Eerste reviews iPhone 6s zijn binnen

16 reacties

Vandaag heeft Apple het embargo rondom de iPhone 6s (Plus) opgeheven en publiceren Amerikaanse media hun eerste reviews van de nieuwe toestellen. De meeste reviewers zijn positief over de nieuwe iPhone, maar er is ook een vaak terugkerende ergernis.

Dat de nieuwe camera met 12 megapixels en 4K video in de smaak valt, zal je niet verbazen. Dat 3D Touch bij bijna alle reviewers meteen indruk maakte misschien wel. Het 16GB instapmodel zorgt voor klachten.

Wall Street Journal

WSJ-reporter Joanna Stern onderzoekt of de iPhone 6s de klachten die er over de iPhone 6 waren oplost. Dat doet de telefoon op bepaalde punten wel en op bepaalde punten niet. Stern was onder de indruk van Live Foto’s, maar niet van de accuduur en van de 16GB opslag in het basismodel.

The best thing about the 6s is Live Photos. While capturing a still photo, it also captures a bit of live action. Awesome for reliving fun moments, especially of an active puppy or child, and anyone with an iOS 9 iPhone or iPad can view them. […] If you have an iPhone 6, you won’t be overly jealous of those who get a 6s—maybe just a tad envious of those Live Photos. If your iPhone is more than two years old, this is the phone to get. Just make sure to pay Apple’s ransom for the 64GB version.

The Verge

Nilay Patel noemt de iPhone 6s namens The Verge simpelweg de beste smartphone. Hij ziet niet zoveel in Live Foto’s, maar de camera maakt enorme indruk. 3D Touch is volgens Patel de toekomst, maar dan moeten alle apps het wel gaan ondersteunen. De iPhone 6s ligt bovendien fijner in de hand door zijn toegenomen gewicht.

The front-facing camera upgrade to 5 megapixels from a paltry 1.2 on the iPhone 6 is the biggest news here. Selfies and Snapchats and video chats are part of the fabric of modern communication. The improvement in quality from the iPhone 6 to 6S when using the front camera is just tremendous; it takes realistic and usable photos now, not just pixelated approximations of moments from the past. Apple’s also taken a great idea from Snapchat and improved it with a feature called Retina Flash: the entire screen blinks white when you take a selfie in low light, serving as a makeshift flash. […] But it would be better if the richest company in the world took a little loss on its profit margins and sold phones with a reasonable amount of base storage.

BuzzFeed

John Paczkowski, Apple-deskundige bij BuzzFeed is er van overtuigd dat 3D Touch niet alleen moet worden gezien als een uitbreiding van multi-touch, maar als een baanbrekende innovatie. Hij zegt ook dat je zonder getraind oog het verschil tussen foto’s van de iPhone 6 en iPhone 6s makkelijk ziet.

The photos I’ve taken with the new 12 megapixel rear camera on the iPhone 6s look a little bit better than the ones I’ve taken with the 8 megapixel one on the iPhone 6 — and even my not-at-all-a-photographer’s eye can see that. Pictures of my daughters look warmer, sharper, more detailed.

Built on a system of sensors that detect touch pressure across the face of the iPhone 6s’s display, 3D Touch triggers pop-up menus and previews based on how firmly you press down. But I think 3D Touch is likely the biggest innovation to the iPhone UI since the iPhone UI. It is surprisingly useful — particularly for power users who do a lot of work from their iPhones. I’m already using it constantly, and I am impressed with how good it is at interpreting the force of my touch.

So, yeah. It’s a great phone. You should probably buy it if you’re considering buying an iPhone. I probably shouldn’t, but I’m going to anyway.

Walt Mossberg

Walt is de sympathieke oom onder de Amerikaanse techjournalisten. Hij maakte dit jaar een video-review voor The Verge. Volgens Mossberg blijft Apple met de 6s de beste smartphone maken en zijn er genoeg nieuw functies om een upgrade te rechtvaardigen. Apple moet van Walt ook echt stoppen met dat 16GB instapmodel.

