controle unit nodig hebt en de strips per hele rol van de zwarte markt kan halen…

 • Profielfoto
  RuudBerg
 • Profielfoto
  KrijnB

  Welke app gebruiken ze in dat filmpje die meekleurt met je muziek en ambilight?

 • Profielfoto
  Odie

  Voor horecagelegenheden snap ik het. Maar thuis vind ik die LED strips vaak zo kermis-sjonnie-kerstmis-tokkie staan.

  Nee hoor, ik heb een heel mooi (nouja, dat is smaak) strak houten dressoir en ik heb boven achter de rand een strip zitten. Links en rechts van de kast staan Hue lampen. De strip geeft een hele mooie lichtrand achter de kast en zorgt dat de twee lampen links en rechts mooi verbonden zijn. Niets tokkies aan…

 • Profielfoto
  Loewie

  Welke app gebruiken ze in dat filmpje die meekleurt met je muziek en ambilight?

  Dat ziet eruit alsof het gewoon Ambilight + Hue is wat in de nieuwere Philips tv’s is ingebouwd, wat oudere modellen hebben daar de Ambilight+Hue app voor.

  Om Hue lampen op het ritme van muziek mee te laten kleuren zou ik je Ambify aanraden! Die speelt de muziek ook daadwerkelijk zelf af waardoor er vrijwel geen vertraging tussen de muziek en het lichteffect zit. Hij kan wel alleen maar muziek afspelen die je in de muziek app op je iPhone/iPad hebt staan (Hoe het met Apple music zit weet ik niet). Als je een streamingdienst (bijv. Spotify) wilt gebruiken kan je de Mac versie kopen, er zal dan alleen wel wat vertraging tussen de muziek en het effect zijn.

  Een andere goede app is Hue Disco. Deze heeft als leuk voordeel dat hij via Airplay op een Apple Tv een animatie van dansende mensen met een meekleurende achtergrond zal laten zien. Het grote nadeel is dat hij de microfoon gebruikt om “naar de muziek te luisteren” waardoor ook achtergrondgeluiden zullen worden omgezet in een lichteffect. Ook moet de muziek uit een andere bron dan de iPhone/iPad komen.

 • Profielfoto
  Petje

  Veeeeeel te duur, je koopt bij de action of poco of zwarte markt een LED lichtsnoer voor €25 en dan heb je een draadlose afstandbediening voor allerlei kleurencombinaties en effecten en 5 meter lichtsnoer.

 • Profielfoto
  vdpoorten

  @petje klopt maar dan mis alle mogelijkheden. Geofencing, meekleuren op muziek, Kodi ondersteuning, IFTTT, Eneco Toon, Nest protect, Smart Things etc.

 • Profielfoto
  joram

  @vdpoorten, niet helemaal. Je hebt alleen de controle-unit nodig voor al die functionaliteit. De strip zelf is gewoon een led-strip.

 • Profielfoto
  serum

  Eindelijk. Dit hakt voor mij de knoop door voor een strip van 5 meter.

  Ik heb dusdanig veel strips uit china gehad, met verschillende prijsjes, dat ik weet dat je voor een habbekrats geen fraaie kleuren hebt. Ik ben over op living colors/ hue / philips leds in ons huis en heb op een enkele plek een samsung gu10 spot met fatsoenlijke cri.

  Philips heeft het gewoon goed voor elkaar op led gebied, hoge cri, fijne besturing en eersteklas hardware. Niet mauwen over de prijs, apple staat ook niet bekend om hun medion aldi prijsjes.
  Premium spul, premium prijs.

  Gezien de enorme stijging in lichtopbrengst, denk ik dat ze over zijn op 5630 leds..

 • Profielfoto
  kobekes

  Maar er zit dus géén bridge bij in de doos? Hoe bedien je dit dan?

 • Profielfoto
  Dan D.

  Philips LED strips zijn van de armzaligste die er zijn. En je betaalt er de hoofdprijs voor. RGB met 30 LED’s per meter is een jammere zaak, zeker voor dat geld. Je kan tegenwoordig voor bijna dezelfde prijs een strip met 84 LED’s per meter kopen met 4 in 1 RGBW: Dat houdt in dat er naast de RGB kleuren ook plek is voorzien op een deel van de LED voor ECHTE warm wit weergave. Dat is veel rustiger voor de ogen dan een gemmuleerde warm wit weergave die je krijgt door wat groen, rood en blauw te mengen tot de illusie van warm wit.
  Hier heb je een voorbeeld:
  https://www.google.nl/search?q=RGBW+4+in+1+applamp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-g__8hIHKAhVCUBoKHdvZCsMQ_AUICSgD&biw=1680&bih=930#tbm=isch&q=RGBW+ultra+ledstrip+4+in+1+applamp

 • Profielfoto
  MCNONAMUS

  @Dan D.

  zit je nu op elke site je eigen rommel te promoten?

  @Kobekes, er wordt vanuit gegaan dat je de set als extra bij een bestaande bridge koopt.
  Dus óf een losse bridge kopen op de verkoopsites, óf een hele set mét bridge.