But what was instantly noticeable was the 6S’s faster speed, courtesy of a new Apple-designed processor. It wasn’t that the iPhone 6 was slow, but this one approaches double the speed, according to Apple, and it sure feels that way, whether scrolling, swiping, or launching apps. This phone screams.

4K video gemaakt met iPhone 6s

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Hasoweh

  Echt, die camera. Wat een beest is dat.

 • Profielfoto
  AT024

  ..
  Ja met een 16 gb..

 • Profielfoto
  jackybe67

  Goede reviews.

  Volgende jaar 32gb standaard en die lelijke antennestrepen weg, dan ben ik een gelukkige man.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ga m’n iPhone 6 denk ik inruilen voor een 6s plus. Ben met name benieuwd naar 3D Touch en ook wel hoe een phablet bevalt.

  De antennestrepen boeien me niet zo veel, maar misschien dat dit komt omdat ik met name naar de voorkant kijk;-)

 • Profielfoto
  Aerea

  Ben benieuwd. Vrijdag m’n gouden iPhone 6s ophalen. Heb nu een jaar een iPhone 6 Plus in spacegrijs, maar wil toch eens zo’n kleine proberen, misschien heb ik daar wel genoeg aan. Merk dat ik m’n iPhone namelijk minder gebruik sinds ik de Apple Watch en MacBook 12 inch heb, dus denk dat het kleinere scherm wel kan. Al vrees ik voor de batterijduur van de kleine variant, ik hou het met de grote al niet een dag vol namelijk.

 • Profielfoto
  wensink

  Holy sh*t die 4K video is goed..

 • Profielfoto
  ---

  Mijne wordt (pas) tussen 2 en 8 oktober geleverd, ben echt heel benieuwd! Kijk vooral uit naar de camera en de 2GB RAM!

 • Profielfoto
  Wauters

  Is gewoon een goed machientje!
  Dat vlees ziet er zo echt uit, nice!
  Enkel de prijs:confused:

 • Profielfoto
  LucasH

  Meh… Zo nuttig lijkt 3D Touch me nou ook weer niet, en zoals Nilay Patel zegt kun je Live Foto’s waarschijnlijk maar beter uitzetten:razz: Camera ziet er wel top uit en hopelijk is de bouwkwaliteit inderdaad verbeterd tov de iPhone 6. Ben benieuwd!

  Is het toevallig iemand anders opgevallen hoe Joanna Stern in haar video review @ 1:00 maar 22 min langer doet met de batterij vd 6S Plus tov de 6S? Toch vrij apart gezien het behoorlijke verschil in capaciteit.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Wat die opslag betreft: helemaal mee eens dat er minimaal 32 GB in moet zitten. Zeker met een camera met 12 megapixels en 4K video. Apple zei dat mensen vaker hun data in de cloud opslaan, maar dat is bs wanneer je onderweg bent met de iPhone, wat eigenlijk de essentie van een mobiel apparaat is.

  Verder een mooie smartphone met leuke toegevoegde features.

 • Profielfoto
  plonserd

  Aan 4K heb ik geen nood met m’n 11″ Macbook Air:p en m’n TV is ook maar 1080P. Beeldkwaliteit van beide toestellen is voor mij meer dan ruim voldoende

 • Profielfoto
  csteelooper

  Meh… Zo nuttig lijkt 3D Touch me nou ook weer niet, en zoals Nilay Patel zegt kun je Live Foto’s waarschijnlijk maar beter uitzetten:razz: Camera ziet er wel top uit en hopelijk is de bouwkwaliteit inderdaad verbeterd tov de iPhone 6. Ben benieuwd!

  Is het toevallig iemand anders opgevallen hoe Joanna Stern in haar video review @ 1:00 maar 22 min langer doet met de batterij vd 6S Plus tov de 6S? Toch vrij apart gezien het behoorlijke verschil in capaciteit.

  Nuttig is #D Touch misschien niet direct, maar het verandert de interface van de iPhone zoals we die tot op heden kenden. Dus is er als je dit meeneemt wel degelijk een groot verschil tussen de 6S (Plus) en diens voorgangers.

  Aangaande de batterijcapaciteit van de 6S Plus en het toch kleine verschil in batterijduur ten opzichte van de 6S, speelt uiteraard de grootte van het scherm mee. Het enige verschil tussen de 6S en de 6S Plus is een batterij met een andere capaciteit en een groter scherm in de 6S Plus. De belangrijkste reden voor de verhoogde batterijcapaciteit zit ‘m nu juist ín dat scherm. Dus: het scherm veréist meer capaciteit. Als de 6S Plus dezelfde batterij zou hebben als de 6S, zou je met de 6S Plus zomaar eens de helft van je batterijduur kwijt zijn ten opzichte van de 6S.
  Eigenlijk presteert de batterij van de 6S Plus dus heel goed: men heeft op zijn minst ervoor gezorgd dat je met de 6S Plus even lang door kunt werken als met de 6S.

  Nu licht off-topic: aangezien de verschillen tussen de 6S en de 6S Plus zich beperken tot de batterij en het scherm (overige specificaties qua hardware zijn volkomen eender) denk ik zelf aan de 6S. Als ik naar de vorige generatie (dus de 6/6 Plus) kijk, zou ik alleen al vanwege de camera de Plus hebben genomen. Blij dat dit verschil in de S-serie is weggenomen.

 • Profielfoto
  Dennvdam

  Toch veel twijfels om mijn i6 te vervangen door de s-versie. Sowieso zou ik gaan voor de 64gb versie. Ben blij dat ik deze keuze ook voor de 6 heb gemaakt. Nu eerst nog de financiën in orde brengen:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bijna alles is perfect aan de iPhone 6S. De 3D Touch is echt een vondst. Mijn jongste zoon, die altijd de nieuwste snufjes heeft via jailbreak op zijn iPhone, was daar zelfs van onder de indruk. Ook trouwens van de bewegende bureaubladen, met die kabbelende golven of de rijdende auto’s op die prachtige brug. Over dat bureaublad hoor je niks meer…. Was dat nou alleen mogelijk op de iPhone 6S of gewoon in iOS 9 voor iedereen. Op mijn iPhone 6 Plus (zonder S) kan ik daar niks van ontdekken.
  De camera lijkt me prachtig met 12MP. De 6 Plus camera met 8MP is al zo goed, dus kan je nagaan wat dit weer voor een verbetering is, met minstens zo goede lenzen en chip.

  Er zitten wel degelijk wat verschillen in specificaties tussen de 6S en 6S Plus.
  Volgens mij (ff uit m’n hoofd) is de resolutie van het scherm hoger bij de Plus en bij de 6 Plus (zonder S pfff) had de camera betere resultaten door betere scherpstelling bij slecht licht. Ik neem aan dat dit bij de 6S Plus ook zo is. Al heb ik er niks over gehoord. Voor mij was dat vorig jaar één van de redenen om voor de 6 Plus te kiezen, omdat ik veel fotografeer en inderdaad is bij gelijke (slecht) lichtsituaties de 6 Plus camera merkbaar beter dan bij de iPhone 6. Apple had standaard voor 32 GB moeten kiezen. Ik heb vorig jaar 64GB genomen en ik ben er nog elke dag blij mee. Je nóóit zorgen hoeven maken of je nog ruimte hebt is zo lekker!

  De enige echte forse misser is de 16GB. Absoluut te weinig in alle gevallen. Als je een stelletje apps hebt, wat muziek en lekker foto’s maakt en af en toe filmt, loopt het al snel vol. En je wilt niet altijd alles in de cloud hebben. Ik niet tenminste, omdat ik foto’s ook weer snel selecteer en weggooi.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Wat is het toch kort geleden dat we allemaal nog gelukkig waren met een nieuwe iPod.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Stond er nou een Samsung logo op dat stuk vlees??